Voorlezen voor Jemen (1)

zondag 13 januari 2019 13:00
Voorlezen voor Jemen (1)

Op zondag 13 en zondag 20 januari wordt er in De Nieuwe Boekhandel voorgelezen voor Jemen. Actrice Eva Van der Gucht leest samen met collega’s en vrienden mooie Arabische sprookjes voor om de situatie in Jemen onder de aandacht te brengen. Voor kleine en grote kinderen die houden van mooie verhalen en graag 2019 willen beginnen met iets goeds doen voor de wereld.

#ikkominactievoorJemen!

Sinds 2015 is in Jemen een burgeroorlog uitgebroken. Een humanitaire ramp voor velen. De strijd vindt voornamelijk plaats tussen de Houthi-rebellen, Hadi-regering, supporters van voormalig president Salah en Salafists.

Dit zorgt er helaas voor dat naar schatting 22,2 miljoen Jemenieten momenteel afhankelijk zijn van humanitaire organisaties. 11,3 miljoen zijn kind. Zij weten niet waar hun volgende maaltijd vandaan zal komen. Er is gebrek aan voedsel, water, sanitair, onderdak, educatie en gezondheidszorg.

De situatie in Jemen blijft ingewikkeld. De burgeroorlog maakt het niet alleen onveilig maar ook lastig om visums en vergunningen te regelen. Inschatten waar het meeste behoefte aan is wordt belemmerd door de onbereikbaarheid. En dan is er nog het financiële gat. Er is hulp nodig!

Samen met vrienden en collega's organiseert actrice Eva Van der Gucht voorleesmiddagen om geld in te zamelen voor de kinderen in Jemen.

Zondag 13 januari vindt de eerste middag plaats. Er worden verhalen voorgelezen uit ‘Jij en ik’, een verhalenbundel over vriendschap en vluchtelingen en uit ‘Arabische sprookjes’ van Rodaan Al Galidi.

De voorlezers zijn o.a. Eva Van der Gucht, Thekla Reuten, Anne-Marie Jung, Alex Klaasen, Maarten Heymans, Lykele Muus, Canick Hermans, Domenico Mertens en Ömer Demirözcan.
Het wordt een mooie middag waarin je kan komen luisteren naar inspirerende verhalen en sprookjes. Kom dus vooral langs en droom weg naar de wereld van duizend en één nacht.

Toegang is gratis, maar een online donatie of een bijdrage op de dag zelf wordt zeer gewaardeerd.

Een gift kan via deze link:
https://acties.warchild.nl/actie/voorlezen-voor-jemen

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris