Feestelijke boekpresentatie 'Als je brein je bedriegt' van en met Geertje Paaij

vrijdag 16 maart 2018 17:00
Feestelijke boekpresentatie 'Als je brein je bedriegt' van en met Geertje Paaij

Vandaag presenteert Geertje Paaij bij ons haar nieuwe boek: Als je brein je bedriegt.
Geertje Paaij (1952) schrijft boeken over sociaal-maatschappelijke onderwerpen. Als redactielid van Ypsilon, de familievereniging van mensen met psychosegevoeligheid, verschijnen artikelen van haar hand in Ypsilon Nieuws.

Geertje heeft jarenlang bij het Openbaar Ministerie en de Reclassering gewerkt. Daarna maakte zij de overstap naar de politiewereld.
In haar werk draait alles om sociale veiligheid. Een onderwerp dat Geertje nauw aan het hart ligt.

Wat doe je als je psychosegevoelige dochter tijdens een psychiatrische opname nietsverhullende foto’s en provocerende teksten op sociale media plaatst? En als dan blijkt dat de ggz-kliniek dit niet kan voorkomen omdat de protocollen ontoereikend zijn?
Voor Geertje Paaij is het aanleiding om op zoek te gaan naar soortgelijke ervaringen. Ze spreekt met patiënten, hun familie en mensen die werkzaam zijn in de psychiatrie en komt erachter dat ze lang niet de enige is die tegen dit probleem aanloopt. Zowel patiënten als ggz-medewerkers weten vaak niet goed hoe ze het beste met internet en sociale media om kunnen gaan, met alle schadelijke gevolgen van dien. Hoelang blijft dit nog een blinde vlek binnen de psychiatrie? En wat valt eraan te doen?
Als je brein je bedriegt is de zoektocht van een moeder wier dochter niet alleen een ernstige psychiatrische aandoening heeft, maar ook blind is voor de gevaren van de onlinewereld.

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris