Feestelijke boekpresentatie 'Het mens achter de labels' - dsmmeisjes

zondag 19 mei 2019 15:00
Feestelijke boekpresentatie 'Het mens achter de labels' - dsmmeisjes

Op de website dsmmeisjes.nl is iedereen die te maken heeft met psychische klachten welkom om hierover te bloggen. De site bevat inmiddels zo'n 800 blogs, geschreven door bijna 200 schrijvers. Een deel van deze verhalen is, aangevuld met nieuwe verhalen, interviews en foto's, samengebracht in het boek Het mens achter de labels. 22 schrijvers van dsmmeisjes werkten mee aan dit boek. Doel is om mensen 'het mens achter de psychiatrische labels' te laten zien - hoe is het nou echt om te leven met deze klachten en welke unieke verhalen gaan er schuil achter de symptomenlijstjes van het psychiatrisch handboek (de DSM)? Het mens achter de labels richt zich op mensen die hun naaste met psychische klachten beter willen begrijpen, hulpverleners (in opleiding) die verder willen kijken dan hun theorieboek én mensen met psychische klachten zelf die behoefte hebben aan troost of herkenning.

In januari mochten oprichters van dsmmeisjes, Anne en Rivka, het boek al overhandigen aan staatssecretaris Paul Blokhuis op het Depressiegala in Theater Tuschinski, maar nu is het tijd om de boodschap en het bestaan van het boek te vieren met alle schrijvers van het boek en het publiek in De Nieuwe Boekhandel. Op zondag 19 mei komen een aantal schrijvers van dsmmeisjes naar de boekhandel om te vertellen over het boek en waarom zij het zo belangrijk vinden om hun vaak heel persoonlijke verhaal toch met heel veel mensen te delen. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen aan de schrijvers van dsmmeisjes en een boek te laten signeren.

 

Hoe voelt een paniekaanval? Is iemand met borderline echt zo snel boos? Kun je meerdere persoonlijkheden hebben? Wil iemand met een eetstoornis gewoon dun zijn? Antwoorden op deze en andere vragen vind je in de interviews en verhalen in dit boek. Want wie alleen maar het psychiatrisch handboek de DSM erop naslaat, weet daarna alles van de symptomen maar nog maar weinig van de mensen erachter. Dit boek bevat ook tips voor naasten, hulpverleners en iedereen die beter wil begrijpen hoe het voelt om een psychische stoornis te hebben. Hoewel ieder mens en elke stoornis van elkaar verschilt, hebben alle schrijvers in dit boek een belangrijke overeenkomst: ze willen gezien worden als mens, niet als hun psychiatrisch label.

Anne Koeleman (1984) en Rivka Ruiter (1993) leerden elkaar kennen via hun blogs. Ze noemden elkaar voor de grap wel eens ‘dsmmeisje’ omdat ze allebei met meerdere stoornissen uit de DSM zijn gediagnosticeerd. Ze schreven al over hun psychische klachten op hun eigen blog, maar misten een gemeenschappelijke plek waar iedereen welkom was dit ook te doen. Zo ontstond het idee voor dsmmeisjes.nl, een site waar iedereen die te maken heeft met psychische klachten mee mag schrijven. Een plek om de eenzaamheid wat te verlichten en jezelf en anderen beter te leren begrijpen. Uiteindelijk is samen met een aantal schrijvers van deze site dit boek tot stand gekomen.

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris