Inge Ipenburg leest voor en signeert

zaterdag 18 mei 2019 11:30
Inge Ipenburg leest voor en  signeert

Over het boek:

Maxine Steenstra, die we leren kennen als de sterke en zelfstandige vrouw ‘Max’, is het middelpunt van Moordenaarsstorm. Max woont al een aantal jaren op Sicilië wanneer ze tijdens haar ochtend-workout op het strand een dood meisje vindt. Is dit meisje gevallen? Is ze vermoord? En waarom ligt ze precies hier, op deze voor Max zo vertrouwde plek? Wil Heerema is een rechercheur die zijn vakantie doorbrengt in een Siciliaans dorp. Hij heeft in een opwelling geboekt, omdat deze plek door de steile straatjes met honderden trappen, de verraderlijke stroming in zee en het feit dat er niets anders te beleven valt dan wijn drinken op een terras de absolute vakantiehel is voor kinderen, bejaarden en feestende idioten. Wat hem betreft de hemel op aarde. Maar Wil heeft weinig talent voor vakantie vieren. Dat komt goed uit, wanneer een dood meisje op het strand wordt gevonden. Samen ontdekken ze dat de dood van het meisje meer met het verleden van Max te maken heeft dan ze aanvankelijk dachten.

Inge Ipenburg naar Pepper Books

ALKMAAR – Auteur en actrice Inge Ipenburg gaat haar nieuwe romans uitbrengen bij uitgeverij Pepper Books. Moordenaarsstorm, het eerste deel van het tweeluik Siciliaanse kronieken zal in het voorjaar van 2019 verschijnen. Deel twee, De mannen vallen, volgt een paar maanden later. De overstap kwam tot stand dankzij bemiddeling van haar literair agent Remco Volkers.

Uitgever Mariska Budding: ‘We zijn erg blij dat Inge voor Pepper Books gekozen heeft. Zij is een gepassioneerde schrijfster die met haar Siciliaanse kronieken weer iets heel eigens op de kaart weet te zetten. Tijdens het lezen van het manuscript werden redacteur Jiska Koenders en ik meteen gegrepen door de knap uitgewerkte intriges en de geloofwaardige, sterk neergezette characters en sfeer.’

IPENBURG 
Inge Ipenburg: ‘Al gelijk tijdens het eerste gesprek was het raak. De passie waarmee Mariska en Jiska over mijn manuscript spraken heeft me geen moment doen twijfelen. Hier ben ik thuis!’ Inge Ipenburg raakte tijdens haar juryvoorzitterschap van De Gouden Strop geïnspireerd en begon met het schrijven van haar debuut Het gerecht (2014), dat vijf maal werd herdrukt. In 2015 verscheen haar tweede spannende roman, Een schitterend ongeluk. In oktober 2016 verscheen de exclusief voor Storytel geschreven audioproductie Als anderen slapen.

MOORDENAARSSTORM
Een oud Siciliaans spreekwoord luidt: ‘Lo scirocco in giugno, ruba una donna. – Waait de Sirocco in juni, dan verdwijnt er een vrouw.’ In Moordenaarsstorm maakt de lezer kennis met Max, woonachtig op Sicilië, die tijdens de genadeloze Sirocco een dood meisje op het strand vindt. Maar Max heeft redenen om vooral niet in de belangstelling te willen staan. Ipenburg, die regelmatig op het Italiaanse eiland verblijft en werkt, weet de mechanieken en sfeer van de Siciliaanse gemeenschap uitstekend te treffen.

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris