Feestelijke boekpresentatie 'Een boek over wereldvrede' van en met Erica Pierik

zaterdag 14 september 2019 16:00
Feestelijke boekpresentatie 'Een boek over wereldvrede' van en met Erica Pierik

Vandaag vieren we met Erica Pierik de lancering van "Een boek over wereldvrede". 

Tijdens deze feestelijke gelegenheid zal Erica het eerste exemplaar van haar roman overhandigen aan - hoe kan het eigenlijk ook anders -  Engbert Breuker.

Natuurlijk zal Erica met plezier een exemplaar voor je signeren!

Over het boek: 

De Amsterdamse schrijfster Erica Pierik vertelt in Een boek over wereldvrede over het inspirerende gedachtengoed van de bevlogen ondernemer Engbert Breuker. In zijn jonge jaren begon deze wereldverbeteraar als bankier; in zijn latere leven staat hij aan het roer van allerlei maatschappelijk vernieuwende organisaties. Door de kennis en ervaringen die hij in zijn veelbewogen carrière heeft opgedaan, is Engbert er vast van overtuigd geraakt dat wereldvrede mogelijk is. Hij wil zijn overtuiging niet alleen gestalte geven in advieswerk voor bedrijven en overheden: ook in zijn woonplaats − het Groningse dorp Den Andel − probeert hij zijn idealen door middel van lokale initiatieven te verwezenlijken. Wanneer Erica de opdracht van Engbert aanneemt om over zijn plannen voor wereldvrede een boek te schrijven is zij aanvankelijk sceptisch over het idee, maar gaandeweg kan zij hier steeds meer een persoonlijke invulling aan geven. Uiteindelijk weet zij meesterlijk te beschrijven dat − hoe moeilijk het soms ook is − vrede nergens anders kan worden gevonden dan in jezelf. Een boek over wereldvrede is het eerlijke en openhartige verhaal van twee mensen die hun verlangen naar een betere wereld op heel verschillende manieren tot uitdrukking brengen. In hun werk, maar zeker ook in hun dagelijkse leven.

“Ik word wakker met het gevoel dat er iets ergs gebeurd is. Was het een droom, of was er gisteren iets? Mijn nog wazige hoofd, zich pijnlijk bewust van de vele glazen wijn gisteren, graaft zich door de herinneringen aan een lange avond met Engbert. En opeens weet ik het weer: ik heb beloofd een boek te schrijven voor Engbert.”

Erica Pierik is een Amsterdamse, maar vooral schrijfster. Engbert Breuker is een Groninger, maar vooral vermaard ondernemer en filantroop. Engbert gelooft in wereldvrede. Erica niet. Toch geeft Engbert aan Erica de opdracht om over zijn diepste overtuigingen een boek te schrijven. In de non-fictie roman Een boek over wereldvrede zet Erica deze opdracht geheel naar eigen hand. Actuele thema’s als duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondenemen en milieu weet zij moeiteloos te verbinden met openhartige passages over haar eigen leven. Een roman over het weerbarstige spanningsveld tussen ideaal en werkelijkheid.

 

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris