Leestips

Op deze pagina vind je de nieuwste leestips van Bart, Tessa, Nicole en Monique, van onze klanten en van onze Leeskring. In De Nieuwe Boekhandel zijn de boeken (mits voorradig) duidelijk herkenbaar door het buikbandje met dezelfde tekst als hieronder. Bestellen gaat eenvoudig en als je op werkdagen voor 23.00 uur bestelt en voor thuisbezorging kiest, ligt het de volgende dag op de mat, zonder verzendkosten (mits boven de €15,-). Bestel via onze Vriendenvoordeelkaart en alle bestellingen worden gratis naar je toe gezonden. Zo kun je ook een jarige verrassen die elders in het land woont!

Ben je klant van onze winkel en wil je ook een buikbandje schrijven? Wij zijn blij met je tekst van maximaal 30 woorden waaruit je enthousiasme spreekt en die duidelijk laat zien waarom jij het boek zo goed vindt. Als dank krijg je van ons een boekenbon van € 5,-.

Monique:

Harnas van Hansaplast

Charlotte Mutsaers

€ 20,99

Hoe kan het dat kinderen uit hetzelfde gezin zulke verschillende volwassenen worden? De schrijfster onderzoekt in deze roman of ze haar broer en zijn eenzaamheid kan leren begrijpen. Het is een liefdevol portret geworden, geschreven met een mooi soort afstand en veel fijne, zelfrelativerende humor.

Bart:

De wreker van Laagstad

Daniel Polansky

€ 19,99

Opvallend leuke fantasy-thriller. James Bond in de goot. Hard, cynisch  en om te lachen.

Tessa:

Vergeet de meisjes

Alma Mathijsen

€ 19,99

Je kunt echt merken dat Mathijsen met dit boek als auteur volwassen is geworden. De mogelijkheden en grenzen binnen vriendschapsliefde worden onderzocht met behulp van de verteller als voyeur: een silhouet achter het gordijn, onder het bed of in de kast, maar blijft het ethisch verantwoord om slechts te observeren? En passant lees je korte, treffende bespiegelingen en de spanning wijkt geen moment van de pagina.

Nicole:

Parttime astronaut

Renée van Marissing

€ 19,99

Renée van Marissing heeft maar een paar woorden nodig om precies te zeggen waar het over gaat. Ik heb zelden zo’n helder boek gelezen, alsof je de mensen door de letters heen kunt zien staan. Sterker nog: alsof je ze kunt horen denken. Bijzonder herkenbaar, ook als je, zoals ik, (nog) heel ergens anders in je leven bent.

Nieuwste tip Aby

Hoe Tortot zijn vissenhart verloor

Benny Lindelauf

€ 19,99

Zijn er Nederlandse jeugdboekenauteurs die mooier schrijven dan Benny Lindelauf? Vast wel, maar ik ken ze niet. En wat een prachtig verhaal over een kok in oorlogstijd, die de waanzin weet te verwoorden met gebruikmaking van augurken en halve benen, en uiteindelijk zelf verlossing weet te vinden. Samen met de uitbundige illustraties veel meer dan zomaar een mooi jongerenboek. 10+

Nieuwste tip Leeskring

En we noemen hem

Marjolijn van Heemstra

€ 19,95

Op maandag 10 juli besprak de Nieuwe Leeskring de roman 'En we noemen hem van Marjolijn van Heemstra'. Net als in de pers werd deze roman zeer gunstig ontvangen in de Leeskring, gemiddeld werd een cijfer 8 aan de roman toegekend. Een greep uit de reacties:

“Wat een originele roman, ik kreeg er op een gegeven moment echt lol in om het te lezen”
“Het is ook best spannend, en leuk gedaan met dat aftellen in verband met haar zwangerschap.”
“Een hele prettige schrijfstijl, erg verfrissend”
“Mooi beschreven hoe er na de oorlog met de oorlog omgegaan wordt; fraai beschreven, dat van de illegaliteitspsychose.”
“Erg boeiend, de vraag: Wanneer ben je een verzetsheld en wanneer een gewone terrorist? Die lijn kan dus best dun zijn..”
“Een originele structuur, het leest als een thriller!”
“Boeiend thema: wanneer is de oorlog echt vrede geworden? Misschien eigenlijk nooit voor sommige mensen...”

Hedwig:

Het geluid van vallende sneeuw

Jannie Regnerus

€ 12,50

Goed geschreven, droogkomisch en bij vlagen heel mooi filosofisch reisverhaal. Erg interessant om meer over de Japanse cultuur te leren, maar zeker ook (of eigenlijk juist) leuk voor de leunstoelreiziger!

Frank Divendal:

S.

J.J. Abrams ; Doug Dorst

€ 29,99

Wat een vragen en verrassingen ben ik tegengekomen in dit boek; het verhaal van de drenkeling die op zoek is, waarnaar zoekt hij? Verder, wie is de schrijver, en wat is S.? Al lezend komen alle verhaallijnen en vragen bij elkaar, maar waar leiden ze naartoe? Ik zou zeggen, ga zelf op ontdekkingsreis en verbreek het zegel. Puur genieten van vorm en inhoud. Maak je eigen reis door het verhaal!

Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris