Leestips

Op deze pagina vind je de nieuwste leestips van Bart, Tessa, Nicole en Monique, van onze klanten en van onze Leeskring. In De Nieuwe Boekhandel zijn de boeken (mits voorradig) duidelijk herkenbaar door het buikbandje met dezelfde tekst als hieronder. Bestellen gaat eenvoudig en als je op werkdagen voor 23.00 uur bestelt en voor thuisbezorging kiest, ligt het de volgende dag op de mat, zonder verzendkosten (mits boven de €15,-). Bestel via onze Vriendenvoordeelkaart en alle bestellingen worden gratis naar je toe gezonden. Zo kun je ook een jarige verrassen die elders in het land woont!

Ben je klant van onze winkel en wil je ook een buikbandje schrijven? Wij zijn blij met je tekst van maximaal 30 woorden waaruit je enthousiasme spreekt en die duidelijk laat zien waarom jij het boek zo goed vindt. Als dank krijg je van ons een boekenbon van € 5,-.

Monique:

Gebrek is een groot woord

Nina Polak

€ 19,99

Skip Nauta is matroos en vaart schepen van rijke mensen naar hun bestemming. Het vrije leven op zee staat schitterend tegenover het leven in de stad (Amsterdam) waar ze haar weggestopte verleden toch weer tegenkomt, deels ongewild, deels omdat ze er naar op zoek gaat. Fijn boek, vanuit een sterke jonge vrouw, ook voor liefhebbers van mooie taal.

Bart:

Vissen voor de keizer

Didier Decoin

€ 19,99

Japan, jaar 1000: een jonge weduwe brengt de laatste door haar man gevangen sierkarpers naar het Keizerlijk hof. Tijdens deze zware, maar avontuurlijke reis doet zij ontdekkingen over zichzelf, haar overleden man en de nieuwe wereld die zich voor haar opent.  Bijzonder fraai geschreven, fijnzinnig en humoristisch.

Tessa:

Vergeet de meisjes

Alma Mathijsen

€ 19,99

Je kunt echt merken dat Mathijsen met dit boek als auteur volwassen is geworden. De mogelijkheden en grenzen binnen vriendschapsliefde worden onderzocht met behulp van de verteller als voyeur: een silhouet achter het gordijn, onder het bed of in de kast, maar blijft het ethisch verantwoord om slechts te observeren? En passant lees je korte, treffende bespiegelingen en de spanning wijkt geen moment van de pagina.

Nicole:

Na Mattias

Peter Zantingh

€ 19,99

Dit is een heel mooi boek. Ik twijfelde eerst of ik het wilde lezen, want het gaat tenslotte over de dood, en dat is niet bepaald gezellig, maar ik ben blij dat ik het toch deed. Heldere taal, zacht waar nodig, maar absoluut niet meelijwekkend of zielig. Het is een boek waar ik, totaal onverwacht, erg vrolijk van werd. Met passages om nog lang te herinneren.

Nieuwste tip Aby

Hoe Tortot zijn vissenhart verloor

Benny Lindelauf

€ 19,99

Zijn er Nederlandse jeugdboekenauteurs die mooier schrijven dan Benny Lindelauf? Vast wel, maar ik ken ze niet. En wat een prachtig verhaal over een kok in oorlogstijd, die de waanzin weet te verwoorden met gebruikmaking van augurken en halve benen, en uiteindelijk zelf verlossing weet te vinden. Samen met de uitbundige illustraties veel meer dan zomaar een mooi jongerenboek. 10+

Nieuwste tip Leeskring

En we noemen hem

Marjolijn van Heemstra

€ 19,95

Op maandag 10 juli besprak de Nieuwe Leeskring de roman 'En we noemen hem van Marjolijn van Heemstra'. Net als in de pers werd deze roman zeer gunstig ontvangen in de Leeskring, gemiddeld werd een cijfer 8 aan de roman toegekend. Een greep uit de reacties:

“Wat een originele roman, ik kreeg er op een gegeven moment echt lol in om het te lezen”
“Het is ook best spannend, en leuk gedaan met dat aftellen in verband met haar zwangerschap.”
“Een hele prettige schrijfstijl, erg verfrissend”
“Mooi beschreven hoe er na de oorlog met de oorlog omgegaan wordt; fraai beschreven, dat van de illegaliteitspsychose.”
“Erg boeiend, de vraag: Wanneer ben je een verzetsheld en wanneer een gewone terrorist? Die lijn kan dus best dun zijn..”
“Een originele structuur, het leest als een thriller!”
“Boeiend thema: wanneer is de oorlog echt vrede geworden? Misschien eigenlijk nooit voor sommige mensen...”

Hedwig:

Het geluid van vallende sneeuw

Jannie Regnerus

€ 12,50

Goed geschreven, droogkomisch en bij vlagen heel mooi filosofisch reisverhaal. Erg interessant om meer over de Japanse cultuur te leren, maar zeker ook (of eigenlijk juist) leuk voor de leunstoelreiziger!

Sophie Siemerink:

Zout, vet, zuur, hitte

Samin Nosrat

€ 35,00

Zelfs in een kast vol kapotgelezen kookboeken mag deze niet ontbreken. Samin beschrijft de werking van de vier essentiële elementen op zo'n toegankelijke manier dat je straks ieder gerecht weet te verbeteren. Een scheikundeboek waar je je vingers bij aflikt.

Aanbevolen door Sophie Siemerink, klant van De Nieuwe Boekhandel

Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris