Leestips

Op deze pagina vind je de nieuwste leestips van Bart, Tessa, Nicole en Monique, van onze klanten en van onze Leeskring. In De Nieuwe Boekhandel zijn de boeken (mits voorradig) duidelijk herkenbaar door het buikbandje met dezelfde tekst als hieronder. Bestellen gaat eenvoudig en als je op werkdagen voor 23.00 uur bestelt en voor thuisbezorging kiest, ligt het de volgende dag op de mat, zonder verzendkosten (mits boven de €15,-). Bestel via onze Vriendenvoordeelkaart en alle bestellingen worden gratis naar je toe gezonden. Zo kun je ook een jarige verrassen die elders in het land woont!

Ben je klant van onze winkel en wil je ook een buikbandje schrijven? Wij zijn blij met je tekst van maximaal 30 woorden waaruit je enthousiasme spreekt en die duidelijk laat zien waarom jij het boek zo goed vindt. Als dank krijg je van ons een boekenbon van € 5,-.

Nieuwste tip Leeskring

Stromboli

Saskia Noort

€ 19,99

Op maandag 2 juli 2018 besprak de Nieuwe Leeskring Stromboli, van Saskia Noort

Een paar reacties:
“Goed geschreven, goeie dialogen. Alleen het einde is niet sterk.”
“Ze had de proloog waarin ze de verkrachting beschrijft beter weg kunnen laten. Je was dan als lezer stukje bij beetje achter de waarheid gekomen en dat zou meer indruk hebben gemaakt.”
“Enorm gelachen over hoe ze de retraite op de hak neemt. Herkenbaar!”
“Dapper om zo’n boek te schrijven. Ik begrijp nu pas echt hoeveel impact zo’n ervaring heeft op je leven.”
“Ik vergelijk het met een zakje M&M’s. Je eet het achterelkaar op, het is lekker, maar je ben het zo weer vergeten.”
“Wel veel gezever over de echtscheiding. Veel te veel details. Ik begrijp wel dat ze het zo ervaren heeft, maar het bood mij geen nieuwe inzichten.”
“Vooral het stuk dat op Stromboli speelt is boeiend. Dan wordt het psychologisch interessant. Ze beschrijft heel goed hoe het is om je staande te houden in zo’n retraitegroep.”
“Ik vond het eerste deel over de echtscheiding heel goed. Echt een page turner gevoel. In deel twee op Stromboli waren er teveel personages. Een beetje karikaturen allemaal. Het beklijft niet.”
“Ze beschrijft goed wat er gebeurt als je als vrouw besluit zelf het huis uit te gaan. Ineens vinden de mensen uit het dorp haar een slechte vrouw die haar kinderen in de steek laat en een potentiële verleidster van echtgenoten. Ze verliest beetje bij beetje al haar vrienden.”

Monique:

Kukolka

Lana Lux

€ 21,99

Haar verhaal van armoede, machtsmisbruik en prostitutie breekt je hart. Het is schrijnend en ontluisterend, maar wat een positiviteit heeft dit krachtige kind in zich! Wat bepaalt je lot? Waar kun je heen, als jouw leven voor anderen niets betekent? Ik moest het boek af en toe wegleggen, zo heftig, maar ik móest het ook steeds weer oppakken.

Voor lezers van Een klein leven, Het einde van de eenzaamheid, en Aquarium.

Bart:

Vissen voor de keizer

Didier Decoin

€ 19,99

Japan, jaar 1000: een jonge weduwe brengt de laatste door haar man gevangen sierkarpers naar het Keizerlijk hof. Tijdens deze zware, maar avontuurlijke reis doet zij ontdekkingen over zichzelf, haar overleden man en de nieuwe wereld die zich voor haar opent.  Bijzonder fraai geschreven, fijnzinnig en humoristisch.

Tessa:

Vergeet de meisjes

Alma Mathijsen

€ 19,99

Je kunt echt merken dat Mathijsen met dit boek als auteur volwassen is geworden. De mogelijkheden en grenzen binnen vriendschapsliefde worden onderzocht met behulp van de verteller als voyeur: een silhouet achter het gordijn, onder het bed of in de kast, maar blijft het ethisch verantwoord om slechts te observeren? En passant lees je korte, treffende bespiegelingen en de spanning wijkt geen moment van de pagina.

Nicole:

Na Mattias

Peter Zantingh

€ 19,99

Dit is een heel mooi boek. Ik twijfelde eerst of ik het wilde lezen, want het gaat tenslotte over de dood, en dat is niet bepaald gezellig, maar ik ben blij dat ik het toch deed. Heldere taal, zacht waar nodig, maar absoluut niet meelijwekkend of zielig. Het is een boek waar ik, totaal onverwacht, erg vrolijk van werd. Met passages om nog lang te herinneren.

Nieuwste tip Aby

Hoe Tortot zijn vissenhart verloor

Benny Lindelauf

€ 19,99

Zijn er Nederlandse jeugdboekenauteurs die mooier schrijven dan Benny Lindelauf? Vast wel, maar ik ken ze niet. En wat een prachtig verhaal over een kok in oorlogstijd, die de waanzin weet te verwoorden met gebruikmaking van augurken en halve benen, en uiteindelijk zelf verlossing weet te vinden. Samen met de uitbundige illustraties veel meer dan zomaar een mooi jongerenboek. 10+

Hedwig:

Het geluid van vallende sneeuw

Jannie Regnerus

€ 12,50

Goed geschreven, droogkomisch en bij vlagen heel mooi filosofisch reisverhaal. Erg interessant om meer over de Japanse cultuur te leren, maar zeker ook (of eigenlijk juist) leuk voor de leunstoelreiziger!

Sophie Siemerink:

Zout, vet, zuur, hitte

Samin Nosrat

€ 35,00

Zelfs in een kast vol kapotgelezen kookboeken mag deze niet ontbreken. Samin beschrijft de werking van de vier essentiële elementen op zo'n toegankelijke manier dat je straks ieder gerecht weet te verbeteren. Een scheikundeboek waar je je vingers bij aflikt.

Aanbevolen door Sophie Siemerink, klant van De Nieuwe Boekhandel

Tip Leeskring

En we noemen hem

Marjolijn van Heemstra

€ 19,95

Op maandag 10 juli besprak de Nieuwe Leeskring de roman 'En we noemen hem van Marjolijn van Heemstra'. Net als in de pers werd deze roman zeer gunstig ontvangen in de Leeskring, gemiddeld werd een cijfer 8 aan de roman toegekend. Een greep uit de reacties:

“Wat een originele roman, ik kreeg er op een gegeven moment echt lol in om het te lezen”
“Het is ook best spannend, en leuk gedaan met dat aftellen in verband met haar zwangerschap.”
“Een hele prettige schrijfstijl, erg verfrissend”
“Mooi beschreven hoe er na de oorlog met de oorlog omgegaan wordt; fraai beschreven, dat van de illegaliteitspsychose.”
“Erg boeiend, de vraag: Wanneer ben je een verzetsheld en wanneer een gewone terrorist? Die lijn kan dus best dun zijn..”
“Een originele structuur, het leest als een thriller!”
“Boeiend thema: wanneer is de oorlog echt vrede geworden? Misschien eigenlijk nooit voor sommige mensen...”

Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris