Op deze pagina vind je de leestips van Nicole. In De Nieuwe Boekhandel zijn de boeken (mits voorradig) duidelijk herkenbaar door het buikbandje met dezelfde tekst als hieronder. Bestellen gaat eenvoudig en als je op werkdagen voor 23.00 uur bestelt en voor thuisbezorging kiest, ligt het de volgende dag op de mat. Zo kun je ook een jarige verrassen die elders in het land woont!

Parttime astronaut - Renée van Marissing

Parttime astronaut

Renée van Marissing

€ 19,99

Renée van Marissing heeft maar een paar woorden nodig om precies te zeggen waar het over gaat. Ik heb zelden zo’n helder boek gelezen, alsof je de mensen door de letters heen kunt zien staan. Sterker nog: alsof je ze kunt horen denken. Bijzonder herkenbaar, ook als je, zoals ik, (nog) heel ergens anders in je leven bent.

Het tegenovergestelde van een mens - Lieke Marsman

Het tegenovergestelde van een mens

Lieke Marsman

€ 19,99

Een helder, zacht, intelligent boek. Er zit een zekere noodzaak achter het schrijven die van de bladzijden straalt. Het is menselijk, persoonlijk, open, zonder dat dagboek-gevoel, zonder egocentrisme. Ik vouw in mijn boeken graag de hoekjes van de bladzijden om waarop passages staan die ik wil onthouden, zoals je hierboven kunt zien zijn dat er bij ‘Het tegenovergestelde van een mens’ bijzonder veel.

Fuzzie

Fuzzie

Hanna Bervoets

€ 19,99

Dit boek begrijpt mij. Dit boek begrijpt jou ook. Knap hoe Hanna Bervoets zo'n abstract idee (een pluizig bolletje waar mensen van gaan houden) tot zoiets puur menselijks kan maken. Ik betrapte mezelf erop dat ik soms naar de pagina's zat te glimlachen. Na het lezen dacht ik: “Misschien is dit wel de essentie van de moderne mens.”

Universele Reisgids voor Moeilijke Landen

Universele Reisgids voor Moeilijke Landen

Jelle Brandt Corstius

€ 12,50

Voor iedereen die graag naar moeilijke landen gaat is dit een onmisbare gids. Jelle Brandt Corstius vertelt je alles wat je moet weten, en meer. Voor iedereen die liever thuis op de bank vakantie viert, is dit boek de perfecte manier om een indruk te krijgen van wat je vrienden daar in Rusland/Zuid-India allemaal meemaken. En om jezelf het gevoel te geven dat je er ook bent geweest. Ongetwijfeld de enige reisgids die je in één keer van kaft tot kaft uit leest, en waarschijnlijk ook de enige waar je zo om kan lachen.

'De verwarde cavia' - Paulien Cornelisse

De verwarde cavia

Paulien Cornelisse

€ 14,99

Een boek over een cavia (ja, echt) die op kantoor werkt. Heerlijk absurdistisch, en tegelijkertijd een bijzonder waarheidsgetrouwe, herkenbare weergave van het kantoorleven. Cornelisse weet precies wanneer ze je er weer aan moet herinneren dat je een boek over een cavia leest. Wat een timing, wat een boek. Ik heb in tijden niet zo hard gelachen.

Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris