Lezing 'Holland Neutraal'. Nederland en de Eerste Wereldoorlog.

vrijdag 9 november 2018 20:00
Lezing 'Holland Neutraal'. Nederland en de Eerste Wereldoorlog.

 

In november 2018 is het 100 jaar geleden dat WO I eindigde. Vrijdag 9 november komt historicus Tom Sas een lezing geven met als titel `Holland Neutraal'.Nederland tijdens de Eerste Wereldoorlog´. Eind oktober verschijnt het boek 's Hertogenbosch en de Eerste Wereldoorlog´ waar hij redacteur en een van de auteurs van is. Tevens verschijnt dan zijn boek ´Holland neutraal, de Nederlands Leger-en Vlootfilm'. 

Lezing ' 'Holland Neutraal'.Nederland en de Eerste Wereldoorlog.

Op 11 november 2018 wordt herdacht dat 100 jaar eerder met de wapenstilstand een einde kwam aan de Eerste Wereldoorlog. De verschrikkingen van 1914-1918 gingen aan het neutrale Nederland voorbij. Maar dat wil niet zeggen dat in ons land in die periode niets van de oorlog was te merken. Historicus Tom Sas neemt ons in zijn lezing mee naar het neutrale Nederland ten tijde van de Grote Oorlog. Hierbij zal hij onder meer aandacht zal besteden aan de manier waarop Nederland buiten de oorlog wist te blijven, hoe onze neutraliteit gewapenderwijs werd verdedigd, de komst van vluchtelingen en geinterneerden en de invloed van de oorlog op de Nederlandse economie. Daarnaast zal aandacht worden besteed aan de Nederlandse regeringsfilm Holland Neutraal die een ware bioscooopsensatie was in 1917.

 Over de spreker

Tom Sas (1980) is historicus. Hij doceert geschiedenis aan het ds. Pierson College in ’s-Hertogenbosch en werkt daarnaast als zelfstandig historisch onderzoeker. Hij publiceert met regelmaat over het thema Nederland en de Eerste Wereldoorlog. Zo droeg hij onder meer als auteur en redacteur bij aan de totstandkoming van de stad- en regiobundels Brabant en de Eerste Wereldoorlog (2016) & ’s-Hertogenbosch en de Eerste Wereldoorlog (2018), beide uitgegeven bij uitgeverij Aspekt. Bij dezelfde uitgeverij verschijnt op 27 oktober zijn boek Holland Neutraal. De Nederlandsche Leger- en Vlootfilm.

Aanmelden:

Om 19:45u is er koffie en thee. De lezing en daarin ook de film start om 20.00u en duurt tot ca 21:30u. Kaarten kosten €2,50 en zijn te koop in de winkel, of te reserveren via email: contact@boekhandeldeomslag.nl 

 

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris