oktober

Kinderboekenweek 2017: Gruwelijk Eng Griezelen

zaterdag 7 oktober 2017

Kinderboeken met griezels en engerds staan centraal in de Kinderboekenweek 2017, die loopt van woensdag 4 oktober tot en met zondag 15 oktober 2017. Zaterdag 7 oktober zijn er vanaf 14.00 uur heksen in de winkel, die kinderen verwennen met drinken en popcorn. Tevens kunnen zij zich ook laten schminken. En voor de stoere kids is er gelegenheid om echte insecten te proeven!

Meer informatie

Stadswandeling in de maand van de geschiedenis

zaterdag 14 oktober 2017

Op zaterdag 14 oktober organiseren wij een stadswandeling door Oss. Oktober is de ‘Maand van de Geschiedenis’ en deze keer staat het thema ‘geluk’ centraal.

Meer informatie

Kinderboekenfeest

zondag 15 oktober 2017

Op zondag 15 oktober organiseren we in samenwerking met Bibliotheek Oss een groot Kinderboekenfeest. Een middag vol activiteiten voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. En natuurlijk zijn er ook een aantal kinderboekenschrijvers aanwezig...

Meer informatie

21 oktober: boekpresentatie Walter van Geffen

zaterdag 21 oktober 2017

Zaterdag 21 oktober komt de Osse schrijver Walter van Geffen zijn boek Mama, waarom moest ik vallen? presenteren. In dit boek beschrijft hij hoe zijn leven is gelopen nadat hij op 8-jarige leeftijd zijn leven na een ongeval in één klap veranderde.

Meer informatie

november

23 november: Lezing historicus Frits van Oostrom

donderdag 23 november 2017

Frits van Oostrom presenteert donderdagavond van 20.00 tot 21.30 uur zijn nieuwste boek Nobel streven. Een bijna onwaarschijnlijk maar waargebeurd verhaal van ridder Jan van Brederode.

Meer informatie

25 november: creatieve kleurmiddag met Jill Schirnhofer

zaterdag 25 november 2017

De creatieve Jill Schirnhofer kun je kennen van haar wekelijkse gelijknamige tekenprogramma. In dit programma daagt het tekenfenomeen kijkers uit om creatief te zijn en hun fantasie te gebruiken. Naast tekenen komt ook mode en beauty aan bod. Daarnaast verscheen afgelopen zomer haar laatste boek Meer tekenen met Jill.

Meer informatie

26 november: Signeersessie Rolf van de Leest

zondag 26 november 2017

Rolf van der Leest signeert zijn nieuwe psychologische thriller De erfgenaam. Dit boek is het tweede deel uit de trilogie De schaduw van Jakkaru.

Meer informatie