Leestips van Hanny

Leestips

HANNIE

Ginny Moon heeft gelijk - Benjamin Ludwig
Ginny Moon is veertien jaar oud. Als autistisch meisje bekijkt ze de wereld met haar eigen logica. Bij haar derde pleeggezin heeft ze eindelijk een thuis gevonden. Ondanks de nare herinneringen aan haar biologische moeder Gloria, wil Ginny haar vinden. Tot grote frustratie van iedereen om haar heen... Zonder oog voor gevaar geeft ze alles op, ook het enige thuis dat ze ooit heeft gekend. Bijzonder, ontroerend maar vooral een krachtig geschreven boek dat een inkijkje geeft in de wereld van autisme.

Bekijk of bestel het boek 'Ginny Moon heeft gelijk'


Wees onzichtbaar - Murat Isik
Wees onzichtbaar is de tweede roman van Murat Isik. Van zijn debuut: “Verloren grond” dat speelde in de jaren 60 en in 2012 uitkwam, was ik al onder de indruk. Met “Wees Onzichtbaar” heeft hij mijn verwachtingen ruimschoots overtroffen. Een prachtig geschreven familieverhaal, dat je in haar greep houdt. In het begin van de jaren tachtig verhuist Metin met zijn moeder en zijn zus naar de Bijlmer in Amsterdam. Metin is dan vijf jaar.

Het huwelijk van zijn ouders is geen succesverhaal. Zijn vader verliet al eerder het gezin om zich bij zijn broer in Duitsland te voegen. Omdat hij daar geen woonruimte kreeg, en in Nederland wel, haalt hij zijn gezin naar Nederland, waar hun een woning in de Bijlmer wacht. De jonge Metin groeit hier op binnen een onstabiel gezin en in een buurt die al snel de naam krijgt een slechte wijk te zijn. Zijn moeder probeert er het beste van te maken. Maar de spanning met een vader in huis, die geen werk heeft en niets anders doet dan lezen, gokken, en drinken en ruzie maken, neemt vervelende vormen aan. Metin maakt vriendjes in de buurt  en gaat naar de middelbare school. Maar ook daar wordt het al snel onveilig voor hem, doordat hij het mikpunt wordt van pesterijen in de klas als enige Turkse jongen. Zijn jaren op het vwo zijn alles behalve makkelijk, maar Metin zet door en houdt zich staande. Hij weet wat zijn ouders van hem verwachten, namelijk een universitaire studie.

Bekijk of bestel het boek 'Wees onzichtbaar'


In het water - Paula Hawkins

De bestsellerauteur van 'Het meisje in de trein' is terug met een verslavende thriller vol psychologische spanning over de ongrijpbaarheid van de waarheid en over een familie die verdrinkt in haar geheimen.
In de rivier die door plaatsje Beckford stroomt, vonden in het verleden verschillende vrouwen de dood. Sindsdien wordt dit water ook wel de verdrinkingspoel genoemd, waar  iedere dorpsbewoner zo zijn eigen verhaal bij heeft. Zo ook de vijftienjarige Lena en haar moeder Nel Abott, die  in het dorpje wonen. Nel is in de ban van de verhalen over de verdronken vrouwen en probeert te achterhalen wat hen de dood in dreef en legt dit vast op papier.

Als ook de beste vriendin van Lena zelfmoord pleegt in de rivier en enkele weken later ook haar moeder, blijft ze verslagen en intens verdrietig achter. Daarom moet Nels zus, Jules, terugkeren naar het stadje dat ze jaren geleden dacht voorgoed de rug te hebben toegekeerd, om zich te ontfermen over Lena, die haar ziet als indringer  en worstelt met de vraag of  ze ooit te weten komt  wat er met haar moeder en beste vriendin is gebeurd? In het water is een vlot te lezen psychologische spannende roman, waarin Paula Hawkins wederom laat zien dat ze beschikt over een geheel eigen schrijfstijl voorzien van poëtische zinnen, een beeldende omgeving en personages in een mysterieuze sfeer.

Bekijk of bestel het boek 'In het water'


Liefde in Pangea - Tessa de Loo
Wanneer het vriendinnetje van Fidel tijdens een schoolreisje naar Rome voor de ogen van haar klasgenoten een einde aan haar leven maakt, blijft hij achter met een schuldgevoel. Het lukt hem haar familie op te sporen aan de zuidwestkust van Europa, waar hij als bioloog onderzoek doet naar het leefgebied van kameleons. Gaandeweg ontwart hij een kluwen van gebeurtenissen die in hun beider jeugd hebben plaatsgevonden. Teruggeworpen op zichzelf ontdekt hij dat hij ook daar geen verlossende antwoorden vindt.

Bekijk of bestel het boek 'Liefde in Pangea'

Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 22 december 2017 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris