Leestips van Jany

Leestips

0426-jany

Het Dodenhuis - Sarah Pinborough
Toby is in het bezit van het Defect-gen die op den duur een mysterieuze ziekte kan veroorzaken. Hierdoor woont hij, samen met mede-defecten, afgezonderd van de gezonde bevolking in het Dodenhuis. Op zoek naar antwoorden dwaalt Toby 's nachts door het huis. Daar komt hij in contact met Clara met wie hij een mooie vriendschap opbouwt. Samen gaan ze op zoek naar antwoorden. Een bijzonder verhaal die laat zien hoe verschillend we reageren als je toekomst uitzichtloos is. Opgeven of al strijdend ten onder gaan. Ondanks dat het verhaal zware onderwerpen aansnijdt wordt het zeker niet zwaarmoedig.

Bekijk of bestel het boek 'Het Dodenhuis'


Dagboek van een puber - Raoul de Jong
In een doos op zolder vindt Raoul de Jong zijn dagboek terug dat hij bijhield in zijn tienerjaren. Zonder zichzelf te herkennen in het ‘12 jarige monster dat met veel gevoel voor drama schittert in zijn eigen soapopera’, leest hij het dagboek nog eens door. In dit boek geeft Raoul commentaar bij fragmenten in het dagboek en doet dat op een hilarische en gevoelige wijze. De verwijzingen naar muziek, tv en actualiteit nemen je mee terug naar de jaren negentig.

Bekijk of bestel het boek 'Dagboek van een puber'


De beer en de nachtegaal - Katharine Arden

Geschiedenis en mythe, feiten en sprookjes worden samengevoegd in dit verhaal van Katharine Arden. De hoofdpersoon is Vasja een boerendochter in middeleeuws Rusland, waar de mensen nog geloven in huis en bosgeesten en offers. Gevoelig als ze is voor de mythische wezens uit de sprookjes zal ze een belangrijke rol spelen in de laatste strijd. Fantasierijk geschreven en ondanks dat er soms wat langdradige stukken tussen zitten, houdt het verhaal je wel vast tot het eind.

Bekijk of bestel het boek 'De beer en de nachtegaal'

Een zucht een schim - Christian Carayon
Het leven en huwelijk van Marc Edouard Peiresoles zit in het slop. Zijn werk boeit hem niet meer en zijn eenzelvigheid gevoed door een angsttrauma laten hem steeds verder in zijn schulp kruipen. Een gruwelijke gebeurtenis uit zijn jeugd, dat plaats vond nabij zijn ouderlijk huis toen Peiresoles elf jaar oud was, heeft zo’n grote impact op hem gehad dat de zaak hem tot heden niet los kan laten. Vier kamperende tieners worden in het holst van de nacht belaagd. Drie worden er vermoord, een vierde tiener overleeft de aanval ternauwernood. Als Peiresoles in het bezit komt van een uitgebreid dossier over de zaak wakkert deze de twijfel aan over het feit of wel de juiste dader vast zit.

Peiresoles besluit de zaak uit zijn jeugd te onderzoeken en misschien gaanderweg ook zijn eigen angsttrauma het hoofd te bieden. Reconstruerend en brokjes informatie aan elkaar puzzelend raakt Peiresoles compleet geobsedeerd om de waarheid boven water te krijgen en de echte dader achter slot en grendel. Een werkwijze die gevolgen met zich meebrengt!

Een zeer meeslepend verhaal die je, bijna obsessief, laat meeleven met Marc Edouard Peiresoles. Je hoopt zo voor hem dat hij zijn onderzoek naar tevredenheid kan afsluiten en dat hij tevens zijn leven weer op de rails krijgt.

Bekijk of bestel het boek 'Een zucht een schim'

Zondagochtend breekt aan - Nicci French
Het boek begint met een gruwelijke vondst in het huis van Frieda Klein die haar tot in de kern raakt. Ondanks dat de vondst ingrijpt in het dagelijkse leven van Frieda en haar vrienden, is het óók bewijs dat ze al die tijd gelijk heeft gehad... Dean Reeve leeft!

Zal commissaris Crawford haar nu eindelijk geloven en het onderzoek naar Reeve heropenen? Het verhaal krijgt een andere wending als blijkt dat Reeve het heeft voorzien op Frieda’s vrienden; Reuben, Josef en Chloë. Toch weet Frieda zeker dat Reeve niet degene is die haar vrienden bedreigd, maar als dat waar is waar komt dan de nieuwe dreiging vandaan?

Het verhaal begint rustig maar naarmate het vordert pakt het je vast en laat je niet meer los! Wie is die nieuwe dreiging en wanneer wordt Dean Reeve ontmaskerd? Helaas wordt Reeve nog niet ontmaskerd in dit zevende deel, maar het maakt je wel hongerig naar het laatste deel. Nicci French leveren weer een spannende thriller af die je maar moeilijk weg kan leggen. Zeker een aanrader!

Bekijk of bestel het boek 'Zondagochtend breekt aan'

Blokkenjongen - Keith Stuart

Alex en Jody zijn een jong stel die in een huwelijkscrisis zijn terecht gekomen. Om elkaar wat ruimte te geven gaat Alex tijdelijk bij zijn vriend Daniel wonen.

Groot onderdeel van de huwelijksproblemen is de zeer moeizame relatie tussen Alex en zijn autistische zoon Sam. Om voor Sam
te zorgen is Jody gestopt met werken, terwijl Alex in de loop der tijd juist steeds meer is gaan werken.

Alex wil dolgraag terug naar zijn gezin en besluit om zich meer te verdiepen in het autisme van zijn zoon en er zo voor te zorgen dat ze een betere relatie krijgen en misschien ook nog zijn huwelijk te redden. Als gevolg van het opgroeien in een gesloten gezin is communiceren voor Alex zeer lastig. Voor Sam is communicatie ook een groot probleem. Uiteindelijk komen Alex en Sam toch nader tot elkaar daarbij geholpen door het videospel Minecraft!

Blokkenjongen is een realistisch geschreven roman, waarbij de persoonlijke ervaringen van de schrijver, Keith Stuart, een mooie basis vormen. Het boek is vlot geschreven en pakt je meteen vanaf het eerste hoofdstuk.

Bekijk of bestel het boek 'Blokkenjongen'

Het laatste licht - Jen Minkman
Tijdens Halloween voert Moira samen met haar broer en zus een wicca-ritueel uit om contact te leggen met haar overleden grootouders. Tijdens de trance komen zij in een mysterieus landschap terecht en ontmoeten daar een jonge vreemdeling. Is hij een dolende ziel op zoek naar hulp? Of schuilt er meer achter zijn verhaal? Het laatste licht is een vlot geschreven boek, dat vertelt over echte emoties. Eenmaal aan het lezen, kan én wil je het niet meer wegleggen!

Bekijk of bestel het boek 'Het laatste licht'

Het Recht van de Radch - Ann Leckie
Van de duizenden ingelijfden is Breq de laatste overgeblevene. Een mens die na annexatie door de Radchaai voorzien is van implantaten en heropgevoed, zodat ze deel uitmaakt van de Artificiële Intelligentie van één ruimteschip; Recht van Toren. Breq is op missie; wraak nemen op Anaander Mianaai. De bijna onsterfelijke heer van de Radch, die door één verraderlijke daad alles van Breq heeft afgenomen.
Door het volgen van Breq’s missie kom je erachter dat de Radchaai zichzelf zien als de ideale beschaving en dat het hun missie is om iedereen even beschaafd te maken. Zij annexeren andere volkeren en als men rebelleert wordt je vermoord. Zal het Breq lukken om dicht genoeg bij Anaander Mianaai te komen, die over veel maar dan maar één lichaam beschikt, en haar missie af te ronden?

Het boek volgt twee verhaallijnen. Het verhaal van Recht van Toren, de A.I. waartoe Breq behoort en het verhaal van Breq zelf. Hierdoor zijn de eerste hoofdstukken overweldigend door de hoeveelheid informatie. Het introduceren van veel personages en het twijfelen of deze mannelijk of vrouwelijk zijn (de Radchaai maken daar namelijk geen onderscheid in) kan vermoeiend zijn. Maar zodra je door de eerste hoofdstukken heen bent krijgt het verhaal meer vaart en wordt het spannender.

Bekijk of bestel het boek 'Het recht van de Radch'

Ontworteld - Naomi Novik
Agnieszka en haar mededorpelingen uit het dorp Dvernik leven continu in angst voor het Woud; een kwaadaardige plek. Voor bescherming vertrouwen ze op de Draak. Een kille tovenaar. Als prijs voor zijn bescherming vraagt hij een offer: elke tien jaar kiest hij een meisje en neemt haar mee naar zijn toren. Het nieuwe keuzemoment komt eraan. Agnieszka is bang voor Kasia, haar beste vriendin. Maar door een speling van het lot belandt Agnieszka zelf in de toren van de Draak. Ontworteld is spannende fantasy. Zo geschreven dat je vanaf de eerste bladzijde al helemaal in het verhaal zit.

Bekijk of bestel het boek 'Ontworteld'

Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris