Leestips van Marjon

Leestips

0117-marjon

Code Kattenkruid - Jacques Vriens
Ik ga niet wachten tot ik in elkaar stort en eindig als een plant.” Stijn schrikt als zijn zieke opa dit zegt. “Misschien ga ik vanzelf dood, maar anders wil ik euthanasie. Dat betekent goede dood”. Opa legt Stijn uit dat het rustig en voorzichtig gebeurt, zodat je stilletjes mag wegglijden. Tijdens hun bijzondere fietstocht delen ze geheimen met elkaar en hebben ze veel lol. Wanneer het afscheid komt, valt het voor Stijn en opa minder zwaar dan ze dachten.

Bekijk of bestel het boek 'Code Kattenkruid'

Berichten uit het tussenhuisje - Henk van Straten
Henk van Straten legt na 10 jaar huwelijk een brief op tafel. Hij schrijft dat hij weggaat bij zijn vrouw en zoontjes. Twee weken later begint hij rond dit thema een column op de site van een damesblad: Henk uit huis. Met daarin berichten die Van Stralen schreef vanuit zijn tussenhuisje. Ik vind het boek erg openhartig, puur, rauw en soms schokkend geschreven. Maar er ontstaat een mooi, nieuw leven na de brief in dat kleine tussenhuisje.

Bekijk of bestel het boek 'Berichten uit het tussenhuisje'

Klaproos - Anne-Fleur van der Heijden
Klaproos is een indringende, met humor geschreven debuutroman over Noor en haar verslaafde moeder. Het is een eyeopener over hoe het leven is voor iemand met een verslaving. Maar ook hoe dat voor je is als ‘dochter van’. Op haar zesentwintigste verjaardag besluit Noor na een lange periode zonder contact weer toenadering te zoeken tot haar moeder en stiefvader. Hiervoor moet ze de confrontatie aangaan met haar jeugd, een wereld waarin drugs de dienst hebben uitgemaakt.

Bekijk of bestel het boek 'Klaproos!'

Bas Nijhuis, niet zeiken, voetballen! - Eddy van der Ley
Hoe communiceren stervoetballers als Ronaldo, Zlatan en Suárez in het vuur van de strijd met de scheidsrechter? Wat gebeurt er allemaal rondom nationale en internationale topwedstrijden? Het boek bevat  hilarische anekdotes over wereldsterren als Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic, Luis Suárez, Mesut Özil en Nederlandse spelers en trainers als Jaap Stam, Mark van Bommel, Theo Janssen, Memphis Depay, Dick Advocaat en Louis van Gaal. Verder gaat Nijhuis in op de 10-0 zege van PSV tegen Feyenoord, de bizarre aanval van een Ajax-hooligan op AZ-keeper Esteban, het afscheid van Vitesse-icoon Theo Bos, het ‘Hawkeye-doelpunt’ van Jeroen Zoet, de sensationele bekerwinst van PEC Zwolle op Ajax en de door matchfixing ontsierde wedstrijden die hij floot. En op de beledigingen en bedreigingen waaraan hij met grote regelmaat wordt blootgesteld. Nijhuis vertelt erover met respect, humor en zelfspot.

Niet zeiken, voetballen’ is al toe aan de vierde druk. Mede door de  positieve recensies. ‘Een geweldig boek, ik heb er hard om moeten lachen. De internationaal topscheidsrechter, eigenaar van een bakkerij en bekend om zijn voorkeur voor ‘mannelijk’ voetbal, neemt je letterlijk mee naar de sfeer en dynamiek van stadion, kleedkamer en voetbalveld. Wat een bijzondere wereld is de voetbalwereld toch. Leuk dat je door dit open en transparante boek een kijkje achter de schermen krijgt. Hij wil je in dit boek vooral  duidelijk maken dat je vooral je zelf moet blijven in de hectische voetbalwereld, wil je blijven meetellen. Echt een leuke aanrader voor onder de kerstboom!

Bekijk of bestel het boek 'Bas Nijhuis, niet zeiken, voetballen!'


De sekte - Mariette Lindstein

Lindstein is 27 jaar lid geweest van Scientology. Zij was de rechterhand van Scientology leider Miscavige maar is ‘ontsnapt’; dé inspiratie voor haar thrillertrilogie. Op een eiland aan de Zweedse kust is een New Age beweging gesetteld. De leider Franz Oswald heeft de doctrine ViaTerra ontwikkeld, die veel aantrekkingskracht uitoefent. Zo ook op Sofia. Compleet gecharmeerd door Oswald accepteert zij een door hem aangeboden baan. Zodra Sofia twijfelt blijkt er echter geen weg terug naar haar oude leven. Toetreden is verleidelijk, maar
ontsnappen onmogelijk!

Bekijk of bestel het boek 'De sekte'

Wij zeggen hier niet halfbroer - Henk van Straten
Mijn vriendje Jan had een jongere halfbroer. Maar toen ik hem een keer halfbroer noemde, kreeg ik op mijn donder van hun moeder. Wij zeggen hier geen halfbroer, zei ze. Bij ons thuis mocht je wel gewoon halfbroer zeggen. Al noemden mijn broers me vaker bastaard of koekoeksjong. Wat een indrukwekkend, rauw en zonder poespas geschreven boek. Wat doet het met iemand in zijn latere leven als je dit in je jeugd meemaakt.

Bekijk of bestel het boek 'Wij zeggen hier niet halfbroer'


Mijn verhaal, de autobiografie - Johan Cruijff
Johan Cruijff laat ons een boek na, waarin hij zijn levensverhaal in eigen woorden vertelt. Het leest als een trein, alsof hij zelf aan je voorleest uit eigen werk. Heerlijk om te lezen over zijn visie en alles wat hem bezighield. Uiteraard voetbal maar ook andere belangrijke dingen in zijn leven. Fijn dat hij dit boek nog heeft kunnen maken voor zijn fans en voor alle sportliefhebbers. Dank je wel, Johan!

Bekijk of bestel het boek 'Mijn verhaal, de autobiografie'

De wereld volgens Gijp - Michel van Egmond
René van der Gijp is voor mij de reden dat ik vaak blijf hangen bij Voetbal Inside. Zijn bijzondere kijk op de wereld en onnavolgbare humor maakt Gijp voor mij één van de meest aangename personen op tv om naar te kijken. Het leven van René komt compleet op zijn kop te staan als zijn grote liefde Danielle onverwacht op 47-jarige leeftijd overlijdt. Hij staat ineens alleen voor de opvoeding van zijn zoon, die altijd bij Danielle heeft gewoond. ‘De wereld volgens Gijp’ is door deze heftige gebeurtenis een enorm persoonlijk en intens verhaal geworden. Ook  beschrijft hij de onmacht die hij voelt bij het aftakelingsproces van zijn moeder, die na een moeilijke laatste fase overlijdt.

Het is een boek dat je tegelijkertijd aan het lachen en het huilen maakt. Mooi ook hoe hij zo liefdevol over zijn zoon Nicky vertelt. En hun gezamenlijke passie, natuurlijk het voetbal. Maar ook gesprekken met zijn vrienden Ruud Gullit, Jan Boskamp, Rob Jansen, Maarten Spanjer en Mario Been. Natuurlijk lees je ook hoe René tegen het leven aankijkt, het schuldgevoel dat hij heeft en de humor die er altijd blijkt te zijn ook als het allemaal even anders gaat dan dat hij zou willen.

Gewoon lekker kletsen over voetbal, het voetbal dat voor René en Nicky ook een belangrijke bron van troost is. Het boek eindigt wat abrupt, ik kijk al uit naar het vervolg dat er hopelijk mag komen.

Bekijk of bestel het boek 'De wereld volgens Gijp'


Huidpijn - Saskia Noort
In huidpijn neemt Saskia Noort ons mee naar de wereld van de glitter, glamour en stylisten. Een kijkje achter de schermen van de show business.  Ze laat echter ook duidelijk de keerzijde van dit leven zien. Niet meer anoniem over straat kunnen en je priveleven is in alle bladen te lezen. Hoofdpersoon Anne neemt je mee in haar leven, op zoek naar geluk. Een man en een kind, meer wil ze niet. Als snel komt ze erachter dat niet iedereen te vertrouwen is. Ze dreigt haar grote liefde te verliezen en daarmee ook haar grote droom. Haar verdriet hierover pikt de pers natuurlijk op, en is overal te lezen. Ze moet alles op alles zetten om niet nog meer vrienden, familie en uiteindelijk ook  zichzelf  niet te verliezen.

Het boek leest zeer vlot, bijna als een tv-serie, waarbij moeilijke levensvragen niet uit de weg worden gegaan. Een heerlijk boek om even niet bezig te zijn met de alledaagse dingen. Echt een vakantieboek!

Bekijk of bestel het boek 'Huidpijn'


Expeditie Edith -Edith Bosch
In Expeditie Edith beschrijft Edith Bosch het prachtige verhaal van haar persoonlijke ontdekkingstocht en innerlijke verandering. Op haar dertigste verjaardag besefte ze dat ze niet gelukkig was. Met behulp van een lifecoach en dankzij haar deelname aan Expeditie Robinson - vier weken na het beëindigen van haar judocarrière - is ze met vallen en opstaan weer een leuker mens geworden. Je wordt helemaal meegezogen in deze inspirerende en eerlijke sportbiografie!

Bekijk of bestel het boek 'Expeditie Edith'

Piep zei de muis -Arlidge
Helen Grace is een inspecteur bij het team zware misdrijven in Southhampton. Ze wordt op de moordzaak van zakenman Alan Matthews gezet. Zijn hart is uit zijn lichaam verwijderd, dit wordt de volgende ochtend bij zijn familie bezorgd. Helen gaat helemaal op in het onderzoek. Dan vinden ze een tweede lichaam waarmee hetzelfde is gebeurd. Hoe kunnen ze de dader vinden en stoppen? Arlidge schrijft ook voor verschillende Britse crimeseries zoals Silent Witness. Het boek leest als een tv-serie. Korte hoofdstukken met een lekker rap tempo.

Bekijk of bestel het boek 'Piep zie de muis'

Zwarte Aarde - Susan Moonen
Rosalie heeft in haar jeugd veel meegemaakt; ze verloor haar broer Walt toen deze 15 jaar oud was aan zelfmoord. Door het jarenlange pesten van onder andere Krijn van Voorden zag hij geen andere uitweg meer. Rosalie wil wraak. Ze solliciteert als personal assistant van Krijn om haar wraakplan uit te voeren. Zou hij haar herkennen? Ze komt steeds dichterbij het perfecte moment om haar plannen ten uitvoer te brengen. Rosalie wil ook de waarheid weten, deze blijkt echter  veel gruwelijker te zijn dan ze ooit had kunnen vermoeden.

Zwarte Aarde is het tweede boek van de Berghemse schrijfster Susan Moonen. Het is echt een beklemmend, onheilspellend verhaal over de afschuwelijke gevolgen van pesten. Met moeite kon ik loskomen van dit spannende en emotionele boek. Het is ontzettend knap geschreven, groot compliment voor de auteur.

Bekijk of bestel het boek 'Zwarte aarde'Lieve mama - Esther Verhoef
Verpleegkundige Helen is getrouwd met horecaondernemer Werner, ze hebben 3 kinderen. Echte pubers van 13, 15 en 17 jaar. De achttien jarige Ralf woont nog bij zijn ouders. Hij weet niet wat te doen met zijn school en wie zijn vrienden zijn. Hoe komt hij aan geld voor zijn auto? Liever lui dan moe is hij zoekende naar de juiste waarden en normen. Hij laat zich overhalen om een roofoverval te plegen, dit loopt vreselijk uit de hand. Met deze overval begint voor Helen een ware nachtmerrie. Deze geweldig spannende thriller gaat echt onder je huid zitten. Met lieve mama komt het gevaar akelig dichtbij en laat je achter met de vraag, wat zou ik doen? Heel knap gedaan.

Bekijk of bestel het boek 'Lieve mama'

Nooit meer regen - Carla de Jong

Drie mannen staan centraal in het leven van Jeanne Dufour. Matteo, haar man, Callum, haar ex-man en Nathan, haar zoon. Ze zijn alle drie verbonden met Jeanne en met elkaar. Na het overlijden van Jeanne worstelen ze met het verlies. Een half jaar na haar dood mag haar testament geopend worden. Dit zorgt voor stress en de gemoederen lopen hoog op. De waarheid die aan het licht komt schetst zowel een meedogenloos als liefdevol beeld van de overleden Jeanne Dufour. Kunnen de mannen deze waarheid aan? ‘Nooit meer regen’ zit prachtig in elkaar,  ontroering en diepgang zonder een spoor van vals sentiment.

Bekijk of bestel het boek 'Nooit meer regen'

Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris