Team Derijks

Derijks heeft een enthousiast en gevarieerd team van medewerkers. Scroll naar beneden om meer te lezen over wat ons bezig houdt.

Astrid Derijks

0157-astrid

Astrid is de trotse eigenaresse van boekhandel Derijks en staat aan het hoofd van dit vakkundige en fijne team. Opgegroeid tussen de boeken, de twee generaties Derijks voor haar zeer dankbaar voor dit voorrecht, geniet zij dagelijks van het mooie boekenvak. Het contact met klanten, meedenken, adviseren en op zoek naar het perfecte cadeau vindt ze het leukst. Service en kwaliteit staan bij haar en haar medewerkers voorop. Astrid heeft een voorkeur voor literatuur en daarnaast een brede interesse. En met twee opgroeiende kinderen ook helemaal thuis in de kinderboeken. Het boekenvak is momenteel erg in beweging: de komst van elektronisch lezen, shoppen op internet en social media bieden nieuwe kansen. 'Deze grijpen we met beide handen aan om onze service nog verder uit te breiden, aldus Astrid. 'Heel graag tot ziens in onze (web)winkel!'

Marjon Gielis

 0117-marjon

Marjon heeft in de 20 jaar die ze werkt bij Boekhandel Derijks al flink wat verbouwingen meegemaakt, maar zoals de winkel nu is... daar is ze heel trots op! Modern en strak, maar zeker ook warm en aangenaam. Kortom, helemaal van deze tijd. En zo probeert ze de klanten van Derijks ook te helpen. Marjon is goed op de hoogte van de nieuwste boeken en tijdschriften. Van thrillers, literaire romans, maar ook van kinderboeken kan ze enorm genieten. Enkele favoriete schrijvers zijn: Karin Slaughter, Harlan Coben, Michael Robotham, Leon de Winter, Tatiana de RosnayJacques Vriens en Roald Dahl. Marjon deelt haar leeservaringen graag met klanten. Voor een gezellig praatje of kopje koffie aan de leestafel in de winkel maakt ze zeker tijd!

Anjo Goetheer

0184-anjo

Vanaf de laatste verbouwing in 2010 werkt Anjo met veel plezier bij Derijks. Inmiddels heeft ze de vakopleiding voor de boekhandel gevolgd en daarna samen met Astrid de opleiding “boekondernemer van de toekomst” doorlopen. Dit omdat ze, gezien de huidige veranderingen in het boekenvak, het belangrijk vindt om onze kennis en vaardigheden in te zetten om te zorgen dat klanten onze winkel blijven vinden. Sfeer, beleving en echt persoonlijk contact is hierbij volgens haar van groot belang. Daarnaast vindt ze het een leuke uitdaging om het assortiment te presenteren. Anjo heeft een brede interesse. Ze leest graag literaire romans, is dol op kookboeken maar kunst en psychologie hebben ook haar aandacht. Zoals Anjo altijd zegt: ‘Werken bij Derijks is werken in een enorme snoepwinkel”.

Esther Danen

0223-esther

Deze echte Osse begon in 2000 bij Derijks. In eerste instantie alleen als stagiair Marketing en Communicatie, maar nu werkt ze er nog steeds met veel plezier. De stage gaf een mooi kijkje in de keuken van het reilen en zeilen van een boekhandel, en al gauw ontstond Esther's interesse voor zaken als luxe pennen, lederwaren, schoolartikelen en cadeau-artikelen. Langzaam groeide ze in het vak en mocht mee naar inkoopbeurzen, altijd interessant en gezellig! In 2003 volgde ze een deel van de kantoorvakhandelopleiding om zichzelf nog verder te specialiseren. Ester voelt zich helemaal thuis in het fijne team van Derijks en het afwisselende contact met de klanten. Op maandag, woensdag en donderdag is ze in de winkel te vinden.

Jany Burgers

0426-jany

Jany werkt alweer 12 jaar bij Derijks, tegenwoordig op de dinsdag en de vrijdag. Ze leest graag thrillers (Camilla Lackberg en Karin Slaughter), fantasy (George R.R. Martin, Tad Williams en Robert Jordan), maar ook andere genres (Een keukenmeidenroman, Rode sneeuw in december, Haar naam was Sarah e.v.a). Binnenkort gaan haar twee jongste kinderen naar school en hopelijk komt er dan wat meer tijd vrij om te lezen, want er staan nog veel ongelezen titels in Jany's boekenkast!

Hanny Boschman

HANNIE

 

Sinds oktober 2016 werkt Hanny met heel veel enthousiasme bij Derijks.  Na jaren samen met een vriendin een eigen boekhandel in Helmond te hebben gerund, is na rijp beraad maar met pijn in het hart besloten hiermee te stoppen. Met deze achtergrond voelt zij zich natuurlijk helemaal thuis in het boekenvak en geniet ervan weer te werken in een leuk, enthousiast en gedreven team en omgeven te zijn door boeken en alle andere mooie (cadeau)artikelen die bij Derijks te vinden zijn.


Zij leest graag literatuur en psychologische thrillers, maar heeft daarnaast belangstelling voor veel andere rubrieken.


Het contact met klanten, hen helpen bij het vinden van het juiste boek of ander artikel, zodanig dat de klant met een goed gevoel de deur uit gaat, dat is voor haar belangrijk. Een klant moet zich vooral welkom voelen en graag binnen lopen voor advies of om lekker rond te neuzen.

Marlies Mertens

IMG_0396-marlies

Van jongs af aan is Marlies een lezer. Na een opleiding tot Bibliothecaris/Documentalist aan de Bibliotheekacademie was zij jarenlang werkzaam in de bibliotheekwereld. In 2008 maakte zij de overstap naar de boekhandel. Sinds eind 2014 werkt Marlies met veel plezier bij Derijks. Zij houdt zich onder andere bezig met in- en verkoop van boeken, organiseren van activiteiten. Zij gaat graag met de klant in gesprek over boeken en vindt het leuk om een advies op maat uit te brengen. Haar voorkeur ligt bij Nederlandse en vertaalde literatuur. Zij hoopt dat de boekhandel in de toekomst blijft bestaan en een nog mooiere belevingswinkel wordt. Een winkel, waarin nieuwe ontwikkelingen, zoals e-books, een plaats hebben en waar mensen, behalve voor de boeken en cadeauartikelen, graag komen voor advies, verrassing en ontmoeting.

Irene Geurts

Irene

Sinds juni 2014 is Irene Geurts ontzettend blij met haar bijbaan in boekhandel Derijks en vaak te vinden achter de kassa. Naast haar grote liefde voor theater - en dan ook de vakliteratuur die hierbij hoort – leest ze graag romans van o.a. Amélie Nothomb, Ronald Giphart, Harry Mulisch en Jan Wolkers. Erg gevarieerd maar allen verhalen met een avontuurlijke inslag. Ze vindt het altijd gezellig om een gesprekje met klanten aan te knopen, lezende mensen zijn ten slotte bijna altijd leuke mensen. Vooral de sfeer in de winkel is wat zij zo bijzonder vindt aan Derijks. ‘Ik ken geen plek in Oss waar je de tijd zo snel uit het oog verliest. Deze zaak is echt een mooie toevoeging voor het centrum en de stad.’

 

Lonneke Gielis

 

Sinds 1 oktober 2017 is ook Lonneke een gezicht in de winkel wat je vaker ziet. Na haar opleiding aan de Kunstacademie heeft zij 20 jaar in de theaterwereld gewerkt als kostuumontwerpster. Maar ruim negen jaar geleden maakte ze de switch naar de boekenwereld. Boeken zijn voor haar een grote passie: Italiaanse literatuur en Scandinavische thrillers. Absolute favorieten zijn Paolo Cognetti, Fausto Brizzi, Börjlind en Jo Nesbø. Dus niet gek dat ze haar draai al helemaal heeft gevonden bij Derijks. Maak zelf kennis met haar en laat je inspireren door haar ervaring!

 

Anne van der Burg

Sinds de zomer van 2018 kan Anne haar literaire enthousiasme kwijt in haar bijbaan bij Derijks. Dankzij haar bachelor in Algemene Cultuurwetenschappen heeft ze een brede kijk én een brede smaak ontwikkeld voor wereldliteratuur uit verschillende taalgebieden. Ook mede vanuit haar specialisatie in letterkunde wijdt ze zich aan de klassiekers van de literaire canon, al ligt er toch ook altijd wel een fantasy- of avonturenroman op haar nachtkastje. Anne gelooft dat iedereen een ‘echte lezer’ kan zijn, zolang ze maar het juiste boek weten te vinden. Als een echte alleslezer denkt ze dan ook graag met anderen mee over een volgende leeservaring. Momenteel leest ze zelf veel postkoloniale literatuur: Chimamanda Ngozi Adichie’s Americanah en Kazuo Ishiguro’s The Remains of the Day zijn wat haar betreft echte aanraders.
Anne is altijd in voor een praatje, grapje, filosofische discussie, literair gedachte-experiment of opsomming van favoriete Harry Potter passages en in haar ogen is Derijks de perfecte ontmoetingsplek voor al het bovenstaande én meer.

 

Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris