december

Rik Felderhof en Hans Melissen vertellen over hun nieuwe boek ANWB Reisgids voor levensgenieters

zaterdag 16 december 2017

Zaterdag 16 december om 10.00 uur komen Rik  Felderhof en Hans Melissen vertellen over hun nieuwe boek ANWB Reisgids voor levensgenieters

De ANWB Reisgids voor levensgenieters is een complete reisgids voor liefhebbers van het goede leven met een passie voor Frankrijk.

 

Meer informatie

Magisch Cultuur Festival: optreden Ghesellen van den Sanck

zondag 17 december 2017

 

De “Ghesellen van den Sanck” zingen tegenwoordig meerstemmige, en meertalige, pop-, musical- en rockmuziek, zorgvuldig uitgekozen door de dirigent.

Na vele jaren alleen te hebben gezongen in het Maastrichts gooiden “Ghesellen van den Sanck” als een van de oudste niet-seculiere koren van Maastricht (inmiddels 72!) het roer volledig om. De “Ghesellen van den Sanck” zingen tegenwoordig meerstemmige, en meertalige, pop-, musical- en rockmuziek, zorgvuldig uitgekozen door de dirigent. Ook wordt er veel aandacht besteed aan scholing, niet alleen op muzikaal gebied maar zeker ook qua beleving, en dus interpretatie, van wat er gezongen wordt.

Meer informatie

Magisch Cultuur Festival: Concert Het moederorkest

woensdag 20 december 2017

Woensdag 20 december treedt  Het Moederorkest van 13:00 – 14:00 uur op in het kader van het Magisch Cultuur Festival

 

Meer informatie

Magisch Cultuur Festival: optreden Edith van Rijswijk & Paris Lopez

woensdag 20 december 2017

In het kader van het Magisch Cultuur Festival kunt u komen luisteren naar een concert van Edith van Rijswijk & Paris Lopez

Meer informatie

Magisch cultuur Festival: optreden Zanggroep E-motion

donderdag 21 december 2017

 

Zanggroep E-Motion is in 1997 ontstaan uit een gemengd zangkoor. Inmiddels is zij tot een volwaardige zanggroep van 20 vrouwen uitgegroeid.

Onder leiding van dirigent Heidi Pittie brengen ze voornamelijk Engelstalige meerstemmige populaire nummers vanaf de jaren 70. Soms a-capella gezongen, maar veelal met pianobegeleiding van Ankie Tijmensen

Meer informatie

Magisch Cultuur Festival: optreden Vrundekoer 'Neet te Geluive'

donderdag 21 december 2017

Het Vrundekoer “Neet te Geluive” bestaat uit 40 dames en heren seniorleden die meerstemmig zingen. Zij treden gedurende het jaar op bij zorginstellingen, verpleegtehuizen en bij activiteiten van de Zonnebloem. Het repertoire bestaat uit Nederlandse en  internationale liederen , liederen in het dialect en zij beschikken ook over een uitgebreid kerstrepertoire in diverse talen.

Meer informatie

Magisch Cultuur Festival: optreden Paul Nijs

vrijdag 22 december 2017

Paul Nijs (1998 Weert, Nederland), begon op achtjarige leeftijd met slagwerk aan het Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie (RICK) in Weert. Zijn docent is Rob Janssen.

In 2014 beleefde Paul een aantal muzikale hoogtepunten, waaronder een concert bij Herman van Veen op zijn landgoed ‘De Paltz’ in Soest en een concert tijdens het ‘Prinsjesbal’, dat in het kader van Prinsjesdag in Den Haag werd gehouden. Het jaar 2014 werd bijzonder voor Paul afgesloten tijdens de concertreis naar China, Shanghai. In 2016 bereikte Paul de finale van het Prinses Christina Concours in Den Bosch. Hier wist hij een 2e prijs te behalen. Tevens ontving hij de laureatenprijs voor beste performance. Daarnaast heeft Paul in augustus jl. de kans gekregen om een week te werken met Nebojša Jovan Živković. 6 dagen lang, 8 uur per dag, kreeg hij masterclasses van deze vooraanstaande slagwerker. Živković wordt gezien als een van de uniekste en expressiefste marimbavirtuozen ter wereld en heeft de internationale slagwerkwereld in de laatste 20 jaar zeer beïnvloed.

Meer informatie

Magisch Cultuur Festival: Optreden Villa Musica

zaterdag 23 december 2017

Zaterdag 23 december kunt u komen luisteren naar een optreden van Villa Musica 

Meer informatie

Magisch Cultuur Festival: Optreden Piotr Torunski & Paris Lopez

woensdag 27 december 2017

Piotr Torunski & Paris Lopez treden 27 december van 13.00 - 14.00 uur op bij Boekhandel Dominicanen in het kader van het Magisch Cultuur Festival

Meer informatie

EXPOSITIE Bart Coopmans Kunst, kleur & interieur

woensdag 27 december 2017

Bart Coopmans exposeert van 15 november tot 27 december in Boekhandel Dominicanen in Maastricht. Het thema van zijn expositie is ‘Kunst, kleur & interieur’. Een inkijk in de visie van deze kleurrijke kunstschilder.

Meer informatie