maart

Studium Generale Debate Cafe: The Future of Syria and the Syrian Refugees

maandag 19 maart 2018

Maandag 19 maart om 20.00 uur organiseert Studium Generale samen met  Universalis en the Unicef Studentteam Maastricht een Engelstalig Debate Cafe met als onderwerp The Future of Syria and the Syrian Refugees.

Meer informatie

De Euregio leest: Ronde van critici

woensdag 21 maart 2018

Genieten van recente literatuur, van gedachten wisselen met mensen die ook graag lezen en een direct contact met de auteurs, dat alles over taal en landsgrenzen heen, dat is De Euregio leest.

21 maart om 17.00 uur vindt bij Boekhandel Dominicanen een ronde van critici plaats met Koen Eykhout (Dagblad de Limburger) en Emile Hollman (maandblad Zuiderlucht).

Moderator is André van Dijk

Meer informatie

Sphinx Flitsdebat : De uitslag

donderdag 22 maart 2018

Op donderdag 22 maart, direct na de Gemeenteraadsverkiezingen, praten we met politiek journalist Ivo Kok over de uitslag: Wat betekent de uitslag? De opkomst? De winst van de een, het verlies van de ander? En hoe moet het verder met Maastricht? Iedereen is van harte welkom mee te praten, te discussiëren en gedachtes uit te wisselen. George Vogelaar leidt het gesprek.

Meer informatie

Lunchpauzeconcert Bruno Ferreira: Film music meets Classical

zaterdag 24 maart 2018

Zaterdag 24 maart om 13.00 uur geeft gitarist Bruno Ferreira een gratis toegankelijk lunchpauzeconcert bij Boekhandel Dominicanen met als titel Film music meets Classical

Meer informatie

Maastricht Urban Trail

zondag 25 maart 2018

Na de succesvolle eerste editie van de Maastricht Urban Trail komen zondag 25 maart opnieuw alle deelnemers bij ons door de winkel. En de route leidt langs, door en over veel andere Maastrichtse culturele en historische gebouwen. Ook meedoen? Meer informatie vind je op http://www.maastrichturbantrail.nl

Meer informatie

april

Nora French: Gezond Fastfood

maandag 2 april 2018

Maandag 2 april, Tweede Paasdag, is Nora French om 15.00 uur te gast bij Boekhandel Dominicanen. Zij is de schrijfster van het boek Gezond fastfood, 100 snelle, smakelijke en simpele recepten voor het hele gezin. In februari stond Nora nog op de Gezondheidsbeurs, waar zij veel succes oogstte met haar presentaties in het bloggerstheater.

Meer informatie

Meld je aan voor onze Sleepless Sleepover!

vrijdag 13 april 2018
Meld je nu aan voor onze Sleepless Sleepover! Altijd al eens een nachtje willen doorbrengen in de mooiste boekhandel van de wereld? Slapen is er in ieder geval niet bij!
Meer informatie

Museumnacht Maastricht 2018

vrijdag 13 april 2018

VRIJDAG DE 13E, 13 ART VENUES, EEN AVOND IN HET TEKEN VAN LUCKY 13! Op vrijdag 13 april 2018 gaat Maastricht weer los tijdens de derde editie van Museumnacht Maastricht. Geniet met één ticket een avond lang van een geweldige line-up. Koop hier snel je ticket!

Meer informatie

Bookstore Day

zaterdag 14 april 2018

Na een succesvolle eerste Bookstore Day organiseren we op 14 april 2018 een tweede editie. Op  die dag vieren we de boekhandel en zijn klant. Met tientallen exclusieve uitgaven in gelimiteerde oplagen, gesigneerde exemplaren en sterk in prijs verlaagde boeken. Met optredens schrijvers in boekwinkels in het hele land en natuurlijk ook bij ons. Want een boekwinkel is meer dan een winkel. Hij vormt de spil van een gemeenschap en wordt gedreven door verkopers die bovenal gepassioneerde lezers zijn. In een boekwinkel wordt je verbeelding aangeraakt. En dat is reden voor een feestje. Bookstore Day dus, op 14 april 2018.

Het programma ziet er op dit moment als volgt uit:

11.00 uur:  Tim Gladdines leest voor, o.a. uit zijn nieuwe boek 'Hoe het kwam dat ik Emma een blauw oog sloeg'

12.00 uur:  Jan Mulder vertelt over  Mayor Taylor raast door Maastricht

14.00 uur:  lezing van Thomas Vaessens over het boek De Daf van mijn vader.

 

15.00 uur:  Schrijfster en filosofe Joke Hermsen over 'Rivieren keren nooit terug'

 

16.00 uur Frank Schurink:  interactieve workshop 'Gedoemanagement.'

Meer informatie

Record Store Day

zaterdag 21 april 2018

Record Store Day is in 2007 opgericht tijdens een bijeenkomst van onafhankelijke platenzaakeigenaren en medewerkers in Baltimore, USA. De eerste Record Store Day vond plaats in Amerika op 19 april 2008. Dit jaar, op 21 april 2018, vindt de 11e editie plaats. In Nederland wordt Record Store Day voor de 9e keer gevierd.

Meer informatie