april

Record Store Day

zaterdag 21 april 2018

Record Store day bij Boekhandel Dominicanen

Gratis tas en single op Record Store Day en diverse live-optredens

Record Store Day is in 2007 opgericht tijdens een bijeenkomst van onafhankelijke platenzaakeigenaren en medewerkers in Baltimore, USA. De eerste Record Store Day vond plaats in Amerika op 19 april 2008. Dit jaar, op 21 april 2018, vindt de 11e editie plaats. In Nederland wordt Record Store Day voor de 9e keer gevierd.

Meer informatie

Dominicanen Leesclub: Catherine Lacey: De Antwoorden

zondag 22 april 2018

Dit jaar hebben we 3 leesclubs op het programma staan. Zeer uiteenlopend wat betreft onderwerp en alle drie zeer de moeite waard.

Op zondag 22 april staat de bijzondere roman van Catherine Lacey De Antwoorden centraal. Introductie en leiding zijn in handen van Koen Eykhout, literair recensent bij de Limburger.

Inloop vanaf 10.00. De leesclubs vinden plaats van 10.30 tot 12.00. De Dominicanenkerk is dan speciaal geopend voor de deelnemers aan de leesclub. Deelname kost €5,00 (incl. drankje). U kunt zich aanmelden via promotie@boekhandeldominicanen.nl. Het is aan te bevelen om van tevoren het boek te lezen.

Meer informatie

Meet & taste: Bas Robben: Vet

zaterdag 28 april 2018

Dit voorjaar is het nieuwe boek van culinair journalist Bas Robben verschenen: Vet

Zaterdag 28 april is Bas om 12.00 uur te gast bij Boekhandel Dominicanen. U kunt met hem in gesprek gaan en enkele hapjes uit zijn nieuwe boek proeven.

Meer informatie

Maand van de Filosofie | Maarten Doorman: 'Dichtbij en ver weg'

zondag 29 april 2018

Als afsluiting van de Maand van de Filosofie houdt Maarten Doorman drie minilezingen gebaseerd op zijn zo pas verschenen boek Dichtbij en ver weg (Opstellen over filosofie, kunst en literatuur, Prometheus). Doorman kijkt met een filosofische blik naar Berlijn, houdt de vinger aan de pols van de tijd met Bergson en scheept zich in met verschillende andere filosofen. Ondertussen gaat hij ook in gesprek met zijn publiek.

Meer informatie

mei

Vertalersgeluktournee in Maastricht

zaterdag 12 mei 2018

Bijna de helft van alle romans in de Nederlandse boekwinkels is vertaald – als u een vertaling leest, leest u dus niet alleen een bepaalde auteur, maar ook zijn of haar vertaler. Als vertalers hun werk goed doen, staat u er waarschijnlijk nauwelijks bij stil dat elk woord, elke zinswending, door hun handen is gegaan. Wie zijn deze ‘onzichtbare’ schaduwkunstenaars die andere talen en andere culturen toegankelijk maken?

Op zaterdagmiddag 12 mei vertellen in Centre Céramique drie vertalers die zijn genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2018 over hun werk: over het plezier van spelen met taal, het samenspel van woorden, klank en ritme, over empathie, over het contact met de auteur, het balanceren tussen betekenis, context en bedoeling, en het geluk dat daarmee gepaard kan gaan. Ze doen dat aan de hand van de genomineerde vertalingen van Paolo Cognetti, Johan Harstad en Robert Seethaler.

Meer informatie

Meet & greet Nathalie Pagie

zaterdag 19 mei 2018

Zaterdag 19 mei om 13.00 uur is Nathalie Pagie te gast bij Boekhandel Dominicanen.

U kunt met haar in gesprek gaan over haar nieuwe thriller RioGrande, maar natuurlijk ook over haar andere boeken.

Meer informatie

Optreden Voorwegkoor Heemstede

zaterdag 19 mei 2018

Het Voorwegkoor is begonnen als een groep enthousiaste ouders van kinderen op de Voorwegschool in Heemstede. Inmiddels is de samenstelling van de groep grotendeels veranderd, de kinderen van toen zijn nu volwassen. In 2018 viert het koor hun 5e lustrum en tijdens hun lustrumreis treden ze zaterdag 19 mei om 15.00 uur op bij Boekhandel Dominicanen!

Meer informatie

Boekpresentatie Jos Frusch: Herinnering

zaterdag 26 mei 2018

Zaterdag 26 mei om 17.00 uur presenteert Jos Frusch zijn bundel Herinnering bij Boekhandel Dominicanen.

Professor Frans Verhey, hoogleraar ouderenpsychiatrie en directeur van Alzheimer Centrum Limburg van het Maastricht UMC+, schrijver van het voorwoord en voormalig politica Maria van der Hoeven, voorzitter van het comité van aanbeveling, komen kort aan het woord. Beppie Kraft zorgt voor een muzikale bijdrage. De volledige opbrengst van het boek gaat naar Alzheimeronderzoekfonds Limburg.

Meer informatie