2018

november

Moordwijvenbrunch en interview

zondag 18 november 2018

De komst van de moordwijven op zondag 18 november gaat helaas niet door

Meer informatie

Meet & Greet Hetty Kleinloog van Volle bloei

zondag 18 november 2018

Zondag 18 november om 16.00 uur is Hetty Kleinloog te gast bij Boekhandel Dominicanen. U kunt met haar in gesprek gaan en zij zal haar boeken signeren: Volle bloei en Een goede kerst.

Meer informatie

Interview: Beter worden is niet voor watjes

donderdag 22 november 2018

Donderdag 22 november om 19.30 uur worden Danielle Pinedo en Bart van Eldert geïnterviewd over hun boek ‘Beter worden is niet voor watjes’, Zij worden geïnterviewd door Margo de Kock, directeur van het Ronald McDonaldhuis.  Het interview is gratis toegankelijk.

De twee auteurs van het brievenboek ‘Beter worden is niet voor watjes’ zijn journalisten die beiden een levensgevaarlijke ziekte overleefden. Hun briefwisseling beslaat vier jaar waarin zij schreven over het omgaan met de ziekte en over de periode van beter worden waarin zij probeerden hun weg te vinden in het 'nieuwe' leven. Ze hebben honderden reacties van patiënten en artsen op hun boek ontvangen. Ook kranten, bladen en radio-programma’s hebben er veel aandacht aan besteed. Het onderwerp “herstel na kanker” lijkt velen aan te spreken.

 

 

Meer informatie

Expositie Fomaas: Verandering

zaterdag 24 november 2018

Van 20 oktober tot en met 24 november 2018 is de expositie van Fomaas, Verandering,  te zien op het priesterkoor van Boekhandel Dominicanen

Meer informatie

Expositie Ton Laeven: Vakwerk. Van aquarel tot collage

zondag 25 november 2018

Start van de expositie van Ton Laeven: Vakwerk. Van aquarel tot collage.

Meer informatie

Nieuw boek Louis Hilgers: Zuid-Limburg heel even van mij alleen

zondag 25 november 2018

Zondagmorgen 25 november 2018 verschijnt het boek Zuid-Limburg heel even van mij alleen van Louis Hilgers en Wijnand van Lieshout

18 Zuid-Limburgse gemeenten in 21 percepties: sfeervolle verhalen in symbiose met verstilde beelden van Zuid-Limburg in de bijzonder vroege ochtend. Een dubbelboek, een Boek-in-een-Boek … in de centimeter dikke ‘eikenhouten’ omslag van deze oblong uitgave ligt een donorboekje voor onderweg verzonken – zie ook www.HeelEvenVanMijAlleen.nl   

 

 

Meer informatie

Presentatie Jolanda Linschooten: De adembenemende natuurbeleving van Licht’.

donderdag 29 november 2018

Donderdag 29 november om 19.30 uur geeft Jolanda Linschooten een presentatie bij Boekhandel Dominicanen over haar nieuwe schitterende fotoverhalenboek De adembenemende natuurbeleving van Licht’.

 

Meer informatie

Meet & Greet 2 debuutschrijvers

vrijdag 30 november 2018

Meet & Greet Dorothée Albers en Annerieke de Vries

Vrijdag 30 november om 15.30 uur kunt u in gesprek gaan met 2 debuutschrijvers: Dorothée Albers en Annerieke de Vries. Hun boeken Zeemansgraf en Sluipwesp zijn dit najaar verschenen.

Meer informatie

december

Alliance Française : “Une saison française avec Olivier Barrot" : Catherine Millet

maandag 3 december 2018

Au long de l'année 2018-2019, rencontres avec des gens de plume en tout genre, acteurs de l'intense activité culturelle dans la France d'aujourd'hui. Programme conçu et présenté par Olivier Barrot en collaboration avec l'Institut français des Pays-Bas, l'Ambassade de France aux Pays-Bas, le consul honoraire de France, la librairie Dominicanen et l'Alliance française de Maastricht.

Ce soir: Catherine Millet : l'art et l'intime

Meer informatie

2019

januari

Versjes op maat van Lars van der Werf: Vier de Liefde

zondag 27 januari 2019

Lars van der Werf (Rotterdam, 1987) treedt regelmatig op door heel Nederland met zijn versjes en typemachine. Zondag 27 januari, voorafgaand aan de week van de poëzie maakt hij van 14.00 tot 16.00 uur versjes op maat bij Boekhandel Dominicanen

Meer informatie