november

Presentatie bijzondere Ellufjesscheurkalender

vrijdag 24 november 2017

Op 24 november a.s. wordt om 19:30 uur de eerste unieke De Ellufjesscheurkalender 2018 feestelijk gepresenteerd! De Elfjesscheurkalender 2018 is een initiatief van de Coalitie Maastricht-Heuvelland tegen Laaggeletterdheid, Govert Derix, Boekhandel Dominicanen en Uitgeverij TIC. Een kalender vol leuke elfjes van prominenten en cursisten van de cursussen basisvaardigheden Nederlands.

Meer informatie

Star Wars Universum komt tot leven tijdens de STAR WARS LEESDAGEN

zaterdag 25 november 2017

TIJDENS DE STAR WARS LEESDAGEN OP ZATERDAG 25 NOVEMBER LEREN KINDEREN MEER OVER DE GALAXY FAR FAR AWAY.

Op zaterdag 25 November om 11:30 uur kunnen kinderen hun hart ophalen tijdens een speciale Star Wars-stoomcursus in de Boekhandel Dominicanen in Maastricht. Onder leiding van een bijzondere VIP gast krijgen kinderen een stoomcursus in alles wat je moet weten over het Star Wars universum.

Koop vóór 25 november jouw Star Wars-boek bij Boekhandel Dominicanen én meld je aan voor de Star Wars stoomcursus. Bij aankoop van het boek krijg je een voucher bij de klantenservice, dit is de entreekaart voor de workshop . Er zijn maar 40 plaatsen, dus wees er snel bij!

Meer informatie

Thrillerauteur Michael Berg vertelt over zijn nieuwe boek 'Broertje'

zondag 26 november 2017

Zondag 26 november vertelt Michael Berg van 16.00 tot 17.00 uur over zijn nieuwe thriller Broertje.

Meer informatie

Studium Generale | Debate Cafe, Separatism and Sovereignty in the EU, i.e. Cataluña

dinsdag 28 november 2017

In this debate cafe we compare regional developments in different countries of the EU and look more closely into the situation in Cataluña at the moment. What rights do people have when it comes to their sovereignty and how to deal with separatism? Does it undermine the EU and how can and should the EU react?

Meer informatie

Presentatie Christel Janssen: Negenenveertig dagen

donderdag 30 november 2017

Donderdag 30 november om 19.30 uur presenteert Christel Janssen haar boek Negenenveertig Dagen bij Boekhandel Dominicanen. Een baanbrekend, waargebeurd verhaal voorbij de grens van de dood.

Meer informatie

december

Meet & Greet Willem Vissers

vrijdag 1 december 2017

 Vrijdag 1 december is Willem Vissers vanaf 16.00 uur te gast bij Boekhandel Dominicanen. Hij is sportverslaggever van de Volkskrant . Onlangs is van hem het boek ‘Samuel, kroniek van een ongewoon gezin’ verschenen. Het is een verzameling columns uit de krant, plus nieuwe verhalen. Op 2 november was het gezin nog te gast bij DWDD. Zaterdag 25 november verschijnt in de Limburger een groot interview.

U kunt met hem in gesprek gaan en hij wil graag zijn boeken signeren.

Meer informatie

Concert Arka Symfonie Orkest Maastricht

zondag 3 december 2017

 

Blazers en strijkers van ArkA Symfonie Orkest Maastricht bieden onder leiding van Manon Meijs een mooi zondagochtendprogramma met werk van Beethoven, van Bree, Corelli en Haydn.

 

Meer informatie

Meet & greet: Grenzenloos. Vijf striptekenaars vinden elkaar in het thema grenzen

zondag 3 december 2017

Op de valreep van 150 jaar Limburg  vonden vijf striptekenaars vonden elkaar in het thema grenzen. Het bleek dat ze zich elk afzonderlijk op de een of andere manier er al in hadden verdiept. Iets dat natuurlijk niet vreemd is, aangezien voor Limburgers de grens nooit meer dan 10 kilometer verderop is. Dit resulteerde in het stripboek Grenzenloos - waargebeurde verhalen uit een grensregio. 

Drie  van hen zijn zondag 3 december aanwezig bij Boekhandel Dominicanen om hun boek te signeren.

Meer informatie

Rik Felderhof en Hans Melissen vertellen over hun nieuwe boek ANWB Reisgids voor levensgenieters

zaterdag 16 december 2017

Zaterdag 16 december om 10.00 uur komen Rik  Felderhof en Hans Melissen vertellen over hun nieuwe boek ANWB Reisgids voor levensgenieters

De ANWB Reisgids voor levensgenieters is een complete reisgids voor liefhebbers van het goede leven met een passie voor Frankrijk.

 

Meer informatie

EXPOSITIE Bart Coopmans Kunst, kleur & interieur

woensdag 27 december 2017

Bart Coopmans exposeert van 15 november tot 27 december in Boekhandel Dominicanen in Maastricht. Het thema van zijn expositie is ‘Kunst, kleur & interieur’. Een inkijk in de visie van deze kleurrijke kunstschilder.

Meer informatie