juni

Tip: JekerKlassiek 2018

zondag 24 juni 2018

Zondag 24 juni 2018 staat het Jekerkwartier te Maastricht bol van klassieke muziek. Voor het vierde jaar op rij vindt JekerKlassiek plaats, het gratis toegankelijke festival met klassieke muziek van o.a. musici van philharmonie zuidnederland.

Meer informatie

Presentatie Li Lefébure en Jenny Bakker: Een vreemde aap

zondag 24 juni 2018

De wereldberoemde primatoloog dr. Jane Goodall heeft 23 mei het eerste exemplaar van ‘Een vreemde aap’, een jeugdboek over haar tijd in Gombe, Tanzania, ontvangen uit handen van auteur Li Lefébure.

Voor iedereen die hier niet bij kon zijn : zondag 24 juni vieren Li Lefébure en Jenny Bakker dit na bij Boekhandel Dominicanen.

We gaan kijken naar de beelden van 23 mei met Jane Goodall en Jenny en Li gaan voorlezen en illustreren.

Bovendien maak je kans op een door Jane Goodall gesigneerd exemplaar: we verloten het boek onder de kinderen die een Vreemde aap hebben geknutseld en deze vandaag meenemen!

 

Meer informatie

‘De Vliegende Hollander’ legt aan in Maastricht

zondag 24 juni 2018

Op zondag 24 juni gaat ‘De Vliegende Hollander’ voor anker in Maastricht. In Boekhandel Dominicanen vertelt auteur Frank van Pamelen om 16:00 uur over zijn recent verschenen boek: een thriller, gebaseerd op het legendarische spookschip en hij sluit hiermee de Spannende Boeken Weken af. ‘De Vliegende Hollander’ is een spannende speurtocht in de historie, een literair labyrint vol oosterse gevaren.

Meer informatie

Interview Bob Pinedo

zaterdag 30 juni 2018

Zaterdag 30 juni om 17.30 uur wordt Bob Pinedo, emeritus hoogleraar in de medische oncologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en een van de meest gelauwerde Nederlandse kankerspecialisten, geïnterviewd bij Boekhandel Dominicanen.

Pinedo is nog altijd voluit actief in het kankeronderzoek, in Nederland en op Curaçao. In 1997 ontving hij de Nederlandse Spinozapremie.

Meer informatie

juli

Schrijfactie Amnesty International

dinsdag 3 juli 2018

Net als voorgaande jaren wordt ook dit jaar weer op de 1-ste dinsdag in juli een schrijfactie van Amnesty International bij ons gehouden. Dit jaar dus op dinsdag 3 juli. Van 12.00-17.00 uur zal Amnesty aanwezig zijn met een stand en kan worden geschreven voor diverse schrijfacties. Voor welke acties  is nu nog niet bekend; houd de website van Amnesty International Maastricht in de gaten voor meer informatie.

Meer informatie

Freek de Jonge interviewt Hella de Jonge: Hartschade

zondag 8 juli 2018

Zondag 8 juli om 13.00 uur zijn Hella en Freek de Jonge te gast bij Boekhandel Dominicanen. Dit n.a.v. het verschijnen van het nieuwe boek van Hella de Jonge: Hartschade.

Hella wordt geïnterviewd door haar man Freek en zal uit het boek voorlezen. U kunt uiteraard ook een exemplaar laten signeren.

Meer informatie

Expositie Frans Welters: De Witte Helm

zaterdag 14 juli 2018

Van 8 juni t/m 14 juli  kunt u op het priesterkoor van de Dominicanerkerk komen kijken naar een expositie van Frans Welters van foto’s uit het boek ‘De witte helm’ dat recent is verschenen.

 ‘De witte helm’ is een beeldverhaal, een samenwerking in woord en beeld van Wiel Kusters en Frans Welters.

Meer informatie

Expositie Fotokollektief Zuid-Limburg 

zondag 15 juli 2018

Van 15 juli tot 25 augustus exposeert Fotokollektief Zuid-Limburg op het priesterkoor in onze boekhandel.

Meer informatie