januari

Lezing Joep Gilissen: Rome met eigen ogen

donderdag 24 januari 2019

Donderdag 24 januari om 19.30 uur geeft Joep Gilissen een lezing over zijn alternatieve reisgids ‘Rome met eigen ogen’.  Het gaat over Rome, dat wil zeggen over de ervaringen die hij tijdens zijn vele bezoeken aan die wonderlijke stad heeft opgedaan en die hem aan het denken hebben gezet.

Meer informatie

Versjes op maat van Lars van der Werf: Vier de Liefde

zondag 27 januari 2019

Lars van der Werf (Rotterdam, 1987) treedt regelmatig op door heel Nederland met zijn versjes en typemachine. Zondag 27 januari, voorafgaand aan de week van de poëzie maakt hij van 14.00 tot 16.00 uur versjes op maat bij Boekhandel Dominicanen

Meer informatie

Poëzieweek

donderdag 31 januari 2019

De Poëzieweek 2019 vindt plaats van 31 januari t/m 6 februari 2019. Het thema is vrijheid, onder het motto ‘Zonder handen, zonder tanden’.

Tom Lanoye schrijft het Poëziegeschenk Vrij — wij?, het cadeau van de boekhandel bij besteding van € 12,50 aan poëzie. (op=op)

Meer informatie

Poëzieparcours: Vrijheid

donderdag 31 januari 2019

Onder het motto ‘een wandeling door Maastricht van gedicht tot gedicht’ kunt u in de maand januari een Poëzieparcours volgen langs Centre Céramique, een aantal boekhandels, antiquariaten en winkels. In aansluiting bij het landelijk thema van de Poëzieweek is Vrijheid deze editie de leidraad bij de selectie.

Meer informatie

februari

Optreden Fuse

zaterdag 2 februari 2019

Zaterdag 2 februari geeft Fuse, de huisband van Podium Witteman, een optreden in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen. Voorafgaand aan dit concert treden  zij zaterdagmiddag om 15.00 uur en om 15.45 uur op bij Boekhandel Dominicanen

 

 

 

Meer informatie

Interkultur kooroptredens

vrijdag 8 februari 2019

Het INTERKULTUR Koor-jaar 2019 begint dit jaar voor het eerst in Maastricht met  een Internationale koor-Competitie.

Amateurkoren van over de hele wereld zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de koorcompetitie in verschillende categorieën

Bij Boekhandel Dominicanen kunt u vrijdag  8 februari om 11.00 uur komen luisteren naar korte optredens van een drietal deelnemende koren:

Guangdong Bird of Paradise Children's Choir (China)

Jugendkammerchor St. Margareta (Duitsland)

Keuruun Serena (Finland)

https://www.interkultur.com/de/events/2019/maastricht/

 

Meer informatie

Expositie Vivienne Debats-Smids: Livre Oublié

zaterdag 9 februari 2019

Van 30 december t/m 9 februari exposeert Vivienne Debats-Smids op het priesterkoor.

Titel van de expositie is ‘Livre Oublié’.

Voor de tentoonstelling verwerkte zij oude en vergeten boeken tot kunst.

Zij geeft deze een nieuw leven in de vorm van schilderijen, wandtapijten en objecten met behulp van verschillende technieken. Vivienne heeft een grote voorliefde voor de prachtige boeken uit het verre verleden.

Meer informatie

Maand van de spiritualiteit

zondag 10 februari 2019

Van vrijdag 11 januari tot en met zondag 10 februari vindt de Maand van de Spiritualiteit plaats met als thema : ‘Met aandacht’.

Met aandacht leven, wat hebben we daar een moeite mee in deze hectische tijd waarin continue een appèl wordt gedaan op jouw aandacht. In onze aandachtseconomie is aandacht voor jezelf, aandacht voor de ander, voor je werk of gewoonweg aandacht voor de dingen om je heen een schaars goed geworden. Dat geeft te denken, want vrijwel iedere religieuze en spirituele traditie kent aandacht een belangrijke rol toe om te komen tot inzicht, betekenis, liefde, bevrijding, rust of geluk. En niet voor niets hebben veel spirituele boeken aandacht als thema of het nu onder de noemer mindfulness, meditatie of simpelweg focus gepresenteerd wordt. Kortom, aandacht verdient onze aandacht. Een mooie opgave voor de Maand van de Spiritualiteit 2019.

Meer informatie

Lezing Bart van Loo: De Bourgondiërs

zaterdag 23 februari 2019

Zaterdag 23 februari om 16.00 uur neemt meesterverteller Bart Van Loo ons op sleeptouw langs duizend jaar Europese geschiedenis. Zijn zoektocht voert hem naar het ontstaan van de Nederlanden in de vijftiende eeuw. En wat blijkt? De Lage Landen zijn een Bourgondische uitvinding.

 

Meer informatie

maart

Boekenweek: Bezoek schrijver van het Boekenweekessay: Murat Isik

zaterdag 30 maart 2019

Zaterdag 30 maart van 15.00 tot 16.30 uur is Murat Isik, schrijver van het Boekenweekessay, te gast bij Boekhandel Dominicanen

Het thema van de 84ste Boekenweek, die van zaterdag 23 t/m zondag 31 maart 2019 plaatsvindt, is De moeder de vrouw. Jan Siebelink schrijft het Boekenweekgeschenk.

Meer informatie