SPHINX- debat: De Slimme Stad

dinsdag 25 april 2017 19:30
SPHINX- debat: De Slimme Stad

Naar aanleiding van de nieuwste editie van het Jaarboek Maastricht organiseert debatcentrum Sphinx een publiek debat over ‘de Slimme Stad’

Met o.a. Helmy Koolen (manager Economie & Cultuur, gemeente Maastricht) Merel Noorman (techniekfilosoof, Universiteit Maastricht) en Rinie van Est (trendwatcher, Rathenau Instituut).

De Slimme Stad brengt veel technologische mogelijkheden met zich mee om onze leefomgeving efficiënter en duurzamer te organiseren. In een slimme stad kunnen overheden, bedrijven en bewoners gedetailleerd inzicht krijgen in allerlei stedelijke processen (zoals verkeerstromen en energieverbruik), en daar ‘realtime’ op ingrijpen.

Tegelijkertijd roept de Slimme Stad allerlei vraagstukken op over privacy en gelijke behandeling. Want wie is er verantwoordelijk voor onze data in de Slimme Stad? Wat houdt slim burgerschap in? Biedt de slimme stad ook onderdak aan de ‘niet-slimme burgers’? En wat voor gevolgen heeft de slimme stad voor de verhouding tussen stad en platteland?

Op 25 april verkennen we de mogelijkheden voor onze eigen stad, Maastricht. Discussieer ook mee, bij boekhandel Dominicanen!

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 21.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris