Interview & signeren: Ish Ait Hamou

zaterdag 18 januari 2020 16:30
Interview & signeren: Ish Ait Hamou

Op zaterdag 18 januari is Ish Ait Hamou van 16:30-17:30 aanwezig bij Boekhandel Dominicanen. Wij kozen zijn boek ‘Het moois dat wij delen’ als boek van de maand november, maar het werd alom geprezen.

Hij wordt geïnterviewd door Janna Navis en zal zijn boeken signeren.

Het moois dat wij delen

Soumia en Luc wonen in dezelfde buurt, maar kennen elkaar niet. Zij probeert wanhopig het verleden achter zich te laten. Hij leeft in en met het verleden. Wanneer ze elkaar bij toeval leren kennen, komen ze voor verscheurende keuzes te staan.

 

Ish Ait Hamou (1987), geboren en opgegroeid in Vilvoorde, debuteerde in 2014 met Hard hart. Een jaar later volgde Cécile, dat ondertussen al veertien herdrukken kreeg. Het voorbije jaar toerde hij met de theatershow Aangenaam, ik ben Ish voor uitverkochte zalen. Een voorstelling over de kracht van verhalen, de zoektocht naar identiteit en de moeilijkheden in onze samenleving. Mensen raken en door mensen geraakt worden is wat Ish drijft.

 

  •       Janna Navis, Boekhandel Dominicanen: “Het moois dat we delen is van dit jaar het boek dat mij het meest bij de strot gegrepen heeft. Dat kan ook bijna niet anders gezien het onderwerp van deze roman: Een jonge vrouw heeft de vergissing van haar leven begaan, met grote gevolgen voor haar en haar omgeving. Een oude man heeft op zijn beurt zijn vrouw verloren, plotsklaps en zonder reden. Die twee kruisen elkaars pad en blijken twee kanten van hetzelfde lot te zijn. Kan dit lot zich ten goede keren? Is er hoop voor deze twee levens? Dat is de rode draad die als een deken over deze roman heen hangt, waarbij het antwoord uiteindelijk in de moed van beiden schuilt.... Zeer aangrijpend, en een boek dat nog heel lang tot nadenken stemt! “

 

  • 5-11,  De Limburger: “Hoe een boek over een heftig onderwerp toch mooi kan zijn. Ik was er stil van nadat ik het zo ongeveer in een adem had uitgelezen.”

 

  • 9-11, Nieuwsweekend, Radio 1: “"Het speelt zich helemaal op de vierkante millimeter van een Belgische wijk af, in perfect geformuleerde taal. Ik vond het indrukwekkend."

        https://www.nporadio1.nl/nieuwsweekend/onderwerpen/519173-de-boeken-met-lidewijde-paris

 

  • 31-12, LINDA: “Minimale dialogen, maximaal effect.”
  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris