Boekpresentatie Wido Smeets: Goed gerei

zaterdag 26 mei 2018 12:30
Boekpresentatie Wido Smeets: Goed gerei

Zaterdag 26 mei om 12.30 uur vindt de presentatie plaats van het nieuwe boek van Wido Smeets: Goed gerei; Opkomst en ondergang van een (meubelmakers)familie. Wido Smeets wordt geïnterviewd door Leon Verdonschot.

Goed gerei

In het nabij Roermond gelegen Maasdorp Wessem begint Leio Smeets tussen de twee wereldoorlogen een houtbedrijf dat hij – pienter, gedreven en ondernemend als hij is – uitbouwt tot een bloeiende fabriek waar moderne, fraai vormgegeven meubels worden gemaakt. In 1946 maakt hij zijn zes zonen mede-eigenaar. In de naoorlogse jaren beleeft de NV Smeets Houtindustrie een verdere groei maar ontstaan ook de eerste scheurtjes in het bastion. Na Leio’s dood in 1958 botsen de karakters van de broers harder dan voorheen. Meningsverschillen, economische tegenslag, verkeerde beslissingen, ziekte en dood zorgen voor de onvermijdelijke neergang. In een subtiel literair weefwerk van documentaire teksten, interviews, reportages, speculatieve beschouwingen en herinneringen reconstrueert Wido Smeets een eeuw eigen familiegeschiedenis.

Wido Smeets was stratenmaker en — drie weken — leraar geschiedenis eer hij zich bekeerde tot de journalistiek. Hij werkte in diverse functies bij dagbladen en richtte in 2007 cultureel maandblad Zuiderlucht op, waarvan hij nog steeds hoofdredacteur is. Eerdere boeken van zijn hand waren Van Sint Pieter naar Sint Pieter, Enkeltje Utopia en Ze droeg geen navelpiercing.

Deze presentatie is gratis toegankelijk. Aanmelden vóór 24 mei via publiciteit@arbeiderspers.nl

Vragen over dit evenement? Stuur gerust een mailtje: promotie@boekhandeldominicanen.nl

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 21.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris