november

The maestro & the European Poporchestra - Live in concert-

zondag 5 november 2017

Begin November verschijnt de nieuwe CD van THE MAESTRO & The European Poporchestra; de nieuwe naam van het welbekende Guido’s Orchestra.

Zondag 5 november komen Guido Dieteren en Wendy Kokkelkoren om 13.00 uur naar Boekhandel Dominicanen voor een kort optreden en signeersessie.

Meer informatie

Lezing Arthur Japin: Kolja

zondag 5 november 2017

Zondag 5 november geeft Arthur Japin om 15.00 uur een gratis toegankelijke lezing over zijn nieuwe historische roman ‘Kolja’

Meer informatie

Het allereerste Words on Fire festival!

zondag 5 november 2017

Rond de Maastrichtse binnenhaven Bassin, in de oude industrie-gebouwen van de Sphinxfabrieken, rijst op 5 november een geheel nieuw festival van woord, film en muziek: Words on Fire. Words on Fire is een nieuw festival in Maastricht dat internationale literatuur, alternatieve pop en film op unieke wijze samenbrengt en waarbij veelbelovend nieuw talent het podium deelt met gerenommeerde artiesten.

Meer informatie

Doe mee aan de Kookboeken7daagse!

zaterdag 11 november 2017

Op 11 november start de Kookboeken7daagse 2017. Deze hele week staat het kookboek centraal. Boekhandel Dominicanen viert dit door extra flink uit te pakken met een smakelijk kookboekenweekend! En er zijn leuke prijzen te winnen...

Meer informatie

Meld je aan voor de Meet & greet met Carlos Ruiz Zafón!

zaterdag 11 november 2017

7 November verschijnt Het Labyrint der geesten, de indrukwekkende finale van het vierluik Het Kerkhof der Vergeten Boeken van Carlos Ruiz Zafón! De bestsellerreeks die begon met De schaduw van de wind.  Zafón is 11 november van 10.45 tot 11.45 uur bij ons in de winkel voor een meet & greet. Uiteraard zal hij zijn boeken dan ook signeren.

LET OP: Zafón moet op tijd weer weg, dus om er zeker van te zijn dat je niet voor niets komt en zonder gesigneerd exemplaar naar huis gaat, willen we je dringend vragen je aan te melden door een mailtje te sturen naar: promotie@boekhandeldominicanen.nl. Reserveer ook alvast een exemplaar van 'Het labyrint der geesten'.

Meer informatie

Leesclub over In alle steden

zondag 12 november 2017

Op zondag 12 november organiseren wij van 10:30 tot 12:00 een Leesclub over de intrigerende roman van Aukelien Weverling: In alle steden. In oktober het Boek van de Maand van De Wereld draait door.

Meer informatie

Presentatie thriller Henry de Hoon: Lost in London

zondag 12 november 2017

Henry de Hoon schreef eerder al spannende boeken als De Pont, Dood vermogen en een trilogie rondom het drielandenpunt in Vaals, Drielandenmoord, Moorddate, Moord op recept.

In november verschijnt zijn nieuwe boek Lost in London. Zondag 12 november om 14.00 uur geeft hij een presentatie bij Boekhandel Dominicanen

 

Meer informatie

Lezing Govert Schilling: Deining in de ruimtetijd

zondag 12 november 2017

Zondag 12 november om 16.00 uur geeft Govert Schilling een gratis toegankelijke lezing rond zijn boek Deining in de ruimtetijd, Tijdens zijn lezing vertelt Govert Schilling alles over Einsteingolven, pulsars, de oerknal, laserinterferometrie en zwarte gaten.

 

Meer informatie

Kookboeken7daagse: Yvette van Boven van Koken met Van Boven bij Boekhandel Dominicanen

donderdag 16 november 2017

Koken met Van Boven is het kookprogramma van de VPRO waarin Yvette van Boven iedere aflevering heerlijke gerechten bereidt met lokale ingrediënten.

(zie ook https://www.vpro.nl/programmas/koken-met-van-boven.html)

Donderdag 16 november is zij de eerste kookboekenschrijver bij Boekhandel Dominicanen in de kookboeken7daagse! 

Yvette signeert  vanaf 19.00 uur haar boeken en gaat graag in gesprek met haar fans, dus als er nog een vraag is die u haar altijd hebt willen stellen……

Meer informatie

Feestelijke aanbieding van het boek ‘Order and Confusion’ van de hand van drs. F.B.P Ahsmann Msc.

vrijdag 17 november 2017

Op 17 november zal de feestelijke aanbieding plaats vinden van het boek ‘Order and Confusion’ van de hand van drs. F.B.P Ahsmann Msc.

Om 16:00 is in de Dominicanenkerk een korte inleiding over de publicatie door de auteur, waarna de aanwezigen worden uitgenodigd zich naar de Sint Servaas te begeven alwaar, in het hoogkoor, de aanbieding zal plaats vinden van het boek. De bijeenkomst zal worden besloten met de Vespers van Sint Servaas, gezongen door de Schola Gregoriana.

Meer informatie