Feestelijke aanbieding van het boek ‘Order and Confusion’ van de hand van drs. F.B.P Ahsmann Msc.

vrijdag 17 november 2017 16:00
 Feestelijke aanbieding  van het boek ‘Order and Confusion’ van de hand van drs. F.B.P Ahsmann Msc.

Op 17 november zal de feestelijke aanbieding plaats vinden van het boek ‘Order and Confusion’ van de hand van drs. F.B.P Ahsmann Msc.

Om 16:00 is in de Dominicanenkerk een korte inleiding over de publicatie door de auteur, waarna de aanwezigen worden uitgenodigd zich naar de Sint Servaas te begeven alwaar, in het hoogkoor, de aanbieding zal plaats vinden van het boek. De bijeenkomst zal worden besloten met de Vespers van Sint Servaas, gezongen door de Schola Gregoriana.

 ‘Order and Confusion’ bevat zeer veel nieuwe informatie, zoals de complete maar nog nimmer gepubliceerde, reconstructie van de zeer uitzonderlijke beschildering van het gewelf van het hoogkoor. Minstens zo opzienbarend is de reconstructie van de oorspronkelijke opstelling van de Noodkist, die geflankeerd blijkt te zijn geweest door de portretten van zijn illustere stichters, rijkskanseliers en veldheren van Frederik I Barbarossa en tevens hoogproosten van Sint Servaas.

De rijke en programmatisch zeer bijzondere uitmonstering van het hoogkoor aan het begin van de tweede helft van de twaalfde eeuw, representeert tevens een hoogtepunt uit de geschiedenis van Maastricht toen het, door de bijzondere positie van de rijksvrije kapittelkerk van Sint Servatius, gedurende een tweetal decennia behoorde tot de brandpunten van Europese machtspolitiek.

Vanwege het internationale belang van het materiaal en de eveneens grensoverschrijdende strekking van het opzienbarende manuscript, heeft onze Stichting ervoor gekozen het boek in het Engels te publiceren.

 

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 21.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris