oktober

Kinderboekenweek Maastricht: De kleuren van Octavia

woensdag 3 oktober 2018

Woensdag 3 oktober 0m 15.00 uur kun je luisteren en meespelen en meezingen met  “ De kleuren van Octavia!”, een muzikaal verhaal gespeeld door Trees Verburg en Toine Sporcken.

" De kleuren van Octavia", is een verhaal over kleuren, emoties en  muziek en de samenhang daartussen.  De naam Octavia is een verwijzing naar " octaaf", ( 8 noten van de toonladder), de 8 armen van de octopus en de 7 (8) kleuren van de regenboog!

Dit evenement is gratis toegankelijk.

Vragen over dit evenement? Stuur een mailtje: promotie@boekhandeldominicanen.nl

Meer informatie

Lezing Alliance Française: Olijfboomgaard in Puech Redon & De troeven van de Hérault

woensdag 3 oktober 2018

Woensdag 3 oktober 2018 om 20.00 uur organiseert  de Alliance Française een lezing bij Boekhandel Dominicanen door Arlette Geurts en Antoine Corvers :

Olijfboomgaard in Puech Redon & De troeven van de Hérault

Meer informatie

Kinderboekenweek Maastricht: Milja Praagman, De maker van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2018: 'Kom Erbij' bij Boekhandel Dominicanen

vrijdag 5 oktober 2018

Vrijdag 5 oktober om 16.00 uur komt Milja Praagman, De maker van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2018: Kom Erbij, naar Boekhandel Dominicanen

Door te vertellen en tekenen laten Milja zien hoe het idee voor het Prentenboek van de Kinderboekenweek is ontstaan. Ze leest voor uit het prentenboek en gaat daarna ‘tovertekenen'. Daarbij tekent ze iets waarvan de kinderen mogen raden wat het is en dan tovert Milja er telkens toch weer iets anders van.

Je mag Milja vervolgens vragen stellen, en natuurlijk zal zij haar boeken signeren.

Kom erbij is vanaf 3 oktober, de eerste dag van de Kinderboekenweek®, in de boekwinkel te koop voor maar € 6,95.

 

Dit evenement is gratis toegankelijk.

Vragen over dit evenement? Stuur een mailtje: promotie@boekhandeldominicanen.nl

Meer informatie

Remco Campertmiddag

zaterdag 6 oktober 2018

Ter gelegenheid van de publicatie van de biografie over het leven en werk van Remco Campert ‘Een knipperend ogenblik’ door Mirjam van Hengel vindt er op 6 oktober van 13:00 tot 18:30 uur in Lumière Cinema een speciaal eerbetoon plaats aan de schrijver met een gevarieerd programma. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Dominicanen.

Meer informatie

Kinderboekenweek Maastricht: kinderboekenweekfeest 🎈🎈

zondag 7 oktober 2018

Wij geven een feestje, kom je ook?

Het thema van de Kinderboekenweek 2018 is vriendschap, met het motto 'Kom erbij!'

Dit thema biedt een prachtige gelegenheid om  een Kinderboekenweekfeest te houden, waarbij we veel schrijvers en illustratoren uit de regio hebben uitgenodigd om mee te doen.

Zodat de hele middag verteld, voorlezen, getekend of wat dan ook wordt.

We nodigen dus ook alle kinderen uit de regio uit. Want dat zijn natuurlijk als lezers de grootste vrienden van de schrijvers en illustratoren.

Kom je die middag ook?

We hebben het volgende op het programma staan:

Meer informatie

Kinderboekenweekfeest: Li Lefebure: Raaf en Papegaai

zondag 7 oktober 2018

Li Lefebure opent zondag 7 oktober ons Kinderboekenvriendenfeest. Ze komt om 12.30 uur voorlezen  en knutselen. 

Meer informatie

Kinderboekenweekfeest: Michael Reefs : Bram en de Orde van Avalon

zondag 7 oktober 2018

Michael Reefs geeft om 13.30 uur een magische presentatie over zijn nieuwe boek Bram en de Orde van Avalon. Na afloop kunnen jullie in kleinere groepjes een code kraken.

Je kunt tot vijf uur meedoen aan de Bieb-bende speurtocht. Met  een instructieboekje zoek je  in de winkel naar opdrachten. Uiteindelijk bevrijd je een Hemelrijder uit zijn schilderij. 

Meer informatie

Kinderboekenweekfeest: Tekenen en knutselen met Ivan en Ilja

zondag 7 oktober 2018

Ivan en Ilia zijn een illustratorenduo. Ze zijn niet alleen collega’s van elkaar, maar ook vriend en vriendin. Ze tekenen samen aan dezelfde illustraties. Zondag 7 oktober kun je van 14.00 tot 15.00 uur meedoen aan een teken/knutselactiviteit rond het boek Opa en oma Oelewapper en de geheime vrienden van Marianne Busser en Ron Schröder dat zij hebben geïllustreerd.

Meer informatie

Kinderboekenweekfeest: Tim Gladdines leest voor en vertelt over doolhoven

zondag 7 oktober 2018

Tim komt om 15.00 uur vertellen over zijn boek ‘Hoe het kwam dat ik Emma een blauw oog sloeg’. En wil je alles weten over doolhoven? Dan moet je ook komen, want daar weet Tim veel over te vertellen. En natuurlijk leest hij ook voor.

Meer informatie

Kinderboekenweekfeest: Mark Janssen : Eiland. Voorlezen en tekenen

zondag 7 oktober 2018

Mark Janssen maakt illustraties voor zowel kinder- als prentenboeken. Hij komt 7 oktober om 15.30 uur voorlezen en we gaan de vissen en de onderwaterwereld bij zijn boek 'Eiland' tekenen. (4+).

Meer informatie