75 Jaar bevrijding: Herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog met Hanneke Koene

zaterdag 14 september 2019 16:00
75 Jaar bevrijding: Herinneringen aan de Tweede  Wereldoorlog met Hanneke Koene

75 jaar geleden begon de bevrijding van Nederland in Limburg. Hanneke koene verzamelde verhalen van mensen die toen kind waren, de tachtigers van vandaag, en schreef:

De engelbewaarders hebben het hier druk gehad.

Zaterdag 14 september om 16.00 u vertelt ze in boekhandel Dominicanen over haar boek.

De engelbewaarders hebben het hier druk gehad is een boek vol herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Herinneringen van gewone kinderen in een ongewone tijd.

Niet ondergedoken, niet in het verzet, niet verweesd, ze werden overal zoveel mogelijk buiten gehouden, wat hebben zij nou te vertellen?

Pas nu ze de laatsten zijn die zich de oorlog nog zelf kunnen herinneren wil men hun verhalen horen. En dan blijkt weer: kinderen hebben veel meer te vertellen dan volwassenen vermoeden.

 

Hanneke Koene, was tot en met 2018 eigenaar van kinderboekwinkel de Boekenwurm in Maastricht en werkt nu vanuit haar Thuis voor Verhalen en is politicus. Ze is columnist over kinderboeken in Dagblad de Limburger. Voor De engelbewaarders hebben het hier druk gehad ging ze samen met kinderen van nu op zoek naar de herinneringen van de kinderen van toen. Die verhalen bracht ze tot leven in dit boek.

 

De engelbewaarders hebben het hier druk gehad is geen kinderboek.

Al lijken de teksten simpel genoeg om door kinderen begrepen te worden, de vaardigheid om de beschreven ervaringen in het juiste perspectief te zetten, hebben kinderen nog niet voldoende. Bovendien is er geen filter voor geweld of wreedheid. Net zoals een oorlog de ervaringen voor kinderen niet verzacht.

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris