Interactieve lezing Pie Aerts: Tales From The Roads Less Traveled

zondag 8 september 2019 16:00
Interactieve lezing Pie Aerts: Tales From The Roads Less Traveled

Zondag 8 september om 16.00 uur geeft Pie Aerts een interactieve lezing over zijn recent verschenen fotoboek Tales From The Roads Less Traveled. De lezing is gratis toegankelijk.

De publicatie Tales From The Roads Less Traveled is de internationale doorbraak van Nederlandse fotograaf Pie Aerts. Het boek, dat is ontworpen door MENDO en gezamenlijk wordt uitgegeven door teNeues | MENDO, bundelt het unieke werk dat de documentair fotograaf over de hele wereld schoot.

Tales From The Roads Less Traveled neemt je mee op de reizen van Pie Aerts, de Nederlander die overal ter wereld op zoek is naar echte, visuele verhalen over echte mensen. Op alles behalve alledaagse locaties in meer dan twintig landen legde Aerts de ongefilterde schoonheid van het dagelijkse leven vast, met de nadruk op het simpele, het imperfecte en het mysterieuze. Het boek laat je kennismaken met de mensen, de landschappen en de dieren die Pie Aerts op vele bijzondere plekken fotografeerde.

Pie Aerts (8 februari 1985) reist na een studie aan de Hogere Hotelschool Maastricht en een corporate carriere bij Ahold Delhaize voor onbepaalde tijd de wereld over. Na talloze fotos en authentieke interacties ontwikkelde Aerts zich al snel tot een van de meest interessante documentair fotografen van zijn generatie. Of zijn beelden nou in Papua, Bolivia, of Botswana zijn geschoten: de wonderlijke verhalen die hij vastlegt ontketenen een innemend gevoel van verbinding. Door zijn menselijke benadering legt Aerts de ziel vast van de geportretteerden die hij op zijn reizen ontmoet.

De verhalen die Aerts in het boek vertelt, zowel door middel van documentair beeld als door de teksten van zijn partner Jessica Wintz, laten zien hoe de wereld er anno 2019 aan toe is. Aerts: We leven in een tijd die wordt gekenmerkt door onzekerheid en instabiliteit. Een tijd van klimaatverandering, het verdwijnen van culturen en het uitsterven van vele diersoorten. We lijken steeds verder vervreemd van onze omgeving en van elkaar. Als fotograaf probeer ik deze verbinding weer op te zoeken, elkaar weer dichter bij elkaar en bij de natuur te brengen. Want juist als men die verbinding voelt, is men bereid te vechten voor behoud.

De foto’s van Aerts, een voor deze tijd uniek autodidact talent, waren eerst alleen online te zien. Voor het eerst verschijnen de beste beelden en speciaal voor dit boek gefotografeerde beelden uit zijn oeuvre nu in boekvorm - een stap van online naar offline die voor Aerts erg natuurlijk voelt. Sociale media zijn erg vergankelijk, zegt Aerts over zijn grote online bereik. “Door platforms als Instagram, Facebook en Twitter worden we geconditioneerd om gedachteloos te swipen en te liken. Met mijn boek wil ik mensen bewegen om weer de tijd te nemen voor fotografie. Bovendien was het publiceren van een boek dat niet alleen bij MENDO, maar overal ter wereld wordt verkocht een lang gekoesterde droom die uitkomt.

Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 uur besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris