Tips van Desirée

 

 

 

Wie is boekverkoper Desirée?

Zo gauw ik kon lezen verslond ik boeken.

Mijn eerst boek verkocht ik op 16 jarige leeftijd. Daarna ben ik mijn hele leven in de boekhandel werkzaam geweest.

Begonnen bij de schoolboeken van Atlantis, daarna Veldeke, de Boekenwurm en nu al vanaf het begin in de Dominicanerkerk. Dus ik heb heel wat boeken gelezen en blijf dat doen. Met als voorkeur literatuur, thrillers en kinderboeken.

Specialiteit: Thrillers, Kinderboeken en Literatuur.

Katrina Engberg - Glazen vleugels

De stalker in de nacht

Robert Bryndza

€ 15,99
ISBN 9789400509870
Uitgever Bruna Uitgevers B.V., A.W.
Verschenen 03-04-2020
Taal Nederlands
Bladzijden 384 pp.
Bindwijze Paperback
Genre Thrillers & misdaad

Glazen vleugels

Reeks: Bureau Kopenhagen

Zaterdag 14 oktober. De afdeling hartbewaking in het Rigshospital van Kopenhagen.
Een verpleegkundige vult een injectiespuit met een overdosis medicatie en loopt de kamer binnen van een oudere patiënt.

Vijf dagen eerder. Een bezorger maakt zijn rondje door het centrum van Kopenhagen en doet een macabere vondst: het naakte lichaam van een dode vrouw ligt in een fontein in een van de hoofdstraten van de stad. Symmetrische snijwonden zijn zichtbaar op haar hele lichaam – ze lijkt te zijn doodgebloed.

Rechercheur Jeppe Kørner krijgt de zaak toegewezen. Het onderzoek leidt hem en zijn team naar het hart van het zorgsysteem. Een wereld waar vuile ambitie en corruptie een grotere plaats innemen dan empathie en medemenselijkheid. En intussen tikken de uren weg tot de volgende moord…

'Tot het laatste moment spannend'

Deense thrillers lezen altijd heerlijk weg! Zo ook dit tweede vertaalde boek van Katrine Engberg.
Een dode vrouw wordt in een fontein gevonden, en er volgen nog meerdere moorden. Rechercheur Jeppe Korner en ook zijn collega Anette Werner, eigenlijk met zwangerschapsverlof, gaan op onderzoek uit en ontdekken dat alle slachtoffers in een inmiddels gesloten jeugdinrichting hebben gewerkt. Maar in deze wereld van zorg is het leven van jongeren ondergeschikt aan geld en ambitie…

Engberg weet de ontknoping tot het laatste moment spannend te houden!

Offer voor een verloren zaak

Hugo Luijten

€ 19,99
Soldaat Heinrich Ohlenforst heeft zich aangemeld bij het Duitse leger omdat hij zijn leven in zijn geboortedorp niet meer zeker is. Zijn grote plan is om eervol terug te keren van het strijdveld als oorlogsheld, zodat zijn geliefde en hun kind een beter leven kunnen krijgen. Intussen bedenkt dorpsburgemeester Hilger een wreed plan om de eer van zijn eigen familie te redden, waarbij de oorlog een welkome bondgenoot blijkt. Offer voor een verloren zaak is een epische oorlogroman met levensechte en markante personages wier lot je hoe langer hoe meer aan het hart gaat.

'Een roman vol liefde, eer, intriges en menselijk leed'

Als de dochter van de burgemeester Hilger van het dorp Saefellen bevalt van een zoontje van steenbakker Heinrich Offenhof probeert deze alles te regelen om de schande te verdoezelen. Terwijl Ottilie met haar zoontje in een klooster verblijft probeert Offenhof de problemen uit de weg te gaan door
vrijwillig dienst te nemen in het Duitse leger en zo te proberen eervol naar het dorp te kunnen terugkeren. De gruwelen die hij echter meemaakt in de eerste maanden van de eerste wereldoorlog gaan echter
ieders verbeelding te boven…..

Een roman vol liefde, eer, intriges en menselijk leed, spelend in het begin van de eerste Wereldoorlog.
Gebaseerd op waargebeurde feiten

Eva

Bregje Bleeker

€ 19,99
Eva groeit op in een arme katholieke omgeving en maakt carrière in een tijd waarin dat voor vrouwen nog uitzonderlijk is. Ze is hét voorbeeld voor een generatie die zich wilde vrijmaken van oude structuren en godsdienstige gewoonten. Als ze net hoogleraar is wordt ze ziek. Een hersenziekte met dementie en parkinson als gevolg. Haar ziekte zet de verhoudingen in het gezin op scherp. Ziek zijn? Dat is iets voor anderen. Niet voor Eva.In deze ontroerende roman beschrijft de jongste dochter van Eva hoe het leven van haar moeder door dementie stukje bij beetje verdween. Maar ook hoe Eva's aftakeling hen dichter bij elkaar heeft gebracht. Eva is een intiem verhaal over familie en afscheid dat treffend en prachtig de wereld achter dementie laat zien: mensen met een geschiedenis en veranderende relaties, soms pijnlijk en rauw, maar ook met nieuwe perspectieven.

'Een indringend verhaal vol emoties'

De moeder van Bregje Bleeker was een ambitieuze hoogleraar toen er rond haar vijftigste dementie werd geconstateerd.
Bregje beschrijft in dit boek op indringende wijze het ziekteproces en de lichamelijke en geestelijke aftakeling van haar moeder. Van het gevecht dat haar moeder in het begin tegen haar ziekte voert, tot het einde in het verzorgingshuis. Maar ook de impact die de ziekte op haar man en dochters heeft. Een indringend verhaal vol emoties.

Ragdoll

Daniel Cole

€ 20,99
Voor liefhebbers van Samuel Bjørk komt nu het ijzingwekkende debuut Ragdoll van Daniel Cole. Laat je meenemen in dit razend spannende verhaal. Maar pas op voor de wolf in schaapskleren…Een lichaam van zes verschillende aan elkaar genaaide lichaamsdelen wordt in het appartement tegenover dat van rechercheur Wolf gevonden. Wie heeft deze gruwelijke lappenpop gecreëerd? Terwijl Wolf samen met zijn collega’s Baxter en Edmunds achter de identiteiten van de zes slachtoffers probeert te komen, krijgt Wolfs ex-vrouw een lijst toegestuurd met zes namen en de zes data waarop deze mensen zullen worden vermoord. En Wolfs naam staat erop, als laatste. De Lappenpopmoordenaar heeft het vonnis bepaald. Wolf zal sterven op 14 juli. Zullen de rechercheurs Wolfs leven kunnen redden?

'Een geweldig debuut, met vaart en humor geschreven'

Tegenover inspecteur Wolf’s flat wordt een lijk gevonden dat bestaat uit aaneengenaaide lichaamsdelen van 6 mensen. Tegelijkertijd krijgt de ex van Wolf, televisiepresentatrice Andrea een lijst met namen en tijdstippen van de moord op 6 personen, inclusief Wolf zelf. Wolf en zijn collega’s gaan op zoek naar de identiteit van de personen waaruit het lijk bestaat, en proberen te voorkomen dat de mensen op de lijst inderdaad vermoord worden. Al gauw blijkt dat de moordzaak waarmee Wolf in het verleden obsessief mee bezig is geweest veel te maken heeft met deze nieuwe moorden. En komt Wolf zelf steeds nadrukkelijker in beeld, wat weer gevolgen heeft voor de relaties tussen de collega’s onderling. Een geweldig debuut, met vaart en humor geschreven. Spannend van begin tot eind!

Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 21.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris