Tips van Erwin

Wie is boekverkoper Erwin?

 

"Als je een tuin en een bibliotheek hebt, heb je alles wat je nodig hebt"

- Cicero (106-42 v.C.) 

Cicero wist het twee millennia geleden al, een mens heeft niet veel nodig. Na een dagje tuinieren of ravotten met mijn zesjarig zoontje, lees ik het liefst in de hangmat tussen de welriekende rozen en weelderige klimmers.

Specialiteit: Fantasy, Engelstalige fictie en non-fictie.

Extra: Erwin is verantwoordelijk voor de inkoop en verkoop van tweedehands boeken. Voor meer informatie hierover klik hier.

Dagboek van een timmerman

Ole Thorstensen

€ 19,99
Dagboek van een timmerman is een verhaal over een zolder. Niets meer en niets minder. Van het moment waarop de timmerman een telefoontje krijgt met de vraag of hij een zolder kan verbouwen, tot de uiteindelijke oplevering. Ole Thorstensen beschrijft intensieve dagen vol handwerk, inspecties, splinters, tekenwerk, wet- en regelgeving, ontmoetingen met de klant, offertes en discussies met architecten en ingenieurs. Maar er zijn ook euforische momenten als de timmerman nieuwe inzichten heeft, schijnbaar onmogelijke problemen oplost en onverdeeld trots is op zijn werk.Thorstensen laat in dit hartverwarmende boek niet alleen de schoonheid van zijn ambacht zien, maar laat ons tegelijkertijd nadenken over onze consumptiemaatschappij en de veel te grote rol die academische kennis daarin speelt.

'Warm pleidooi voor de herwaardering van ambachtelijk werk'

Een warm pleidooi voor de herwaardering van ambachtelijk werk. Eenvoudig, maar mooi geschreven. 

Uitermate geschikt als cadeau voor academici die diep van binnen liever met hun handen zouden willen werken.

Erwin Smolenaars (stiekem een houthakker!)

Genre: Non-fictie

'Weird and somewhat creepy novel'

 

A short, weird and somewhat creepy novel that fans of H.P. Lovecraft and Edgar Allen Poe certainly will appreciate.

Genre: English literature

Little life

Hanya Yanagihara

€ 11,95
When four graduates from a small Massachusetts college move to New York to make their way, they're broke, adrift, and buoyed only by their friendship and ambition. There is kind, handsome Willem, an aspiring actor; JB, a quick-witted, sometimes cruel Brooklyn-born painter seeking entry to the art world; Malcolm, a frustrated architect at a prominent firm; and withdrawn, brilliant, enigmatic Jude, who serves as their centre of gravity. Over the decades, their relationships deepen and darken, tinged by addiction, success, and pride. Yet their greatest challenge, each comes to realize, is Jude himself, by midlife a terrifyingly talented litigator yet an increasingly broken man, his mind and body scarred by an unspeakable childhood, and haunted by what he fears is a degree of trauma that he'll not only be unable to overcome - but that will define his life forever.

'An emotional rollercoaster and an unforgettable tale'

 

Be prepared for an emotional rollercoaster and an unforgettable tale of woe.

Genre: English literature

'Superbly written'

 

A novel loosely based on the Charles Manson cult. The focus is not on the gruesome murders, but on the  girls living in the cult. Superbly written.

Genre: English literature

De Nix

Nathan Hill

€ 24,99
Samuel Anderson is een schrijver met een writer's block, een verveelde leraar op een plaatselijke universiteit. Zijn moeder heeft hij niet meer gezien sinds ze hem als kind in de steek liet. Maar dan ziet hij haar, ruim twintig jaar later, op het nieuws, terwijl ze stenen gooit naar een ultraconservatieve politicus. Volgens de media is ze een linkse radicaal met een schimmig verleden, maar voor zover Samuel weet heeft ze altijd in een stadje in Iowa gewoond, waar ze trouwde met de eerste jongen op wie ze verliefd werd. Welk beeld van zijn moeder is waar? Vastberaden om het raadsel op te lossen - en daarmee eindelijk een manuscript voor zijn ongeduldige uitgever te hebben - besluit hij een openhartige en meedogenloze biografie over zijn moeder te schrijven. Daarvoor moet hij haar alleen eerst zien te vinden. En met haar kunnen praten zonder in huilen uit te barsten. Samuels zoektocht brengt de lezer van het rurale Midwesten naar het New York ten tijde van de economische crisis, en van de beruchte rellen in 1968 in Chicago naar het stadje Hammerfest in Noorwegen. Tijdens deze reis leert Samuel de waarheid over zijn moeder kennen, maar wordt hij ook gedwongen alles wat hij dacht te weten over haar leven, zijn familie én zichzelf in een ander daglicht te zien.

'Een bijzonder fraaie niet-chronologisch vertelde familiekroniek'

“Samuel Anderson is een schrijver met een writer's block, een verveelde leraar op een plaatselijke universiteit. Zijn moeder heeft hij niet meer gezien sinds ze hem als kind in de steek liet. Maar dan ziet hij haar, ruim twintig jaar later, op het nieuws, terwijl ze stenen gooit naar een ultraconservatieve politicus.”

Dit niet bijster interessant gegeven is het startpunt van een bijzonder fraaie niet-chronologisch vertelde familiekroniek. Het perspectief wisselt tussen de verschillende protagonisten en geeft zo een onopgesmukt beeld van Amerika in de tweede helft van de 20ste eeuw en in het begin van de 21ste eeuw.  Een prachtige petite histoire.

Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 21.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris