Tips van Evelijn

Evelijn Website

Wie is boekverkoper Evelijn?

Wat leuk dat u heeft doorgeklikt om te zien welke tips ik voor u heb.

Eerst stel ik me graag even voor – 2 jaar geleden ben ik naar Maastricht verhuisd vanuit Gouda, speciaal om deze prachtige boekhandel te werken én om in het mooie Limburg te wonen. Geen dag spijt van gehad! Ik werk inmiddels al zo’n twintig jaar in de boekhandel, begonnen bij Broese in Utrecht, via Scheltema in Amsterdam, Donner in Rotterdam en bij Dekker in Arnhem nu in de mooiste boekhandel van Nederland.

Mijn favoriete boek is Kafka’s Gedaanteverwisseling – een verhaal wat ik vele malen heb herlezen. De toverberg van Thomas Mann keert ook altijd weer terug mijn meesterwerkenlijstje. Gerard Reve is mijn held op Nederlandstalig gebied (onnavolgbare humor, unieke stem en een prachtige kop) en  Bordewijk’s taalgebruik kan ik ook zeer waarderen (namen als van den Kabargenbok en Arend Barend Dreverhaven, daar smul ik van).

Ik kan u alle boeken van uitgeverij Coppens en Frenks aanraden (met zoveel zorg & liefde uitgaves van “vergeten parels uit de wereldliteratuur met immer een surrealistische inslag” alleen nog tweede hands te verkrijgen – kijk daarvoor eens op onze 2e verdieping).

Naast romans lees ik ook graag thrillers (ik kijk reikhalzend uit naar de nieuwe Dan Brown en het vijfde deel van de Milleniumreeks) en verhalende geschiedenisboeken zoals De levens van Jan Six door Geert Mak,  Moresnet door Philip Dröge, Het geluk van Limburg door Marcia Luyten en Waanzin en betovering: Claude Monet en de waterlelies van Ross King. De zijderoutes van Peter Frankopan is een waar diamantje.

Specialiteit: meesterwerken, vergeten parels uit de wereldliteratuur, romans, thrillers en geschiedenis.

Tijl

Daniel Kehlmann

€ 19,99
Tijl Uilenspiegel, legendarisch entertainer en provocateur, staat er alleen voor wanneer zijn vader, verdacht van duivelse magie, begin zeventiende ee

Recensie

Vanaf de eerste pagina word je als lezer ondergedompeld in de 17de eeuw. Burgers geloven in bosgoden en in die magische tijden staat Tijl Uilenspiegel centraal. Als jongleur en toneelspeler neemt hij je mee op zijn vlucht door uitgehongerd Europa en vermaakt de toeschouwer met zijn grappen én valsigheden.

Kehlemann zorgt ervoor dat je door wilt lezen.

De horlogemaker van Londen

Natasha Pulley

€ 19,99
'De horlogemaker van Londen' van Natasha Pulley, een verhaal over liefde, verlangen, erkenning en acceptatie tegen het decor van Victoriaans Londen.

'Eindelijk weer een heerlijk historische avonturenroman voor volwassenen'

Eindelijk weer een heerlijk historische avonturenroman voor volwassenen.

Het spannende verhaal speelt zich af aan het einde van de 19de eeuw in mistig Londen. Het grijze leven van een jonge telegrafist krijgt een machtige wending als hij op een dag een gouden zakhorloge gemaakt in Japan op zijn hoofdkussen aantreft. Via het ingenieuze mechaniek treedt hij een fantastische wereld binnen. Intrigerend tot de laatste pagina.

Schipbreuk van een leven

Erik Valeur

€ 24,99
Voor een witte vuurtoren, die ooit schepen en zeelui behoedde voor een schipbreuk op de rotsen van het Hellegat, zit Viggo Larssen op een bankje te le

'Een psychologisch steekspel vol intrigerende personages'

Na het aangrijpende Het zevende kind (meer dan 100.000 ex verkocht in Nederland) komt de auteur wederom met een verhaal wat zich bevindt tussen een roman en een thriller. Tergend langzaam wordt het plot van een verdwenen moeder onthult. Niet zomaar een vrouw, maar de moeder van de twee machtigste mannen uit Denemarken, genaamd de Weduwe.

In minimale hoofdstukken gaat het over de betekenis van familiebanden. Ouders die goed willen doen, maar gehinderd door de weerbarstige realiteit, daar niet in slagen. De soms dramatische weerslag daarvan op hun kinderen. Jeugdvriendschap die stand houdt en vriendschap die beknellend werkt. Minutieus beschrijft Valeur alle facetten hiervan.

Geesten, geheimen en een goeroe die de dood tot een kunstvorm wil maken. Machtige mannen in uiterst selectief clubverband, die de werkelijke bestuurders lijken te zijn van Denemarken. Fictie of niet? Een psychologisch steekspel vol intrigerende personages.

Conclaaf

Robert Harris

€ 19,99
De paus is dood. De deuren van de Sixtijnse Kapel sluiten en volgens de eeuwenoude traditie zullen honderdzeventien kardinalen hun stem moeten uitbr

'Een onverwachtse ontknoping die nog lang zal naklinken'

Altijd al willen weten hoe het achter de gesloten deuren van het Vaticaan zou kunnen gaan als alle kardinalen bijeenkomen om een nieuwe Paus te kiezen? Lees dan de nieuwe Robert Harris.

Beeldend, boeiend en intrigerend. Is de wereld klaar voor een nieuwe zwarte Paus, kardinaal Adeyemi? Niet als het aan de groep van de Canadese kardinaal Tremblay ligt. Maar ook de Italiaanse factie roert zich, het is al veel te lang geleden dat er een Romeinse Paus op Petrus stoel zat. Alle opportunistische tactieken worden ingezet door de favoriete kandidaten.

Alhoewel het stemmen in alle afzondering plaatsvindt – de diverse religieuze aanslagen tijdens het conclaaf doen ook de geestelijken wankelen. Juist nu is een charismatische nieuwe spiritueel leider nodig. De finale stemronde brengt alom eensgezindheid. Maar wie is eigenlijk deze onbekende kardinaal uit oorlogsgebied? Een onverwachtse ontknoping die nog lang zal naklinken.

Een woord een woord

Frank Westerman

€ 19,90
‘De pen is machtiger dan het zwaard.’ We willen het graag geloven. Maar is het waar? Als kind maakte Frank Westerman de Molukse treinkaping

'Is het woord echt machtiger dan het zwaard?'

Hoe kun je teweerstellen tegenover terroristen? Een uiterst actueel thema waarop Frank Westerman zijn visie geeft. In gesprek gaan én blijven met je tegenstanders en uiteindelijk zal het woord zegenvieren. Dat is wat wij in de democratische wereld nastreven.

Geen makkelijke opgave zo blijkt uit zijn boeiende relaas. Hij haalt eigen herinneringen op aan de treinkapingen in Bovensmilde  en tevens komen zijn ervaringen als correspondent ten tijde van de Tsjetsjeense terreur in Rusland aan de orde.

Is het woord echt machtiger dan het zwaard?  

Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris