Tips van Frank

Frank Website Tips

Wie is boekverkoper Frank?

Mijn naam is Frank Rongen. Bij Boekhandel Dominicanen ben ik werkzaam op de wetenschappelijke afdeling. Daaronder vallen de vakgebieden: Economie en management, Informatica, Rechten, Talen en Exacte wetenschap.

Op de eerste verdieping kunt u de wondere wereld van deze boeken bezoeken. Wondere wereld: want er verschijnen heel wat verrassende boeken op deze gebieden. De wetenschappelijke display op de begane grond geeft u al een kleine inkijk, maar kom zeker ook de afdeling op de eerste verdieping eens bezoeken.

Zelf lees ik graag boeken over sterrenkunde, aardwetenschappen en natuurkunde, maar er komen ook op de andere gebieden veel mooie titels uit. Volg daarvoor de tips, en ontdek de pracht van de wetenschap.

Specialiteit: Wetenschap

'Duidelijke en enthousiaste taal over de ontdekking van zwaartekrachtgolven'

‘Govert Schilling schrijft in duidelijke en enthousiaste taal over de ontdekking van zwaartekrachtgolven. Uiterst actueel; de Nobelprijs voor de natuurkunde 2017 werd toegekend aan 3 onderzoekers die aan dit LIGO project meewerkten.

Het boek geeft verder een algemeen overzicht van de ontwikkeling van de astronomie. Het beschrijft mooi de periode vanaf de originele theorie van Einstein, tot aan lopende en geplande projecten (naast LIGO, ook Bicep2, Kagra, BlackGEM) om het universum nog dieper te doorgronden.’

 

'Lees hoe bedenkers en programmeurs doelbewust afhankelijkheid creëren'

De grote verslaving van deze tijd betreft de afhankelijkheid van Smartphones, apps, social media, en emails. Honderden keren per dag worden elektronische bestanden geraadpleegd. Het lijkt wel of er geen normaal leven meer mogelijk is zonder smartphone of beeldscherm.

Lees hoe bedenkers en programmeurs doelbewust afhankelijkheid creëren, en wat we er zelf aan kunnen doen om hier verandering in aan te brengen.

'Dit boek wijst de weg langs wind, zon en Tesla motors'

‘Olie als brandstof raakt sneller dan verwacht op.  Alternatieve technieken en ideeën zijn hard nodig om de komende energierevolutie in goede banen te leiden. Dit boek wijst de weg langs wind, zon en Tesla motors. Lees en ontdek!’

De Tao van leiderschap

John Heider

€ 14,99
In China is Lao Tse’s boek Tao Te Ching – ‘hoe dingen gebeuren of werken’ – een van de meest geliefde boeken. Na jarenlang mediteren en zorgvuldig obs

'Een klassieker onder de boeken over leiderschap'

‘Een klassieker onder de boeken over leiderschap. Een goede leider, beter gezegd een wijze leider, handelt zonder vooroordeel of zelfzucht. Iedere werknemer is gelijk en verdient vertrouwen. Het welzijn van de groep staat voorop. En… een wijze leider is dienstbaar! Bravo.’

Semco in de polder

Allard Droste

€ 22,50
Is jouw werkomgeving weinig inspirerend? Viert bureaucratie hoogtij? Is vergaderen van alledag en worden beslissingen maar moeilijk genomen? Werkt ied

'Een openbarend boek. Lezen en toepassen!’

‘De succesvolle managementstijl van Ricardo Semler (Semco) toegepast in eigen land.

Meer verantwoordelijkheid voor de werknemer op de werkvloer. Denken vanuit het gehoopte resultaat. Veel duidelijke praktijkvoorbeelden.

Een openbarend boek.  Lezen en toepassen!’

'Niet uitstellen maar aanpakken'

Hét boek om dit nieuwe jaar en vanaf nu iedere dag mee te beginnen.

Geen nieuwe lijstjes, of voornemens behalve deze: niet uitstellen maar aanpakken.

En wel om te beginnen de moeilijkste klus, dus: ‘EAT THAT FROG!’ (van auteur Brian Tracy)

'Ga mee op een leerzame tocht door het bos'

‘Hoe weinig weten we in het algemeen van bomen. Dat ze mooi zijn en erg groot kunnen worden.

Maar weten we ook dat bomen erg sociale wezens zijn? Dat ze hun omgeving  nauwlettend in de gaten houden, zorg dragen voor hun buren, jonge loten opvoeden. Waarschuwen bij gevaar. Communicatie is geen loos verschijnsel in de bomenwereld en ook tijdsbesef is er niet vreemd.

Bosbeheerder Peter Wohlleben neemt ons mee op een leerzame tocht door het bos en wijst op ongekende aspecten van deze wondere groene wereld.’

'Maak (opnieuw) kennis met deze schrijver, die onvergetelijke literatuur schreef'

Konstantin Paustovski leefde in een duizelingwekkend tijdperk: het Rusland van wereldoorlogen en revolutie.
Hij had het zeldzame talent zijn dagelijkse belevenissen te kunnen noteren in een taal die de lezer meevoert als bijna-ooggetuige bij zijn ‘omzwervingen’.
Dit nieuwe, kloeke, boek met onbekende verhalen en brieven is een autobiografische parel die ons als lezer zomaar in de schoot geworpen wordt. Mede dankzij het vertaalwerk van Wim Hartog.
Maak (opnieuw) kennis met deze schrijver, die onvergetelijke literatuur schreef.

Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 22 december 2017 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris : 19