Tips van Margot

Margot App

Wie is boekverkoper Margot?

 Meer info over Margot volgt binnenkort. 

 

Specialiteit: Thrillers

Grote zus

Gunnar Staalesen

€ 17,50
Varg Veum krijgt bezoek van een vrouw die zich tot zijn verbazing voorstelt als zijn halfzuster. Maar ze is niet gekomen om de familie­banden aan te halen, ze wil dat hij haar petekind zoekt, de 19-jarige Emma, die naar Bergen is vertrokken om daar te studeren. Na haar verhuizing uit het studentenhuis is ze spoorloos verdwenen zonder een adres achter te laten. Het onderzoek voert Veum naar het ruige kustgebied tussen Bergen en Haugesund, waar een criminele motorbende de lakens uitdeelt. Natuurlijk laat Veum zich door het brute geweld niet afschrikken, maar dan neemt de zaak een onverwachte wending die hem ook persoonlijk raakt.

'Je blijft van begin tot eind in de ban van dit boek!'

Varg Veum, een 61-jarige privédetective, krijgt een opdracht van een vrouw die zich bekendmaakt als zijn halfzuster Norma. Haar petekind Emma is verdwenen en ze wil dat hij haar vindt. Tijdens zijn zoektocht naar Emma wordt Veum geconfronteerd met herinneringen aan zijn eigen jeugd die hij tot dan toe altijd wist te verdringen. Ook de verdwenen Emma blijkt de grote zus te zijn van een halfbroer. Een gebeurtenis uit het verre verleden blijkt uiteindelijk de sleutel te zijn tot de verrassende ontknoping, waarbij  opnieuw een zus en een broer betrokken zijn............

Gedetailleerde beschrijvingen van het regenachtige Bergen, helder uitgewerkte karakters en een flinke dosis (zelf-)humor zorgen ervoor dat je van begin tot eind in de ban blijft van dit boek!

De vrouw die terug moest

Lina Bengtsdotter

€ 17,99
Fan van Lisbeth Salander uit de Millennium-trilogie, van Saga Norén uit The Bridge en van Sarah Linden uit The Killing? Dan raak je zeker verslaafd aan Charlie Lager Op een warme zomeravond verdwijnt de zeventienjarige Annabelle uit het afgelegen dorpje Gullspång. De politie kan geen enkele aanwijzing vinden, haar ouders zijn radeloos. In Stockholm krijgt de ervaren rechercheur Charline 'Charlie' Lager te horen dat zij op de zaak wordt gezet. Met tegenzin gaat Charlie naar Gullspång - het dorp waar ze is geboren. Ze is er sinds haar veertiende niet meer geweest, en met reden. Charlie gedraagt zich namelijk niet zoals men van vrouwen verwacht: veel korte seksuele relaties, geen kinderwens en niet bezig met wat anderen van haar vinden. Tijdens haar zoektocht naar de waarheid over Annabelle wordt ze hardhandig geconfronteerd met haar eigen verleden, en de geheimen die in Gullspång altijd diep weggestopt werden. Kan ze iets voor de verdwenen Annabelle doen? En kan Charlie zelf nog wel geholpen worden? 'Briljante detective, indringend als een Zweedse zomernacht.' Dagens Nyheter 'Dé crimehit van deze zomer.' Sveriges Radio 'Niet voor niets verkozen tot thrillerdebuut van het jaar.' Dagbladet

'Sterk debuut van deze Zweedse schrijfster'

Sterk debuut van deze Zweedse schrijfster. Aan alles is te merken dat zij ook psycholoog is: de karakters van haar hoofdpersonen zijn geloofwaardig en tot in detail uitgewerkt.

Ogenschijnlijk los van elkaar staande gebeurtenissen uit heden en verleden (ook van rechercheur Charlie Lager) komen stap voor stap samen en leiden tot een verrassende ontknoping.

Af en toe confronterend, af en toe poëtisch - als lezer word je steeds verder het verhaal in gezogen, om pas los te kunnen laten bij de laatste bladzijde. 

Het einde van het boek laat een aantal zaken rond Charlie Lager open: ik zie uit naar de andere twee delen uit de trilogie!

 

Witte chrysant

Mary Lynn Bracht

€ 20,99
De roman Witte chrysant van Mary Lynn Bracht is het verhaal van twee zussen die wreed van elkaar worden gescheiden door de Tweede Wereldoorlog. Het is 1943 en Korea is al jaren bezet door Japan. Hana en haar kleine zusje Emi wonen op een eiland voor de zuidkust, waar ze deel uitmaken van de haenyeo, vrouwen die voor de kost duiken naar zeeoren. Als Hana duikt, houdt Emi de wacht. Wanneer Hana vanuit zee een Japanse soldaat op haar zus ziet aflopen zwemt ze snel terug naar de kust. Net op tijd kan ze haar zus waarschuwen dat ze zich moet verstoppen, en Hana wordt in haar plaats meegenomen. Ze wordt gedwongen om als troostmeisje te werken. Maar de haenyeo zijn sterke vrouwen – Hana is ervan overtuigd dat ze zal ontsnappen en haar zusje zal terugvinden. Voor de lezers van aangrijpende Tweede Wereldoorlogverhalen.

'Kracht, oneindige liefde en wijsheid maken deze soms mensonterende geschiedenis voor mij tot een meesterwerk'

Ontroerende, indringende roman over de  zusjes Hana en Emi. Hana heeft zich opgeofferd voor haar geliefde kleine zusje door in haar plaats mee te gaan met een Japanse soldaat; ze komt nooit meer terug naar haar eiland. Emi lijdt daar haar hele levenonder, wetend dat haar zusje hoogstwaarschijnlijk een troostmeisje moest zijn geworden, en dit houdt ze geheim voor haar gezin met alle gevolgen van dien.

Pas wanneer haar einde nadert, komt alles op een prachtige manier samen en vindt Emi rust.

"Witte chrysant" is een rouwbloem in Japan;  maar dit boek ademt vooral de hang naar het leven. Kracht, oneindige liefde en wijsheid maken deze soms mensonterende geschiedenis voor mij tot een meesterwerk!!

Het leugenspel

Ruth Ware

€ 19,99
Het leugenspel is het derde boek van Ruth Ware, bekend van In een donker, donker bos, dat wordt verfilmd door Reese Witherspoon. De regels zijn eenvoudig: 1) Vertel een leugen 2) Hou vast aan je verhaal 3) Word nooit betrapt Isa speelde op school met haar drie beste vriendinnen altijd het Leugenspel. Ze hielden een wedstrijd wie mensen kon overtuigen van de bizarste verhalen. Nu, na zeventien jaar van geheimen, is er iets verschrikkelijks op het strand gevonden. Iets dat Isa dwingt om haar verleden te onderkennen, samen met de drie vrouwen die ze al jaren niet heeft gezien, maar nooit is vergeten. ‘De derde thriller van Suspense Queen Ruth Ware loopt net als haar eerdere boeken over van de psychologische spanning. Annuleer je plannen voor het weekend als je voor dit boek gaat zitten, want je staat niet meer op voordat het uit is.’ Starred review, Kirkus Review

'Nagelbijtend spannend!!!'

Isa, Fatima, Thea en Kate zijn vijftien jaar als ze bij elkaar in de klas komen op Salten House, een kostschool aan zee. De vader van Kate is tekenleraar op school en 's weekends logeren de vier vriendinnen vaak bij Kate. Ze beleven daar een gouden jaar en ontdekken 'het leven', terwijl ze genieten van hun gezamenlijke 'leugenspel'. Waarbij ze voorbij gaan aan het feit dat ze daarmee mensen intens kwetsen. Een dramatische gebeurtenis betekent het einde van hun kostschooltijd en zeventien jaar lang blijft de waarheid daarover verborgen. Dan duikt plotsklaps het verleden op en komen de vier vroegere vriendinnen opnieuw samen om de buitenwereld eensgezind tegemoet te treden.

Maar dan blijkt dat alles vroeger heel anders is verlopen dan gedacht, en vormen de verwarrende stukjes langzamerhand het ware verhaal....

Nagelbijtend spannend!!!

Kinderen van de rivier

Lisa Wingate

€ 20,99
Lisa Wingate - Kinderen van de rivier ‘Kinderen van de rivier’ van Lisa Wingate begint in Memphis in 1939. De twaalfjarige Rill leidt met haar broertje en zusjes een zorgeloos leven op een woonboot aan de Mississippi. Dan slaat het noodlot toe: de kinderen worden ontvoerd en komen terecht in een weeshuis. Daar zijn ze overgeleverd aan de grillen van een wrede directrice. De jonge Rill doet er alles aan om haar broertje en zusjes bij elkaar te houden. In het South Carolina van nu leidt de rijke Avery Stafford een geweldig leven. Een toevallige ontmoeting dwingt haar om haar familiegeschiedenis onder de loep te nemen, er blijkt meer verzwegen te zijn dan ze ooit had kunnen vermoeden. ‘Kinderen van de rivier’ is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van weeshuisdirecteur Georgia Tann, die kinderen uit arme gezinnen ontvoerde en verkocht aan rijke families. ‘Dit boek mag je niet missen.’ – The Huffington Post

'Rauw en hartverscheurend, raakt je tot in je ziel'

Ontroerende roman, gebaseerd op een waargebeurd gegeven, en geschreven vanuit twee personages: Rill Foss in het verleden, en Avery Stafford in het heden.

Het verband tussen deze twee levens komt aan het licht door de zoektocht van Avery Stafford, een jonge Amerikaanse van gegoede komaf die voorbestemd is om in de voetsporen van haar vader, een senator, te treden. Tijdens een werkbezoek aan een bejaardentehuis komt Avery in contact met de oude May. Ze ontdekt dat deze May een foto van vier vrouwen heeft van wie er een sprekend op Avery's dementerende oma Judy lijkt. Avery duikt in het verleden en doet een verbijsterende ontdekking...

Rill's levensverhaal, rauw en hartverscheurend, raakt je tot in je ziel - en maakt dit boek tot een van de mooiste die ik gelezen heb! 

Klein klein kleutertje

M.J. Arlidge

€ 19,99
Niet eerder steeg een thrillerserie zo snel in waardering als deze van M.J. Arlidge Vroeg in de ochtend wordt het lichaam van een vrouw gevonden. Ze ligt half op het landweggetje en het lijkt een tragisch ongeluk. Als Helen Grace op de plaats des onheils arriveert is het voor haar meteen duidelijk dat het om een koelbloedige moord gaat. Maar waarom deze vrouw – een liefhebbende echtgenote en zorgzame moeder – het slachtoffer is, is een raadsel. Niet veel later wordt er in het winkelcentrum een apotheker gedood, terwijl hij nog klanten in zijn zaak had. Waarom worden er getuigen levend achtergelaten door de moordenaar? Helen moet al haar kennis van het misdadige brein in de strijd gooien, wil ze achter de identiteit van de dader komen voordat er nog een slachtoffer valt. De pers over Naar bed, naar bed ‘We zijn benieuwd naar het vervolg, want de cliffhanger aan het eind mag er wezen.’ VN Detective en Thrillergids ‘De lezers zullen geen genoeg krijgen van de Helen Grace-serie. Naarmate deze vordert, worden de boeken alleen maar beter. Sneller, gruwelijker, intenser. Top.’ ThrillZone.nl ‘Arlidge heeft op sublieme wijze het leven van Helen Grace blootgelegd en weet hiermee de spanning enorm op te voeren.’ Vrouwenthrillers.nl ‘Ik denk elke keer dat zijn boeken niet beter kunnen worden, maar bij elk boek lukt het hem weer om het vorige te overtreffen. Je snapt het natuurlijk al, deze krijgt eigenlijk tien van de vijf sterren.’ Moredelight.nl

'Je kunt het niet wegleggen voordat het uit is'

Dit is het zevende boek met inspecteur Helen Grace in de hoofdrol; voor mij het beste uit de serie.

Helen Grace is in Klein, klein kleutertje niet alleen de door haar verleden getekende inspecteur die zielsrust zoekt in bepaalde uitspattingen; haar karakter verdiept zich en dat maakt haar als persoon geloofwaardiger. Haar jacht op de moordenaar verloopt niet zonder slag of stoot en kost meer slachtoffers dan nodig. 

Het is dus niet puur goed tegenover puur slecht en Arlidge beschrijft de beweegredenen van de moordenaar met een bepaald soort empathie. Met als onderliggende vraag of zaken als deze te voorkomen zijn als mensen meer aandacht hebben voor elkaar..............

Neem voldoende tijd om te lezen: je kunt het namelijk niet wegleggen voordat het uit is!!

Vreemdelingen met dezelfde droom

Alison Pick

€ 21,00
Vreemdelingen met dezelfde droom vertelt het verhaal van enkele Joodse pioniers, twee jonge vrouwen en een oudere man, die de pogroms ontvluchten en een kibboets stichten op een stuk land dat later de staat Israël zal worden. Een verhaal waaruit pijnlijk duidelijk wordt hoe de bevlogen nieuwkomers ervoor kozen om het feit te negeren dat hun vallei al door een ander volk wordt bewoond. Idealisme slaat al snel om in pragmatisme en de utopische droom wordt verscheurd door menselijke verwikkelingen. Alison Pick schept onvergetelijke personages die, achtervolgd door geesten uit het verleden, gebukt gaan onder ondraaglijke geheimen en uiteindelijk ondanks sprankjes liefde en hoop toch uitgeput raken door tegenslagen en menselijke zwakheid.

'Ze raken je in het hart'

Een groepje jonge Joden ontvlucht in 1921 het hen vijandig gezinde Europa en Rusland om een kibboets te stichten op een stuk land dat 'gekocht' wordt van de oorspronkelijke bewoners. Deze kolonisten delen dezelfde droom maar die raakt al snel op de achtergrond door de harde werkelijkheid van arbeid, ziekte en persoonlijke geheimen.

Met veel inlevingsvermogen laat de schrijfster drie personen het verhaal vertellen: de jonge onervaren Ida en het echtpaar David en Hannah, die al eerder de leiders waren van een nieuwe nederzetting. Vooral Ida (haar ontluikende liefde voor Levi) en Hannah (over haar dochtertje Ruth) raken je in het hart en  maken dat je als lezer een betrokken deelgenoot wordt van hun geschiedenis...

Nooit meer alleen

Toni Coppers

€ 21,99
In een rustige Antwerpse buitenwijk komt een alleenstaande vrouw met een vreemd verhaal bij de politie: vanuit haar tuin heeft ze de gordijnen in haar slaapkamer zien bewegen. Ze is er zeker van dat er af en toe een vreemde in haar huis rondloopt. Ondertussen is er in de volkse wijk Seefhoek iets sinisters aan de hand: katten worden ritueel vermoord, hun lijfjes verminkt en vastgespijkerd op deuren en hekken. Als er steeds meer dode katten worden aangetroffen, trekt commissaris Liese Meerhout het onderzoek naar zich toe. Liese is ervan overtuigd dat de tijd dringt en dat de zaak veel erger kan worden. Iemand oefent op dieren omdat hem voorlopig de moed ontbreekt voor de volgende stap: een eerste menselijk slachtoffer maken...

'Misdaadroman van de maand januari'

Liese Meerhout, de gedreven politiecommissaris van Antwerpen, staat voor een raadsel. Wat eerst een geval van perverse kattenhaat lijkt, blijkt verband te houden met de dood van eerst 1, dan 2, 3, misschien wel meer vrouwen. Maar hoe? Ondanks hulp uit de wijk, de naaste collega brombeer Masson, en een team dat alles op alles zet, lijkt  een ontknoping maar niet in zicht te komen. Totdat... 
Een misdaadroman van kaliber! Leest als een trein. Met humor. Met overtuigende karakters (heel sterk zijn de passages waar de moordenaar zelf aan het woord is). En met een plot dat je echt niet aan ziet komen...

Bewaring

Graham Norton

€ 19,99
Duneen is een rustig dorpje, ver genoeg verwijderd van de grote steden om z'n eigen charme te hebben behouden. Onder de inwoners bevindt zich de zwaarmoedige politieagent PJ, die een eenzaam, monotoon leven leidt en van maaltijd naar maaltijd leeft. Tot nu. Wanneer er een duistere ontdekking wordt gedaan op een bouwplaats bij de oude school, worden er lang verzwegen geheimen geopenbaard en komen oude twisten boven water, en blijkt het rustige, ooit onschuldige en in zichzelf gekeerde dorpje een duistere en inhalige kant te hebben.

'Dit debuut is meer dan de moeite waard!'

Dit debuut van de Engelse talkshowpresentator Graham Norton is meer dan de moeite waard! De karakters van de hoofdpersonen geven blijk van zijn oog voor 

detail en zijn inlevingsvermogen. Zowel de veel te dikke plattelandsagent PJ die bijna indut in het slaperige dorp als de mooie Evelyn en haar vroegere rivale Brid worden met veel humor neergezet; het
persoonlijke verhaal van mevrouw Meany getuigt daarentegen vooral van mededogen. Tijdens bouwwerkzaamheden treft men kort na elkaar twee skeletten aan. De vondst hiervan schudt het saaie Ierse dorp wakker en zorgt ervoor dat gebeurtenissen uit een verzwegen verleden eveneens aan de oppervlakte worden gebracht.
Spannend, grappig, ontroerend en positief!

Goed of slecht

Ali Land

€ 19,99
De vijftienjarige Milly is zwaar getraumatiseerd opgenomen in een pleeggezin. Een nieuwe identiteit moet alle sporen naar haar verleden wissen, want de moeder van Milly is een seriemoordenaar en wacht in de gevangenis op haar rechtszaak. Milly worstelt met een groot schuldgevoel: door haar hulp heeft de politie haar moeder kunnen aanhouden. Van haar pleeggezin krijgt ze weinig steun. Integendeel, Phoebe, de oudste dochter, haat Milly vanaf het eerste moment dat ze haar zag intens en probeert op alle mogelijke manieren Milly’s leven zo ellendig mogelijk te maken. En daarmee maakt ze iets los bij Milly, een kant van zichzelf die ze liever niet wil kennen; ze is tenslotte de dochter van haar moeder, de seriemoordenaar.

'Dit boek leg je pas weg als het uit is...'

Een gruwelijk spannend debuut van Ali Land; een schrijfster die haar vorig beroep (hulpverlener van tieners met zware psychische problemen) als basis van dit verhaal gebruikt.
Helder ontleedt ze de geest en het handelen van Milly. Milly’s moeder vermoordde, met medeweten van haar dochter, negen kleine kinderen die aan haar zorg waren toevertrouwd; door Milly’s getuigenis is ze gepakt. Milly woont nu bij therapeut Mike - al zijn pogingen tot hulp worden teniet gedaan door zijn dochter Phoebe.
Begin te lezen wanneer je een vrije dag en avond hebt: dit boek leg je pas weg als het uit is.........

Naar bed, naar bed

M.J. Arlidge

€ 10,00
‘Je nagels krijgen heel wat te verduren terwijl je hoofdstuk na hoofdstuk verslindt.’ Hebban.nl Helen Grace heeft al genoeg persoonlijke tragedies meegemaakt, maar als het lijk van een bekende in een nachtclub wordt gevonden, komt het moordonderzoek opeens wel heel dicht bij haar eigen leven. Helen zwijgt in alle talen over haar connectie met het slachtoffer en werkt als een bezetene om de dader te vinden. Als er een tweede slachtoffer valt, wringt Helen zich in zo veel bochten dat alles op scherp komt te staan en ze een onmogelijke keuze moet maken. Vertelt ze over haar privéleven of besluit ze te liegen om de aandacht van zichzelf af te houden? ‘Arlidge voert de lezer met vaardige hand en gevoel voor psychologie door de stevige plot naar een ontknoping die een inkijkje geeft in het inktzwarte verleden van de intrigerende Helen Grace.’ Vrij Nederland over Iene miene mutte M.J. Arlidge schrijft al vijftien jaar voor verschillende Britse crimeseries. Iene Miene Mutte was zijn debuut als thrillerauteur en werd lovend onthaald door pers en publiek. Dit is het vierde boek met de intrigerende inspecteur Helen Grace in de hoofdrol.

'Prachtige bijrol van de misdaadjournaliste Emilia Garanita!'

Inspecteur Helen Grace, getekend voor het leven door een persoonlijke tragedie, haalt al haar levensvreugde en voldoening uit haar werk. Bij een nieuwe, bizarre moordzaak blijkt ze het slachtoffer te kennen en dat verwart haar. Als er dan een volgend slachtoffer valt dat eveneens te linken valt aan de donkere kant van haar privéleven, raakt ze helemaal van slag en het beïnvloedt haar werkwijze behoorlijk. Dat blijft niet verborgen en ze komt in een spagaat terecht: praten of zwijgen? De moeilijkheden leiden tot een zeer ongewenste climax.

Prachtige bijrol van de misdaadjournaliste Emilia Garanita!

Morgenland

Stephan Abarbanell

€ 12,50
Epische zoektocht naar een thuis in een ontwricht Europa 1946. De Joodse Lilya Wasserfall is actief in het verzet in Palestina en hoopt bij een grote sabotageactie ingezet te worden. Maar ze krijgt een volkomen andere opdracht: in het ontregelde Duitsland moet ze op zoek naar de verdwenen Joodse wetenschapper Raphael Lind. Voor de oorlog vluchtte zijn broer Elias Lind naar Israël, terwijl Raphael geen afstand kon nemen van zijn Duitse wortels. Elias kan het bericht dat Raphael omkwam in een concentratiekamp niet geloven en denkt bewijs te hebben dat hij nog leeft. Voor Lilya begint een avontuurlijke reis door Europa, die ook een zoektocht is naar zichzelf en naar een heimat. Morgenland is een meeslepende roman over liefde, verlies en het verlangen naar een thuis in een wereld die verkeert tussen de gruwel uit het recente verleden en de hoop op een betere toekomst. 'Een opwindend boek! Boeiend en wereldwijs. Ik heb Morgenland verslonden.' - Jan-Philipp Sendker 'Abarbanell toont de ambivalente houding van de Joden ten opzichte van Duitsland en hun zoektocht naar aansluiting in een gemeenschap waarin velen van hen zich allang aangepast hadden.' - Süddeutsche Zeitung

'Een spannende puzzel van historie en spanning'

De jonge Joodse Lilya Wasserfall strijdt direct na W.O. II in Palestina voor een eigen Joodse staat. Door haar meerdere Ben Gedi wordt ze naar Duitsland gestuurd met de vraag om uit te vinden wat er met Raphael Lind is gebeurd: een briljante Joodse biochemicus die tijdens WO II voor het Naziregime onderzoek deed naar gifgas, maar heimelijk samenwerkte met de Engelsen. Is hij dood of leeft hij nog? Het blijkt een gevaarlijke onderneming te zijn met een onbekende achtervolger die het op Lilya's  leven voorzien heeft. Er staat veel op het spel en weldra voelt ze zich sterk betrokken - mede door de ontluikende relatie met de Amerikaanse officier David Guggenheim die zijn moeder in Duitsland hoopt te vinden...

Een spannende puzzel van historie en spanning; een doorleefd verhaal met bijna voelbare emoties, waarbij uiteindelijk alles samenvalt...........

Wat het hart kan horen

Jan-Philipp Sendker

€ 19,99
Een diep ontroerende liefdesgeschiedenis, fascinerend, fijngevoelig, en met een zweem van geheimzinnigheid De jonge New Yorkse advocate Julia Win voelt zich helemaal niet op haar plek in Kalaw, een schilderachtig dorp in de bergen van Birma. Ze probeert daar meer te weten te komen over haar vader Tin Win, die vier jaar eerder plotseling is verdwenen. Een veertig jaar oude liefdesbrief van hem aan een onbekende vrouw heeft Julia op dit spoor gezet. In een theehuis wordt Julia aangesproken door een man die precies schijnt te weten wie zij is en die begint te vertellen… En naarmate zijn verhaal zich ontvouwt, voelt Julia zich steeds vertrouwder in deze vreemde, bijna magische omgeving. Over Wat het hart kan horen ‘Een diep invoelbare liefdesgeschiedenis… Je zult tot over je oren verliefd worden.’ Amazon.com ‘Fans van Nicholas Sparks en Elizabeth Gilbert zullen smullen van Wat het hart kan horen.’ Kirkus Reviews ‘Een meeslepende roman. Houd de tissues bij de hand!’ Publishers Weekly

'Wondermooie, poëtische roman'

Wondermooie, poëtische roman.

De door zijn moeder ongewenste en verlaten Tin Win krijgt onderricht van een wijze monnik. Tin Win is blind; hij perfectioneert zijn gehoor tot het uiterste zodat hij uiteindelijk vleugelslag van een vlinder kan horen en zelfs de harten van andere mensen, waar hij veel informatie aan ontleent.  Zo hoort hij in het voorbijgaan het hart van Mi Mi: een meisje dat op de markt op een rustig plekje zit. "Haar hart klopt niet, haar hart zingt..........." Mi Mi's benen zijn vergroeid, ze beweegt zich kruipend voort. Al snel worden Tin Win en Mi Mi  onafscheidelijk: zij is zijn ogen, hij is haar voeten. Hun vriendschap groeit uit tot een liefde die haar gelijke niet kent en als Tin Win vertrekt naar Rangoon en later naar Amerika, blijft die liefde bestaan, want: "De rijkdom van een mens  zijn de gedachten in zijn hart".

Pluk een roos

M.J. Arlidge

€ 10,00
Helen Grace is de heldin van de populaire thrillerreeks van M.J. Arlidge. Ze is een geharde rechercheur die motor rijdt en zich het liefst alleen door het leven slaat, maar wordt achtervolgd door persoonlijke demonen die haar af en toe zelfs in een depressie dreigen te storten. Toch is zij onmisbaar in de strijd tegen psychopaten die Southampton blijven teisteren en onschuldige slachtoffers maken, op gruwelijke wijze…

'Razend spannend: om in één ruk uit te lezen...'

Dit derde boek met Helen Grace in de hoofdrol, is wederom een schot in de roos! De verhaallijnen zijn complex maar helder en duidelijk met elkaar verbonden. Inspecteur Grace vergt het uiterste van zichzelf en haar team om de moordenaar van een aantal jonge vrouwen te vinden; ondertussen moet ze een tweede gevecht leveren met haar meerdere Ceri Harwood die een complot heeft bedacht om Grace uit haar functie te kunnen ontheffen.

Op enkele gebieden heeft het boek een 'open' einde: hopelijk komt er snel een vervolg in deze reeks!

Razend spannend: om in één ruk uit te lezen.......................

Moord in de oase

Parker Bilal

€ 20,99
In Caïro wordt het dode lichaam van een meisje gevonden. Hoewel de autoriteiten denken dat het om zelfmoord gaat, wordt inspecteur Makana ingeschakeld door een welgestelde advocaat om de zaak te onderzoeken. Samen met vrouwenactiviste Zahra volgt hij het spoor naar het woestijnstadje Siwa. Daar aangekomen stuiten Makana en Zahra op nog eens twee lijken …

'Een politiek-maatschappelijke thriller van niveau'

Privédetective Makana, oud-politie agent, wordt ingeschakeld bij een gruwelijke moord in Caïro die door de autoriteiten als zelfmoord wordt beschouwd. Zijn onderzoek brengt hem naar Siwa, een stad in de westelijke woestijn nabij Libië. Behalve zinderende spanning, biedt dit boek ook een realistische inkijk in de Egyptische samenleving, waar het dagelijkse bestaan van veel mensen beïnvloed wordt door de schijnbaar onuitroeibare corruptie en armoede. Kortom: een politiek-maatschappelijke thriller van niveau, die inzicht geeft in een wereld die niet de onze is, maar waar we wel dagelijks mee te maken hebben.  LEZEN!!!!!!!!!!!!

Drie dochters van Eva

Elif Shafak

€ 20,99
Het Turkse meisje Peri groeit op tussen twee vuren: haar vader is progressief, haar moeder probeert het gezin steeds strengere islamitische regels op te leggen. Zo gauw ze kan, vlucht Peri dan ook, aangespoord door haar vader, naar het verre Oxford. Maar ook de vriendinnen die ze daar leert kennen worstelen met hun geloof. En dan valt Peri ook nog als een blok voor een charismatische maar controversiële hoogleraar. Hij leert haar voor zichzelf te kiezen, maar tegen welke prijs?

'Een intrigerende roman over de Turkse Peri die zich in twee tijdzones afspeelt'

Een intrigerende roman over de Turkse Peri die zich in twee tijdzones afspeelt: haar jeugd/jonge volwassenheid en het nu ( het woelige Istanbul, 2016) waarin het verleden stukje bij beetje ontsluierd wordt. 

Vroeger: Peri is de eeuwige twijfelaar in de zoektocht naar God; ze wordt geflankeerd door haar vriendinnen Mona, een overtuigd moslima, en Shirin, een afvallige moslima. Studerend in Oxford, probeert ze antwoorden te vinden bij professor Azur; maar deze mysterieuze en ongrijpbare man maakt de chaos in haar hoofd alleen maar groter.
Nu: n.a.v. een oude foto komen tijdens een dinertje met allerlei bobo’s herinneringen naar boven die haar terugvoeren naar vroeger en ze neemt een belangrijk besluit...

Sirenen

JOSEPH KNOX

€ 19,99
Aidan Waits is een uit de gratie gevallen agent die wordt gedwongen deel te nemen aan een undercoveroperatie nadat hij drugs uit het depot heeft gestolen. Het is zijn taak om The Franchise te schaduwen, een gang die, geleid door hun charismatische leider Zain Carver, drugs verspreid vanuit het bruisende uitgaanscentrum van Manchester. Maar als James Rossiter, een vooraanstaand parlementslid, de politie benadert omdat zijn dochter van huis is weggelopen om zich aan te sluiten bij The Franchise verandert alles...

'Als lezer houd je je adem in...'

Aidan Waits, een jonge rechercheur die als gevolg van stommiteiten geschorst is, krijgt een geheime, zeer belangrijke opdracht: infiltreren in de Franchise, een drugs verspreidende organisatie die veel café’s in Manchester bevoorraadt. Als hij daarbij ook benaderd wordt door de politicus Rossiter om zijn dochter uit de Franchise te halen, wordt het bloedlink en loopt zijn leven gevaar. Zijn roekeloosheid en persoonlijke gevoelens brengen hem fors in de problemen, ook bij zijn opdrachtgevers. Op een niets ontziende en onconventionele manier klaart hij echter de klus; als lezer houd je je adem in..............
Bloedstollend spannend, soms ontroerend en...... tot het einde verrassend!

Abdoel en Akil

Yolanda Entius

€ 19,00
Zeventien zijn Doris en Nola als ze op zoek gaan naar een vriendin die met haar geliefde druiven plukt in de Franse Drôme. Ze hebben afgesproken in het café op het plein van een klein dorp. Daar aangekomen is het stel spoorloos. Wél zijn daar Abdoel en Akil. 'Ze zijn in de heuvels,' zeggen ze, 'aan het eind van de middag zullen ze wel terug zijn.' De mannen stellen voor om in de tussentijd gezamenlijk een bezoek te brengen aan het plaatselijk kasteel. Goedwillend als ze zijn, durven de meisjes niet op hun gevoel af te gaan. Ze zeggen 'ja' en gaan, op 't heetst van de dag als geen mens zich buiten waagt, met de mannen mee. Nauwgezet en verraderlijk lichtvoetig beschrijft Entius hoe dit 'ja' hun leven en hun vriendschap beïnvloedt in een subtiele roman over (on)schuld, angst en schaamte en de verwoestende werking van vooroordelen.

'Hoe een toevallige ontmoeting leidt tot een verrassende ontdekking...'

Yolanda Entius heeft haar roman in drie delen verdeeld: Schuld, Angst en Schaamte. Drie 17-jarige vriendinnen trekken naar Frankrijk in augustus 1978. Gaby besluit al snel met de vrijbuiter André mee te gaan en Nola gaat met Doris verder. Aan het einde van de vakantie hebben ze weer gezamenlijk afgesproken, maar de twee Tunesische jongens die Nola en Doris de weg wijzen naar het ontmoetingspunt zorgen voor een nare ervaring, die ze jaren later nog met zich meedragen.

Een zoektocht naar wie ze waren en naar wie ze nu eigenlijk zijn geworden, los van elkaar, - en hoe een toevallige ontmoeting leidt tot een verrassende ontdekking....

De koffiedief

Tom Hillenbrand

€ 19,99
Een historische avonturenroman die zich afspeelt in het Europa van de zeventiende eeuw, voor de lezers van Edward Rutherfurd 1683. Heel Europa is in de ban van koffie. Maar het is verschrikkelijk kostbaar: het Ottomaanse Rijk heeft het monopolie op de productie en distributie van koffiebonen. Op het smokkelen van koffie staat de doodstraf, maar een jonge Engelsman, Obediah Chalon, is bereid om zijn leven op het spel te zetten. Obediah was een tijdlang succesvol op de Londense beurs, maar zijn laatste zaak is spectaculair ten onder gegaan. Nu is hij bijna bankroet en heeft hij niets te verliezen. Hij vlucht naar Amsterdam en wordt gerekruteerd door de Nederlandse Oost-Indische Compagnie; met een team van internationale geleerden zal hij het geheim van de koffie proberen te veroveren. Even lijkt alles als gepland te gaan, maar dan loopt het mis… De pers over De koffiedief ‘Fantastische personages en verrassende verhaallijnen: een meeslepende roman!’ Kaffeehaussitzer.de ‘Tom Hillenbrand heeft met De koffiedief een prachtige, bruisende historische roman geschreven. Een groot leesplezier.’ Stern ‘Een vlot verteld en virtuoos geschreven avontuur.’ Münchner Feuilleton

'Met veel interessante details over politiek en wetenschap uit die tijd'

De jonge Obediah Chalon heeft vele talenten, w.o. het vervalsen van waardepapieren. In Engeland ontsnapt aan vervolging, krijgt hij in Amsterdam van het VOC bestuur de bijna onmogelijke opdracht om koffieplanten uit Mocha te stelen. Wel staat hier een ongelimiteerde vergoeding tegenover, waarmee hij zijn ingenieuze plan ten uitvoer kan brengen.
Na een avontuurlijke reis wordt de bedrieger uiteindelijk toch zelf bedrogen. Een fortuin verloren, maar uiteindelijk de liefde gewonnen!
Met veel interessante details over politiek en wetenschap uit die tijd.

De wolkenmuzikant

Ali Bader

€ 17,45
Als cellist kan Nabiel zijn werk in Irak niet meer uitoefenen - de islamisten vinden zijn muziek zondig. Hij ontvlucht het land en belandt in Brussel. Zijn hele leven lang heeft Nabiel Europa geïdealiseerd: waar de bodem vruchtbaar genoeg was voor de grote muzikanten van de romantiek en de filosofen van de verlichting, moet de samenleving wel bloeien. Bij aankomst in Brussel is hij dan ook stomverbaasd. De wijk waarin hij is terechtgekomen is nog armoediger dan zijn oude stadsdeel in Bagdad en buiten de kroeg is niemand geïnteresseerd in zijn bevlogen theorieën over de ideale samenleving. Opnieuw merkt Nabiel gevangen te zitten tussen twee werelden. In een beperkt aantal pagina's weet Bader de tegenstellingen in onze wereld bloot te leggen, waardoor alle waarheden over cultuur en identiteit die we als vanzelfsprekend beschouwen tegen het licht worden gehouden. Hij is daarbij niet bang kritisch te zijn op de multiculturele samenleving in Brussel, wat deze roman actueler dan ooit maakt. Verbluffend vakmanschap. Ali Bader (1979) werd geboren in Bagdad, waar hij westerse filosofie en Franse letterkunde studeerde, woont momenteel in Brussel en is de auteur van dertien romans, meerdere poëziebundels, essaybundels en theaterstukken. Hij is een unieke stem in de Arabische literatuur en ontving vele prijzen voor zijn werk. Twee van zijn romans werden genomineerd voor de Arab Booker Prize. Bader graaft diep in de culturele en intellectuele tradities en recente wereldgeschiedenis om bloot te leggen waarom en hoe we geworden zijn wie we zijn, met een focus op het Irak van nu, waarbij hij geen enkel stijlmiddel schuwt. Uit het Arabisch vertaald door Richard van Leeuwen

'Een filosofische, poëtische en tot nadenken stemmende roman'

De jonge cellist Nabiel heeft een theorie over het leven: hij wil met zijn muziek de mensen ‘bespelen’ en hen tot inzicht
brengen. Hij verafschuwt zijn geboorteland Irak, waar door strenge islamitische regels vrije geesten monddood worden gemaakt. Nadat een militie zijn cello vernielt besluit hij definitief te vluchten naar Europa. Zijn droom om alle culturen in harmonie naast elkaar te zien bestaan, vervliegt echter in de rauwe werkelijkheid van de Brusselse smeltkroes..................

Een filosofische, poëtische en tot nadenken stemmende roman.

Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris