Tips van Mariëlle

 Marielle Website Tips

 

 

Wie is boekverkoper Mariëlle?

Hallo mijn naam is Mariëlle,

Ik ben al 23 jaar werkzaam bij Boekhandel Dominicanen. Ooit ben ik begonnen bij de Standaard boekhandel in de Nieuwstraat.

Mijn werkzaamheden in onze boekhandel zijn het bijhouden van de Thriller en Fantasy afdelingen en de administratie. Daarnaast natuurlijk alle voorkomende werkzaamheden, zoals de klantenservice, kassa, uitpakken van boeken enz.

Mijn specialiteit is natuurlijk de thrillers, daarnaast probeer ik mij nu ook te specialiseren in de Fantasy, want we zijn tenslotte Fantasyspecialist.

Ik heb een heleboel favoriete boeken, maar het boek dat ik het allermooist vind (tot nu toe) is Het onkruid en de bloem (Go ask Alice) hoewel dit geen thriller is maar een dagboek van een verslaafd meisje.

Daarnaast staan de Donkere toren, serie van Stephen King, en Weefwereld en Imagica van Clive Barker ook op mijn lijstje van favoriete boeken. Natuurlijk zijn er nog veel meer boeken die ik graag lees.

Mijn verdere hobby’s zijn tv series en films kijken.

Specialiteit: Thrillers en Fantasy.

Het Lucifer dilemma

Tim Lommerse

€ 16,95
Oskár zoekt naar wraak en antwoorden nadat zijn vrouw is vermoord en zijn zoon is verdwenen.Zijn zoektocht naar het waarom levert een ondenkbaar antwoord: hij is door Lucifer verkozen tot zijn vertegenwoordiger op Aarde. Dat stelt hem voor een duivels dilemma: volgt hij de weg die hierdoor van hem verwacht wordt en deelt hij het lot van Lucifer en diens eerste uitverkorene Judas? Of weet Oskár met dit eeuwenoude dilemma af te rekenen? Hij krijgt hierbij hulp van Fey, maar is deze wel te vertrouwen?Niets is wat het lijkt in deze bovennatuurlijke thriller.

'Het goede of het kwade?'

Na het verlies van zijn vrouw en zoon heeft Oskar een leven als huurmoordenaar gekozen. Als hij wordt uitgenodigd door zijn  nieuwe werkgever,  ontdekt hij dat de wereld niet is wat hij dacht. Hij is namelijk uitgekozen door Lucifer om zijn nieuwe vertegenwoordiger op Aarde te zijn. Maar hij wil ook graag te weten komen wat zijn vrouw en zoon is overkomen. 

Wat gaat Oskar doen? Kiest hij voor het goede of het kwade?

 

Mea culpa

Clare Mackintosh

€ 10,00
'Mea culpa' is het debuut van Clare Mackintosh. Een thriller voor de fans van SJ Watson, NicciWanneer een alleenstaande moeder de hand van haar zoontje even loslaat, gebeurt het ondenkbare: hij rent de straat over en wordt aangereden door een auto. De bestuurder rijdt door. In een fractie van een seconde verandert Jenna's wereld in een nachtmerrie. Om de vreselijke waarheid te ontlopen verhuist ze naar een afgelegen plek aan de kust in Wales, maar de herinneringen, angsten en rouw zijn allesoverheersend.Inspecteur Ray Stevens leidt het onderzoek naar de dader. Vastbesloten om tot de bodem van de zaak te komen, zet hij zowel zijn professionele als zijn persoonlijke leven op het spel. Intussen wordt Jenna ingehaald door haar verleden, met alle verwoestende consequenties van dien...'Mea culpa' is een regelrechte sensatie met fans als Peter James, Richard&Judy. Overleden kind. Schuldvraag. Wales.Het meisje in de trein.

'Zeer indrukwekkende pageturner'

In deze indrukwekkende pageturner van Clare Mackintosh  is niets wat het lijkt. Een klein jongetje wordt overreden en dat blijkt het startschot voor een stroom van  mysterieuze gebeurtenissen op het platteland van Engeland. Waarvoor is de kunstzinnige hoofdpersoon precies op de vlucht? Wat betekenen de boodschappen op het strand? En wat is de rol van de intimiderende ex in het verhaal? Mea Culpa is een eersteklas thriller die je tot de laatste pagina in spanning gevangen houdt en laat raden…

boek 1 Schaduwen der verdoemenis

Natascha van Limpt

€ 22,95
Aan het sterfbed van haar moeder krijgt Eleanor te horen dat ze nog een broer heeft. Tijd om vragen te stellen is er niet: het dorp wordt aangevallen door trollen en met de grond gelijk gemaakt. De jonge vrouw vlucht weg en bijt zich vast in de zoektocht naar haar broer. Kilometers bij haar vandaan ontdekt de piraat Brian dat hij een mysterieus medaillon bezit, waarover hij van zijn kapitein niet mag spreken. Toch kan hij het geheim maar moeilijk naast zich neerleggen. Wanneer hij aan land gaat om Luotisade te verkennen, gebeuren er dingen die hij niet had voorzien. Zijn leven verandert voorgoed. Eleanor en Brian worden beiden gedwongen de gevreesde Verdoemenis in te trekken, een vergeten streek waar afschuwelijke wezens wonen en de dood constant op de loer ligt. Met gevaar voor eigen leven proberen ze de geheimen te ontrafelen en het verleden en de toekomst aan elkaar te knopen.

'Ik kijk erg uit naar de volgende delen!'

Als Eleanor aan het sterfbed van haar moeder  zit, vertelt deze haar dat ze nog een broer heeft en ze hem moet gaan zoeken. Op dat moment wordt het dorp aangevallen door trollen en ze vertrekt met haar zus en overgebleven dorpsgenoten naar de stad. Daar ontmoeten ze de piraat Brian en zijn vrienden die op de vlucht zijn voor de soldaten van de koning. Brian heeft geen idee waarom de soldaten achter hem aan zitten, zou het iets te maken hebben met het mysterieuze medallion dat hij in zijn bezit heeft? Daarom besluiten ze om met zijn allen door de Verdoemenis te trekken, een gevaarlijke onderneming omdat men zegt dat er allerlei soorten monsters leven. Zo belanden ze van het ene in het andere avontuur.

Ik kijk erg uit naar de volgende delen!

De vrouw in suite 10

Ruth Ware

€ 9,99
De vrouw in suite 10 is de nieuwe, razend spannende thriller van Ruth Ware, bekend van In een donker, donker bos, dat wordt verfilmd door Reese Witherspoon. Dit had het perfecte tripje moeten zijn. Dit was haar kans op promotie. Maar een moordenaar gooit roet in het eten. En zij is de enige getuige. Tijdens een cruise is Lo Blacklock getuige van een moord, maar niemand gelooft haar. Vastberaden om erachter te komen wie het slachtoffer was en waarom ze vermoord is, gaat Lo op zoek naar de waarheid. Maar Lo zal er snel achter komen dat een moordenaar niet gediend is van mensen die hun neus in andermans zaken steken…

'Een waardige opvolger van het debuut van Ruth Ware'

Als Lo van haar baas verslag mag doen over een nieuw cruiseschip springt ze een gat in de lucht. Op de eerste dag van haar cruise ontmoet ze de vrouw die een suite naast haar heeft (suite 10). Als ze de volgende dag bij haar aanklopt is er echter niemand. Midden in de nacht ziet ze hoe er een lichaam over het balkon bij suite 10 gegooid wordt en licht ze de bewaking in. Deze gelooft haar echter niet, en Lo gaat zelf op onderzoek uit om te ontdekken wie er vermoord is en wie de geheimzinnige vrouw in suite 10 was. Dit wordt haar echter niet makkelijk gemaakt, de moordenaar probeert haar op alle mogelijke manieren tegen te werken.

De vrouw in suite 10 is een waardige opvolger van het debuut van Ruth Ware ‘In een donker, donker bos.’

Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris