Over de Libris Literatuur Prijs

De Libris Literatuur Prijs wordt toegekend voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman. Met de prijs is een geldbedrag van in totaal 65.000 euro gemoeid (2.500 euro voor de zes genomineerde auteurs en 50.000 euro voor de winnaar). De prijs is gemodelleerd naar de Britse Booker Prize. Dat houdt in dat er een longlist wordt gemaakt, gevolgd door zes nominaties, waarna tot slot de prijswinnaar wordt bekend gemaakt tijdens het traditionele galadiner in het Amstel Hotel te Amsterdam. De voorzitter komt uit een maatschappelijke sector buiten de literatuur. De overige vier leden zijn werkzaam als literatuurwetenschapper, criticus en/of auteur.

Alle informatie over de Libris Literatuur Prijs is te vinden op de officiële website van de organisatie: www.librisliteratuurprijs.nl

 

Jury en data 2020

De jury voor de 27ste Libris Literatuur Prijs is aan het werk gegaan onder voorzitterschap van Ionica Smeets, hoogleraar wetenschapscommunicatie, Universiteit Leiden. Zij maakt in mei 2020 tijdens het traditionele galadiner in Amsterdam bekend welke roman de opvolger wordt van De goede zoon van Rob van Essen.

De jury bestaat verder uit:

  • Dirk-Jan Arensman, literair recensent van Het Parool en de VPRO Gids;
  • Bo van Houwelingen, literair criticus van de Volkskrant;
  • Christine Otten, schrijver en theatermaker;
  • Ronald Soetaert, emeritus hoogleraar Cultuur & Educatie, Universiteit Gent.

 

Data Libris Literatuur Prijs 2020

Bekendmaking longlist: 3 februari 2020

Bekendmaking shortlist: 2 maart 2020

Bekendmaking winnaar: 22 juni 2020. De bekendmaking van de winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2020 is i.v.m. de landelijke maatregelen omtrent het coronavirus uitgesteld van 11 mei naar 22 juni 2020. Over de precieze invulling van de uitreiking wordt nader bericht.

Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 21.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris