Winnaar Libris Literatuur Prijs 2019

De goede zoon van Rob van Essen wint de Libris Literatuur Prijs 2019

6 mei 2019De goede zoon van Rob van Essen heeft de 26ste Libris Literatuur Prijs gewonnen en het bijbehorende prijzengeld van 50.000 euro. De jury onder leiding van gewezen minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker koos uit zes genomineerden de winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2019 voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar.

Rob van Essen c Annaleen Louwes

  

Rob van Essen c Annaleen Louwes

“Een sprankelend werk van literaire verbeelding. De roman confronteert ons op schitterende wijze met de tekortkomingen en uitdagingen van ons eigen leven. - Aldus de jury.”

(uit het juryrapport Libris Literatuur Prijs 2019)

De goede zoon

Rob van Essen

€ 21,99
'De goede zoon' van Rob van Essen is een meeslepend verslag van een tocht door een labyrint vol vreemde gebeurtenissen, maar ook een verrassend autobiografische roman over een zoon die de balans opmaakt na de dood van zijn moeder. In een wereld waar invoering van het basisinkomen heeft gezorgd voor lethargie en stijgend museumbezoek reizen twee mannen met een geheime opdracht af naar het zuiden. De een kent het echte doel van de reis. De ander heeft net zijn moeder begraven. Samen gaan ze op zoek naar verlossing en vergetelheid, bijgestaan door ironische robots en praatgrage zelfrijdende auto's.

Recensie Hebban.nl – Voor lezers. Door lezers.

'De robotisering is in het leven van De goede zoon een normaal gegeven, het leven is grotendeels gedigitaliseerd, papieren kranten zijn er op afroep. Robots kennen een gevoelsleven en meer. Niets is wat het lijkt. Dat maakt dit boek zo boeiend, ook voor wat betreft de voortdurend opkomende vraag bij het lezen: hoever willen en kunnen we gaan met ontwikkelingen, wie heeft het daarin voor het zeggen.' – Marjan Kloosterman.”

Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 21.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris