Regionale boeken

Regionale boeken

AchterhoekboekHet Achterhoek boek

prijs € 14,95

De Achterhoek, met zijn prachtige
landschap, dorpen en steden, heeft een
interessante geschiedenis. Dat de bewoners
graag over hun geschiedenis lezen, werd wel
bewezen door het succes .........

meer informatie

 

 

 
Achterhoeks Beginners (1)Achterhoeks voor beginners

prijs € 9,95

Vandage hew fietsebonensoep, pot-deur-mekare van moes en nao pork-in-de-buul.* Als dit het antwoord is op jouw vraag naar het dagmenu en je verstaat het niet, dan is Achterhoeks voor beginners hét boekje dat je nodig hebt. Een boekje dus voor toeristen, dagjesmensen en inburgeraars. Een taalgids w...

meer informatie 


 

 

 Kookboek AchterhoekKookboek van de Achterhoek

prijs € 12,50

Dit boek is een uniek cadeau voor liefhebbers van de Achterhoek. Het Kookboek van de Achterhoek geeft een inkijkje in de (bescheiden) culinaire geschi…

meer informatie

 

 

 

 

 

Hupsel -web -211x 300
 Het boek van Hupsel

Geschiedenis van een Eibergse buurtschap

Prijs:  NU  VAN € 20,00 VOOR € 10,00

Rijdend van Eibergen naar Groenlo of omgekeerd passeert men café De Keet met er omheen een stuk of wat huizen. Onbekenden in de streek hebben er geen idee van, dat ze zojuist door het centrum van Hupsel kwamen.
Valt daar een boek over te schrijven? Ja zeker, want deze buurtschap is meer dan dit centrumpje. Vele eeuwen lang hebben er in Hupsel mensen gewoond en over die gewone mensen gaat dit boek.
Het begint met het ontstaan van de bodem, het Hupselse landschap en de jagers-verzamelaars, die hier duizenden jaren voor de jaartelling hun voedsel zochten. Vervolgens vestigden zich de prehistorische boeren op de Hupselse Es. In 1188 wordt de buurtschap als Huppelo voor het eerst genoemd. Aan de hand van archiefvondsten, boeken, oude kranten en verhalen wordt het leven van de Hupselsen tot op heden geschetst. Aan de orde komen onder meer, de Hupselse mark, de oude wegen, de ontginningen na 1900, maar ook de oorlog en de buurtvereniging. In het lange laatste hoofdstuk wordt de geschiedenis van vrijwel alle adressen in Hupsel beschreven. Het gaat daarbij niet alleen over gebouwen, maar ook over het lief en leed van de bewoners. Veel fraaie foto’s completeren het boek. Prijs: € 20,- .

Dit artikel kan niet thuisbezorgd worden, alléén afgehaald in de boekhandel.
Wij hebben voldoende voorraad.

 

 

Oud RekkenOud Rekken in beeld

prijs  € 7,00

 

Dit boek geeft de lezer momentopnames van Rekken uit grootvaders tijd en nog verder terug. Als uitgangspunt worden daarvoor prentbriefkaarten en oude foto’s gekozen, die een goed beeld van het dagelijkse leven in die tijd geven. Samen met de uitvoerige teksten wordt veel informatie gegeven over de jongste historie van Rekken, waarbij vanzelfsprekend ook de inwoners van toen naar voren komen.

uitgave van de Historische kring Eibergen.

Dit artikel kan niet thuisbezorgd worden, alléén afgehaald in de boekhandel.
Wij hebben voldoende voorraad.

  

 

PotdeurmekarePotdeurmekare

Prijs  € 13,90 

Door | Hans van Det, Henk Harmsen, Rita Keuper
Omvang | 78 pagina’s, zwart/wit
Formaat | 21 x 21 cm
Uitgave | 6e druk, gewijzigde herdruk
Uitvoering | gebonden
ISBN | 978-90-72439-65-9

Potdeurmekare geeft een boeiende beschrijving van gerechten en eetgewoonten in de Achterhoek gedurende de periode 1900-1925. Precies honderd recepten van dergelijke oude Achterhoekse gerechten zijn beschreven: moos met ribbekes, garstensoep, humkessoep, diverse ‘pannekoken’, roggebrood, met smalt, weggenmelksepap en diverse ‘potdeurmekaren’.

Daarnaast zijn gerechten voor de feestdagen beschreven, zoals knieperkes, poddik en Jan-in-de zak (pork). Ook geeft Potdeurmekare een beschrijving van de eetgewoonten uit die tijd, zoals de eettijden (vesperen, het eten van brokkenpap ‘s avonds), de slacht, de eetgewoonten bij feest- en hoogtijdagen enz.

 Dit artikel kan niet thuisbezorgd worden, alléén afgehaald in de boekhandel.
Wij hebben voldoende voorraad.

 

  

Stip In De PanStip in de Pan

Prijs € 15,95 

Door | André Hottenhuis, Thea Kroese, Han Weustink
Omvang | 84 pagina’s, full colour
Formaat | 21 x 21 cm
Uitgave | 4e druk
Uitvoering | gebonden
ISBN | 978-90-72439-66-6

Stip in de Pan is een kleurrijk boek met meer dan honderd recepten uit de Twentse keuken. Humkessoep, bröadekes, deurpot zoerkoal, moos, pork en hemmel en eerde zijn enkele van de vele smakelijk gerechten die in het boek worden beschreven.

Daarnaast geeft Stip in de Pan een beschrijving van de eetgewoonten in Twente zoals deze vroeger waren. Een toelichting op diverse gerechten en de vele Twentse spreuken die in het boek zijn opgenomen zorgen ervoor dat Stip in de pan een feest is om de Twentse keuken te leren kennen of opnieuw te ontdekken.

Een woordenlijst achterin het boek geeft de verklaring van de Twentse woorden die gebruikt zijn in het boek. Zo is Stip in de Pan toegankelijk voor iedereen, zowel voor diegene die de Twentse keuken wil herontdekken als voor diegene die voor het eerst kennis maakt met de gerechten uit deze streek. 

Dit artikel kan niet thuisbezorgd worden, alléén afgehaald in de boekhandel.
Wij hebben voldoende voorraad.

 

   

BoerenlevenOud-Achterhoeks Boerenleven in Beeld

Prijs  € 13,90

Door | Henk Harmsen en Hans van Det
Omvang | 90 pagina’s, zwart/wit
Formaat | 21 x 21 cm
Uitgave | 7e druk, gewijzigde herdruk
Uitvoering | gebonden
ISBN | 978-90-72439-63-5

Meester Heuvels 'Oud-Achterhoeksch Boerenleven' wordt in dit mooi uitgevoerde lees- en kijkboek met unieke, historische foto's tot leven gebracht.

Achtereenvolgens komen het boerenhuis, de omgeving van het boerenhuis, de binnenzijde van de boerderij (woongedeelte en deel), de verschillende werkzaamheden, familie en buurt, de kledij en de huisdieren aan de orde.

Prachtige foto's van bijvoorbeeld de binnenzijde van een lös hoes, werkzaamheden rond de put, de koe als trekdier, het zaaien, oogsten en dorsen, het melken, de slacht en ook markten en boerenbruiloften.
Foto's die –samen met de teksten van meester H.W. Heuvel- een uniek document vormen van het wonen en werken op het Achterhoekse platteland in het begin van de vorige eeuw. 

Dit artikel kan niet thuisbezorgd worden, alléén afgehaald in de boekhandel.
Wij hebben voldoende voorraad.

  

 

DorpslevenOud-Achterhoeks Dorpsleven in Beeld

Prijs  € 13,90 

Door | Henk Harmsen en Hans van Det
Omvang | 92 pagina’s, zwart/wit
Formaat | 21 x 21 cm
Uitgave | 2e druk, gewijzigde herdruk
Uitvoering | gebonden
ISBN | 978-90-72439-64-2

Na het enorme succes van 'Oud-Achterhoeks Boerenleven in Beeld' is dit unieke fotoboek uitgebracht over het dorpsleven aan het eind van de 19e en het begin van de 20e eeuw.
In dit boek is het de eerste keer dat het Achterhoekse dorpsleven van zo'n 100 jaar geleden in beeld is gebracht. Dit leven is zo boeiend omadat de dorpen juist in die perioe geconfronteerd worden met de eerste -voor die tijd- revolutionaire ontwikkelingen.

Hoewel het dorpsleven centraal staat, worden landstadjes en buurtschappen ook niet uitgesloten. De buurtschappen komen in beeld, de huizen, de dorpelingen zelf en hun werkzaamheden, de gemeenschappelijke voorzieningen en het werken in het dorp.

Een waardevolle verzameling foto's die een fantastisch beeld geven over het dorpsleven in de Achterhoek zo'n 100 jaar gelden. 

Dit artikel kan niet thuisbezorgd worden, alléén afgehaald in de boekhandel.
Wij hebben voldoende voorraad. 

Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris