Kind & Jeugd

Even voorstellen! Rubén Rodriguez da Silva is boekverkoper bij Boekhandel Los in Bussum en neemt sinds januari 2020 het stokje over van Ineke van Nispen. Rubén is een al enige tijd expert op kinderboekengebied bij Boekhandel Los in Bussum. Lees elke maand zijn Kinderboek van de Maand. Meer tips van Rubén Rodriguez da Silva

Verlegen vrienden is een heel leuk prentenboek voor kinderen, die alles een beetje eng vinden.

Verlegen vrienden is een heel leuk prentenboek voor kinderen, die alles een beetje eng vinden. In dit boek kun je samen met de kinderen op zoek gaan naar Maurice, die zich steeds weer probeert te verstoppen. Leer je kind dat het helemaal niet eng hoeft te zijn om bij anderen te zijn. Het kan zelfs leuk zijn, want zo leer je nieuwe vriendjes kennen. Het is ook een zeer geschikt boek om in de klas te gebruiken als je met een verlegen kind zit. Hiermee kun je de klas vragen om zo’n verlegen kindje te helpen. Voor kinderen vanaf 3 jaar. Lees de hele recensie van Rubén

Verlegen vrienden | Simona Ciraolo | Gebonden 12,99 |

Mijn kortste recensie tot nu toe voor een prentenboek dat helemaal af is. Klaar!

Dit is een moderne variant op de beroemde fabel van de haas en de schildpad. En als je dit verhaal kent, dan zul je waarschijnlijk wel een idee hebben hoe dit gaat aflopen. Harmen van Straaten heeft een heerlijke tekst op rijm geschreven. Tekst en ritme, het klopt allemaal. En de illustraties zijn net zo prachtig. Grappige plaatjes in vrolijke kleuren tegen een witte achtergrond. 

Alles hieraan is een feestje. Lees de hele recensie van Rubén

Ik heb lekker een hele grote trekker | Harmen van Straaten |
Gebonden 14,99 | 

Een lekkere avonturenserie voor alle kinderen.

‘De school van de magische dieren is terug en net als de vorige twee delen is het weer smullen. In het derde deel zijn er weer een paar kinderen uitgekozen om een magisch dier te ontvangen. De school van de magische dieren is een lekkere avonturenserie voor alle kinderen. Het wordt nergens te spannend, dus het is ook zeer geschikt voor iedereen die daar niet tegen kan. De boeken zijn vertaald uit het Duits, maar de tekeningen zijn opnieuw gemaakt door de Nederlandse illustrator Martijn van der Linden. Een uitstekende keuze, want ‘onze’ boeken zien er echt veel mooier uit dan de originele. Een zeer vermakelijke serie, die heel veel leesplezier zal geven. Voor lezers vanaf 8 jaar, maar voorlezen kan al vanaf 5 jaar. Lees de hele recensie van Rubén

De school van de magische dieren 3 | Margit Auer |
Gebonden 12,99 | 

Je zult je geen seconde vervelen met dit verhaal, dat vol zit met allerlei onverwachte elementen.

Diverse mensen tipten mij al over dit boek. Één van de leukste boeken van de laatste tijd. En ik ben het helemaal met ze eens. Starfell is een fantasieverhaal met een hoop verrassende wendingen en aan het einde zelfs een leerzame boodschap omtrent verlies. Willow is een heks. Geen machtige heks met allemaal machtige krachten, zelfs geen middelmatige heks met middelmatige krachten. Zij is de minst machtige heks die je kunt tegenkomen. Het enige wat zij kan, is verloren dingen terugvinden. En toch staat op een dag Moreg Vaine, de machtigste heks ter wereld, op de stoep om haar hulp te vragen. Je zult je geen seconde vervelen met dit verhaal, dat vol zit met allerlei onverwachte elementen. Een verhaal dat ik met ongelooflijk veel plezier gelezen heb.

Voor lezers vanaf 10 jaar. Lees de hele recensie van Rubén

Starfell | Dominique Valente | Gebonden 17,99 | 

Nieuwe kinderboeken

Bekijk alle boeken
Op weg | Leo Timmers | 9789045123646 € 13,50

Lees mee met Bas Maliepaard

Tot zijn dertiende werd Bas Maliepaard voorgelezen. 'Op de bedrand las mijn moeder de romans van Evert Hartman voor.' Nu reist hij stad en land af om kinderen en leerkrachten de mooiste titels te tippen. 'Ik houd van het avontuur en de ongebreidelde fantasie.' Lees verder

Tekst Minou op den Velde, beeld Roland J. Reinders uit Vol van Boeken #7-2020

ELISA (4) EN ANNELI VAN SOOLINGEN (34)

We zijn in Nunspeet, bij boekhandel Osinga, en vragen willekeurige lezers een boekje open te doen. Wie zijn ze? Wat lezen ze?
Elisa: “Dit is echt een heel leuk boek. Het gaat over een leeuw die bang is voor de muis. Dat kan toch helemaal niet? Hij is veel groter.”
Anneli: “Het is leuk om samen naar boekjes te gaan kijken. Ik lees veel voor. En als Elisa een verhaaltje heel goed kent, doet ze net alsof ze het voorleest.”

De leeuw in de muis | Rachel Louise Bright | Gebonden 14,99 |

Tekst & beeld Sanne van der Most uit Vol van Boeken #7-2020

Tekeningen galerij

Heb jij een mooie tekening gemaakt bij je favoriete boek? Maak er dan een mooie foto van en mail 'm samen met je naam, leeftijd en de titel van het boek naar prijsvraag@libris.nl Elke keer maand kiezen we uit alle inzendingen een winnaar, die een mooi kinderboek (t.w.v. € 15,-) uit mag zoeken in de boekhandel en je tekening komt in de "Tekeningengalerij" te staan. Doe je mee?

Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 21.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris