Bookstore Day

Bookstore Day 29 april 2017

Logo -bsd -2017-155px

Op 29 april 2017 vieren we Independent Bookstore Day. Dan vieren we de boekhandel. Want een boekwinkel is meer dan een winkel. In de boekwinkel vinden we inspiratie, raken we ontroerd. We lezen, kijken, vergapen ons er. In een boekwinkel wordt je verbeelding aangeraakt. Daarom kun je die dag speciale uitgaven kopen, in gelimiteerde oplages, en vinden er bijzondere optredens plaats.

Wat is er te doen in ruim 140 boekhandels op Bookstore Day?

PlattegrondRuim 140 boekhandels, verspreid over het hele land, doen mee aan Bookstore Day. Zij ontvangen die dag bijna honderd schrijvers en dichters. Van bestsellerauteur Adriaan van Dis tot debutant Lieke Kézér,  van ‘Mr. Dolfje Weerwolfje’ Paul van Loon tot bbq-held Jord Althuizen, van het boek ‘Smokey Goodness’. 
Er zijn ook talloze speciale uitgaven die alleen op deze dag te koop zijn. Het gaat om veertien exclusieve publicaties, van oa. Ilja Leonard Pfeijffer en Jan van Mersbergen, en gesigneerde exemplaren van bijvoorbeeld Sonja Barend, Herman Koch, Tony Crabbe en Tim Hoffman. Ook zijn veel bijzondere boeken in prijs verlaagd. 

Op deze kaart vind je alle deelnemende boekhandels in jouw buurt en hun programma (de programma's worden dagelijks aangevuld). Is er één auteur die jij zeker weten wilt zien, al moet je er voor naar de andere kant van het land? Dan vind je hier in welke boekhandel je moet zijn. Let op: alle optredens zijn onder voorbehoud.

Bijzondere Bookstore Day specials, alleen verkrijgbaar op 29 april in de boekhandel

Onderstaande titels zijn slechts een selectie van de bijzondere uitgaven en acties die je op Bookstore Day in de boekhandel aan kunt treffen. Deze bijzondere uitgaven zijn alleen op Bookstore Day in uw boekhandel te vinden en zijn speciaal voor deze dag gemaakt. Sommige titels zijn nieuw en nog nooit eerder verschenen, andere titels zijn speciaal voor deze dag door de auteur gesigneerd, opnieuw uitgegeven of scherp in prijs verlaagd. De prijzen zijn onder voorbehoud. Sommige titels zijn slechts in zeer kleine oplagen beschikbaar. Voor alle titels geldt: op = op.

Meer informatie over alle specials!

Exclusieve uitgave: Oase Jan van Mersbergen voor € 4,95

Oase -Jan -van -MersbergenExclusieve gebonden uitgave van Oase, op dit moment niet leverbaar als reguliere editie. Het is een klein, onopvallend restaurant, net buiten het centrum van de stad. Geen wonder dat er niemand komt, denken de broers Dahir en Sulayman, maar ze krijgen hun vader niet zover om het Ethiopische tentje een aanlokkelijkere uitstraling te geven. Totdat een groots evenement dit jaar aan de boulevard neerstrijkt, en de broers zich beiden op eigen wijze in het verleden van hun vader verdiepen.

Exclusieve uitgave: Alles uit de oven van boven Yvette van Boven voor € 12,95

Alles -uit -de -ovenEen bundeling van de populaire ovenrecepten die Yvette van Boven bedacht voor Volkskrant Magazine. Steeds met duidelijke, fool proof-receptuur – zoals we van Yvette gewend zijn – én voorzien van mooie tekeningen met korte instructies. Kortom: een heerlijk boek vol oveninspiratie.

Exclusieve uitgave: De waanzinnige boomhut deel 1 en 2 voor € 14,99

Waanzinnige -boomhut -1-en -2

Wie kent ze niet: Andy en Terry en hun waanzinnige boomhut? Deel 1 en 2 van de succesvolle boomhutreeks verschijnen speciaal voor Bookstore Day in één uitgave. Extra veel knotsgekke avonturen in een boek! 

Exclusieve uitgave: Om nooit te vergeten van Thomas Olde Heuvelt voor € 7,95

Olde _Heuvelt ,_Thomas _-_Om _nooit _te _vergetenThomas Olde Heuvelt won in 2015 de prestigieuze Amerikaanse Hugo Award en werd genomineerd voor de World Fantasy Award. Exclusief voor Bookstore Day verschijnt 'Om nooit te vergeten': 4 verhalen, 112 pagina's.

Exclusieve uitgave: Verbroken stilte van Karen Rose voor € 3,95

Verbroken -Karen -RoseDe thrillers van Karen Rose zijn wereldwijde bestsellers. Exclusief verkrijgbaar op Bookstore Day: het verhaal Verbroken Stilte, dat nog niet eerder in boekvorm verscheen.

Exclusieve uitgave: Van oorlog en liefde, een heldendicht Ilja Leonard Pfeijffer voor € 7,50

Singel _pfeijffer _vdh 9789029517911

Niet eerder in boekvorm uitgegeven poëzie van de winnaar van de Librisprijs 2014.