1

januari

Mel Wallis de Vries in de Bibliotheek VANnU

maandag 1 januari 0001

Mel Wallis de Vries is de succesvolste jeugdthrillerauteur van dit moment: haar boeken zijn razend populair en worden door een grote en sterk groeiende groep fans verslonden. De verhalen zijn vlot en realistisch geschreven en spannend tot de laatste bladzijde.

Op woensdagmiddag 11 oktober zal Mel Wallis de Vries vertellen over haar boeken in de theaterzaal van de Bibliotheek VANnU. Plaatsen zijn beperkt, dus reserveer hier.

Kaarten: € 5,00

Meer informatie

2016

september

Dioraphte Literatour Prijs

zondag 25 september 2016
Stem op het beste boek voor jongeren! Mogen we hier een stemadvies voor uitbrengen? Nou stiekem dan. Wij waren onder de indruk van Elfie Tromps Underdog. Haar scherpe blik bekijkt haar soms exentrieke hoofdpersonen zonder oordeel. Heel knap. Met of zonder prijs: Elfie Tromp is nog maar net begonnen. Let maar op.
Meer informatie

oktober

ARTISJOK met Özcan Akyol

dinsdag 11 oktober 2016
ARTISJOK met Özcan Akyol ArtiSjok is het jaarlijkse CKV-festival voor vierdejaars havo- en vwo-leerlingen. Een van de spannendste activiteiten is georganiseerd in samenwerking met Bibliotheek VANnU: Beyond Borders met Eus Schrijf je in via Artisjok Cultuurcompaan.
Meer informatie

november

Philips-meisje van kamp Vught

zondag 13 november 2016
Juni 1943. In Kamp Vught wordt de Joodse tiener Gerda Nothmann door het elektronicaconcern Philips uitgekozen om in hun werkplaats binnen het prikkeldraad kriegswichtige radiobuizen te maken. Zo komt zij bij het Philips-Kommando terecht, een selecte groep gevangenen waarvan het kleine aantal Joodse werkers lange tijd vrijgesteld kan worden van transport.
Meer informatie

december

Pop-up winkel -winter en feestdagen

zaterdag 31 december 2016
Speciaal voor de feestdagen openen we vanaf zondag 13 november een speciale Pop-up winkel. De leukste cadeautjes, kalenders en allermooiste kerstkaarten vind je hier.
Meer informatie

2017

februari

Uitnodiging: nieuwe woorden waaien over de stad

donderdag 9 februari 2017

Op donderdag 9 februari waaien er in Parrotia nieuwe woorden over de stad.

Namens Stichting De Witte Roos nodigen wij u uit voor de installatie van de nieuwe stadsdichter van Roosendaal: Eric van Deelen. Als de nieuwe stadsdichter aantreedt, neemt de oude, Leo Lotterman, afscheid. Dat doen zij in stijl met een gesprek met de oud-stadsdichter van Utrecht, Ingmar Heytze. Zoals gezegd: nieuwe woorden waaien over de stad, wees welkom.

Datum: 9 februari

Aanvang: 19.30 uur

Plaats: Bibliotheek

Entree: gratis

Ingmar HeytzeEric Van Deelen

Inmar Heytze -                       Eric van Deelen © Peter van Trijen

 

Leo Lotterman 1

Leo Lotterman © Michel Wanner

 

Meer informatie

Geef mij maar een boek! ACHTSTE-GROEPERS HUILEN NIET

vrijdag 17 februari 2017

GEEF MIJ MAAR EEN BOEK! Kom vanaf vrijdagmiddag 10 februari naar boekhandel Boekhandel Het Verboden Rijk en voor maar twee euro heb je een van de mooiste jeugdboeken in je kast staan. 

Achtstegroepers -lichtblauw -693x 1030

Meer informatie

maart

Lezing Frank Westerman

donderdag 23 maart 2017

Op 23 maart geeft schrijver Frank Westerman een lezing in Parrotia.


De Witte Roos presenteert i.s.m. boekhandel Het Verboden Rijk en Parrotia/Bibliotheek VANnU op 23 maart een lezing van de internationaal bekende schrijver Frank Westerman.

Frank Westerman voert in zijn laatste boek In het land van de ja-knikkers de lezer mee door het veranderende Nederland van de afgelopen vijfentwintig jaar. Weg van het Randstedelijke gewoel toont hij onverwachte, ongeziene gezichten van het drassige achterland en zijn bewoners is een collectie van oer-Hollandse reportages en persoonlijke vertellingen. Westerman is een eigenzinnige, bevlogen schrijver wiens werk tot het meest vertaalde van de Nederlandse literatuur behoort.

 

Locatie:    Zaal Parrotia, Markt 54, Roosendaal
Datum:     23 maart 2017
Aanvang: 19.30 uur
Entree:     € 10 [inclusief consumptie]
                Scholieren en Vrienden van De Witte Roos € 5 [inclusief consumptie]

Reportages over het veranderende Nederland in de afgelopen 25 jaar, weg van het randstedelijke gewoel. Bundel van Franks beste 'verhalen uit de polder.'

Meer informatie

De hofdame - een goed bewaard familiegeheim van Agnella Aarden

vrijdag 31 maart 2017

Uitnodiging: Vrijdagavond 31 maart 19:00 presenteert Agnella Aarden haar roman De hofdame. Een op waarheid gebaseerde familiegeschiedenis die zich afspeelt aan het hof van Koning Willem III.

“Mijn grootmoeder, Louise Jacoba Johanna Hoynck van Papendrecht (1891-1968) overleed en samen met haar ging een geheim van 150 jaar oud mee het graf in, tot oom Anton tijdens de begrafenis mijn moeder erover aansprak”, begint Agnella Aarden haar verhaal. Ze brengt met haar boek een hommage aan alle ‘onechte of bastaard’ kinderen van koninklijken bloede.

Hiermee kwam het verhaal van haar grootmoeder naar haar toe en was het haar missie geworden om er een roman van te maken. Op vrijdagavond 31 maart vertelt ze u zelf haar geschiedenis en leest ze voor uit de Hofdame.

De hofdame en Agnella Aarden wordt aangekondigd door Henk Weltevreden. Reiziger, fotograaf, schrijver en programmamaker.

Waar: Boekhandel Het Verboden Rijk, Passage 37-39, Roosendaal. Toegang: gratis.

 

Meer informatie

april