2017

september

Ontmoeting met Özkan Akyol - Bibliotheek VANnU

donderdag 21 september 2017

 

Özkan Akyol schroomt de media niet. Turkije, het vluchtelingenprobleem, vrijheid van meningsuiting en zijn stormachtige jeugd, Eus laat van zich horen. Hij is direct en nuchter. Op tv, in zijn columns en in zijn romans. De VPRO-serie De neven van Eus deed veel stof opwaaien. Wij zijn benieuwd hoe het nu met hem gaat.

In 2012 denderde de dan 28-jarige Özkan Akyol de literaire wereld binnen met het boek Eus. En mocht u die gemist hebben, dan las u zeker zijn columns in het AD. Eus heeft een mening en geen bagage. Dat geeft vrijheid. In februari 2016 verscheen zijn tweede roman Turis. Deze grotendeels autobiografische roman is te zien als een afrekening met zijn vader: een zuiplap en tiran. Eus neemt je mee over grenzen en in de maatschappij.

http://www.ozcanakyol.nl/

https://www.npo.nl/de-neven-van-eus/VPWON_1265350

Kaarten: € 10,00 - vrienden van de Witte Roos en scholieren: € 5,00

Locatie: Bibliotheek VANnU | Parrotia, Markt 54 Roosendaal

U kunt hier plaatsen reserveren, kaarten betalen aan de zaal.

Meer informatie

2018

april

GEEF EEN PRENTENBOEK CADEAU!

vrijdag 6 april 2018

Ren op 6 april naar de boekhandel voor Raad eens hoeveel ik van je hou!

 

Meer informatie

ontmoet Joke Hermsen - schrijver - filosoof

dinsdag 10 april 2018

In de Maand van de Filosofie ontvangt De Witte Roos op 10 april schrijver-filosoof Joke Hermsen. Na haar studies letterkunde en filosofie was zij als docent en onderzoeker verbonden aan de Letterenfaculteit en de Faculteit Wijsbegeerte van de Universiteit van Amsterdam, Utrecht en Tilburg. In 1993 promoveerde zij met het proefschrift Nomadisch narcisme.

Meer informatie

Bookstore Day

zaterdag 14 april 2018

Na een succesvolle eerste Bookstore Day organiseren we op zaterdag 14 april 2018 een tweede editie. Op die dag vieren we de boekhandel en zijn klant. Met tientallen exclusieve uitgaven in gelimiteerde oplagen, gesigneerde exemplaren en sterk in prijs verlaagde boeken. Met diverse optredens. Want een boekhandel is meer dan een winkel. Zij vormt een blauwdruk van een samenleving en is een ontmoetingsplaats voor gepassioneerde lezers. In een boekwinkel wordt je verbeelding aangeraakt. En dat is reden voor een feestje. Bookstore Day dus, op 14 april 2018.

 

 

Meer informatie

mei

Een positief gesprek met Charles Groenhuijsen

woensdag 23 mei 2018

Optimisten hebben de hele wereld is de titel van het laatste boek van Charles Groenhuijsen. 

Vergelijk de afgelopen 50 jaar eens met de duizenden jaren daarvoor. In de korte periode van enkele tientallen jaren:

  • is geweld meer teruggedrongen dan de hele lange periode daarvoor
  • is in meer landen democratie gevestigd
  • is meer dan ooit vooruitgang geboekt mbt vrouwenrechten en de rechten van het kind
  • is het inkomen per wereldburger, onze levensverwachting, graad van onderwijs en geletterdheid tot recordhoogte gestegen
  • is de gelijkheid in de wereld verbeterd (echt waar) en de armoede gehalveerd
  • en is onze gezondheid, de kwaliteit van ons voedsel, huisvesting, kleding en transport beter dan ooit en zijn lucht en water in veel opzichten schoner geworden
  • kortom: volop reden voor optimisme

Elke keer weer zijn toehoorders verrast over wat er allemaal goed gaat in de wereld. Dat alles ondanks Trump. Kom en ga het gesprek aan met Charles Groenhuijsen. 

Meer informatie

Bananenboek On Tour

zaterdag 26 mei 2018

Ken jij het Bananenboek al? Het enige kookboek vol zoete en hartige gerechten met banaan. 

Wat dat met Italië te maken heeft? Op zaterdagmiddag komt de auteur Kim Waninge langs bij boekhandel Het Verboden Rijk met ‘Italian Style’ banana bread. Kom je gezellig proeven? Natuurlijk is het ook mogelijk om het Bananenboek te kopen (per boek gaat bovendien 1 euro naar het Wereld Natuur Fonds) en om deze te laten signeren.

 

Meer informatie

juni

Nathalie Pagie signeert Rio Grande

zaterdag 9 juni 2018

Nathalie Pagie (1974) houdt er graag de vaart in. In 2013 debuteerde ze met de eigenzinnige thriller De Toneelclub en een jaar later verscheen haar tweede al: De Campus. Paradijsvogels was er in 2015, de bestseller Casa Familia in 2017 (winnaar Thrillzone Award!) en begin 2018 ziet Rio Grande het licht. Datzelfde tempo is voelbaar in Nathalie's verhalen: die lezen als een trein. Met een vlotte pen, spannende verhaallijnen en personages die onder je huid kruipen, bezorgen haar boeken je een paar heerlijke leesuurtjes. Op vakantie of thuis, op papier of als ebook. De inspiratie haalt ze uit haar eigen leven. Veel van de beschreven locaties bezocht ze zelf. Daarnaast put ze uit haar grenzeloze fantasie. Nieuwsgierig? Lees hier haar column Douchegordijn.

Nathalie woont met haar man en twee kinderen in Breda.

Meer informatie

‘De Vliegende Hollander’ legt aan in Roosendaal

dinsdag 12 juni 2018

Op dinsdag 12 juni gaat ‘De Vliegende Hollander’ voor anker in Roosendaal. In boekhandel Het Verboden Rijk vertelt auteur Frank van Pamelen over zijn recent verschenen boek: een thriller, gebaseerd op het legendarische spookschip. ‘De Vliegende Hollander’ (uitgeverij Ambo|Anthos) is een spannende speurtocht in de historie, een literair labyrint vol oosterse gevaren.

 

Meer informatie

Boekenmarkt Oude Markt Roosendaal

zaterdag 16 juni 2018

Op zaterdag 16 juni 2018 is een grote boekenmarkt op de Oude Markt in Roosendaal.

 

Meer informatie