januari

Ontmoet: Joke van Leeuwen

vrijdag 26 januari 2018

Op donderdag 14 september zond NTR in Het Uur van de Wolf de documentaire Joke van Leeuwen - Een wereld tussen twee oren uit. Deze documentaire van cineaste Heddy Honigmann werpt een blik op de persoonlijke denkwereld van de eigenzinnige kunstenaar Joke van Leeuwen.

Met deze uitzending starten we deze avond. Omdat de film haar ongekende veelzijdigheid mooi laat zien. Voor Joke van Leeuwen is het woord auteur te klein. Ze schrijft romans en gedichten, tekent, illustreert, treedt op, leest voor, en geeft les.

Joke van Leeuwen combineert in haar boeken tekst en illustraties. Deze vormen een geheel, vullen elkaar aan. Haar taalgebruik is origineel, haar illustraties zijn soms zoekplaatjes waarin een heleboel te ontdekken is. De hoofdpersonen in haar boeken zijn vaak eigenzinnige kinderen, die een tocht maken in een vreemde wereld. Daarbij ontmoeten ze merkwaardige personen en dingen. De verhalen en illustraties zijn meestal grappig, en bevatten milde maatschappijkritiek.

Datum:    Vrijdag 26 januari 2018
Aanvang: 19.30 uur
Entree:     € 10 / Vrienden € 5
Locatie:    Bibliotheek VANnU, Markt 54a, 4701 PH Roosendaal

 U kunt hier aanmelden! Wij reserveren dan plaatsen voor u, die u aan de zaal kunt afrekenen.

 

 

 

 

 

Meer informatie

Signeersessies met Motell Rijnen en anderen

zondag 28 januari 2018

Op zondagmiddag 28 januari kunt u kennismaken met maar liefst 4 nieuwe schrijvers. Motell Rijnen, Sonn Franken, Janneke Bazelmans en Aloysius Keller. Wie goed oplette heeft in 2014 al kennisgemaakt met Motell Rijnen, maar de andere 3 kent u nog niet. Dit is een hele fijne middag om nieuwe schrijvers en boeken te leren kennen. Kom ook en vraag alles wat je weten wil in een persoonlijk gesprek.

Motell RijnenSonn FrankenJanneke BazelmansAloysius Keller

 

 

 

 

Meer informatie