juni

Nathalie Pagie signeert Rio Grande

zaterdag 9 juni 2018

Nathalie Pagie (1974) houdt er graag de vaart in. In 2013 debuteerde ze met de eigenzinnige thriller De Toneelclub en een jaar later verscheen haar tweede al: De Campus. Paradijsvogels was er in 2015, de bestseller Casa Familia in 2017 (winnaar Thrillzone Award!) en begin 2018 ziet Rio Grande het licht. Datzelfde tempo is voelbaar in Nathalie's verhalen: die lezen als een trein. Met een vlotte pen, spannende verhaallijnen en personages die onder je huid kruipen, bezorgen haar boeken je een paar heerlijke leesuurtjes. Op vakantie of thuis, op papier of als ebook. De inspiratie haalt ze uit haar eigen leven. Veel van de beschreven locaties bezocht ze zelf. Daarnaast put ze uit haar grenzeloze fantasie. Nieuwsgierig? Lees hier haar column Douchegordijn.

Nathalie woont met haar man en twee kinderen in Breda.

Meer informatie

‘De Vliegende Hollander’ legt aan in Roosendaal

dinsdag 12 juni 2018

Op dinsdag 12 juni gaat ‘De Vliegende Hollander’ voor anker in Roosendaal. In boekhandel Het Verboden Rijk vertelt auteur Frank van Pamelen over zijn recent verschenen boek: een thriller, gebaseerd op het legendarische spookschip. ‘De Vliegende Hollander’ (uitgeverij Ambo|Anthos) is een spannende speurtocht in de historie, een literair labyrint vol oosterse gevaren.

 

Meer informatie

Boekenmarkt Oude Markt Roosendaal

zaterdag 16 juni 2018

Op zaterdag 16 juni 2018 is een grote boekenmarkt op de Oude Markt in Roosendaal.

 

Meer informatie

Boris Dittrich in Bibliotheek VANnU

donderdag 21 juni 2018

Op donderdagavond 21 juni is Boris Dittrich te gast in Bibliotheek VANnU!

Boris Dittrich (1955) was advocaat in Amsterdam, rechter in Alkmaar en jarenlang Tweede Kamerlid en fractievoorzitter van D66. Zijn werk als strafrechter en hoofd van de Psychiatrie-kamer wekten zijn nieuwsgierigheid naar de psychologische drijfveren achter misdaad. Sinds 2007 werkt Dittrich voor Human Rights Watch, vanuit New York en Berlijn. Zijn thrillers schrijft hij het liefst op reis, tijdens de lange vluchten die hij als mensenrechtenactivist over de hele wereld maakt. Dittrich wordt geprezen om zijn beeldende beschrijvingen en gelaagde personages. In verrassende plots verbindt hij actuele thema’s met spannende psychologische inzichten.

 

Meer informatie

Spannende Boekenweken 6 tm 24 juni

zondag 24 juni 2018
Een vrouw laat haar hond uit in het Amsterdamse Vondelpark en vindt het lijk van een jonge man. Zijn schedel is ingeslagen. Rechercheur Maya Oliphant krijgt de leiding over het moordonderzoek, maar het is onduidelijk wie de man is en wat hij ‘s nachts in het park deed.

Ondertussen is heel Nederland in de ban van een nieuwe talentenjacht op televisie. De 18-jarige Lilian Lely heeft zich door de audities geknokt, en maakt tijdens de liveshows bekend dat haar moeder niet lang meer te leven heeft. Ze wint daarmee de sympathie van het publiek, maar niet iedereen gelooft wat ze beweert. Dan neemt het onderzoek van Maya Oliphant een verrassende wending. Wat heeft de moord met Lilians ambities te maken?

Meer informatie