Lezing en wandeling met - Flip van Doorn

zondag 25 juni 2017 14:00
Lezing en wandeling met - Flip van Doorn

 

                 

Aanstaande zondag 25 juni geeft Flip van Doorn een lezing met aansluitend een wandeling door Roosendaal.

Wandelen. Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar we doen het nog niet zo lang. Tot diep in de 19e eeuw was het een elitaire bezigheid. Dankzij de wandelverslagen van dominee Jacobus Craandijk maakte ook de rest van Nederland kennis met deze vorm van vrijetijdsbesteding. Met zijn Wandelingen door Nederland met pen en potlood wist de doopsgezinde predikant de Nederlanders massaal op de been te krijgen. Wandelen is zo leuk, en overal te doen ... daarom aansluitend maken we een wandeling door Roosendaal.

Loopt u met ons mee?

Verzamelen: 13.55 - Boekhandel Het Verboden Rijk

Lezing: 14:00 - Cafe Milano in De Passage

Wandeling: sneakers of wandelschoenen en een flesje water meenemen

Kosten: € 8,00 inclusief consumptie

Aanmelden kan hier.

 

                 

Wandelen. Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar we doen het nog niet zo lang. Tot diep in de 19e eeuw was het een elitaire bezigheid. Dankzij de wandelverslagen van dominee Jacobus Craandijk maakte ook de rest van Nederland kennis met deze vorm van vrijetijdsbesteding. Met zijn Wandelingen door Nederland met pen en potlood wist de doopsgezinde predikant de Nederlanders massaal op de been te krijgen.

In 2012 ontdekt Flip van Doorn dat Jacobus Craandijk familie van hem is. Hij verdiept zich in de man en zijn werk. Behalve wandelaar en schrijver blijkt de dominee ook een verdienstelijk tekenaar, een historicus en een pionier te zijn. Craandijk was een chroniqueur van zijn tijd. Laverend tussen vooruitgangsoptimisme en nostalgie, beschreef hij in meanderend proza een snel veranderende samenleving. Door de industrialisatie ging het land op de schop en met de komst van de spoorwegen werden talloze streken toegankelijk gemaakt; tegelijkertijd ontstond er belangstelling voor de natuur.

Flip van Doorn, ook verwoed wandelaar en schrijver, treedt in de voetsporen van Jacobus Craandijk, om Nederland opnieuw te ontdekken en om het land te bekijken door de ogen van de eerste wandelaar. De lezing Waarom wij wandelen sluit aan bij het boek. Van Doorn diept de thema's verder uit en gaat met zijn publiek het gesprek aan over onze diepste drijfveren. Wandelen blijkt veel meer dan alleen een plezierig tijdverdrijf.

Flip Van Doorn

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris