maart

Lezing Frank Westerman

donderdag 23 maart 2017

Op 23 maart geeft schrijver Frank Westerman een lezing in Parrotia.


De Witte Roos presenteert i.s.m. boekhandel Het Verboden Rijk en Parrotia/Bibliotheek VANnU op 23 maart een lezing van de internationaal bekende schrijver Frank Westerman.

Frank Westerman voert in zijn laatste boek In het land van de ja-knikkers de lezer mee door het veranderende Nederland van de afgelopen vijfentwintig jaar. Weg van het Randstedelijke gewoel toont hij onverwachte, ongeziene gezichten van het drassige achterland en zijn bewoners is een collectie van oer-Hollandse reportages en persoonlijke vertellingen. Westerman is een eigenzinnige, bevlogen schrijver wiens werk tot het meest vertaalde van de Nederlandse literatuur behoort.

 

Locatie:    Zaal Parrotia, Markt 54, Roosendaal
Datum:     23 maart 2017
Aanvang: 19.30 uur
Entree:     € 10 [inclusief consumptie]
                Scholieren en Vrienden van De Witte Roos € 5 [inclusief consumptie]

Reportages over het veranderende Nederland in de afgelopen 25 jaar, weg van het randstedelijke gewoel. Bundel van Franks beste 'verhalen uit de polder.'

Meer informatie

De hofdame - een goed bewaard familiegeheim van Agnella Aarden

vrijdag 31 maart 2017

Uitnodiging: Vrijdagavond 31 maart 19:00 presenteert Agnella Aarden haar roman De hofdame. Een op waarheid gebaseerde familiegeschiedenis die zich afspeelt aan het hof van Koning Willem III.

“Mijn grootmoeder, Louise Jacoba Johanna Hoynck van Papendrecht (1891-1968) overleed en samen met haar ging een geheim van 150 jaar oud mee het graf in, tot oom Anton tijdens de begrafenis mijn moeder erover aansprak”, begint Agnella Aarden haar verhaal. Ze brengt met haar boek een hommage aan alle ‘onechte of bastaard’ kinderen van koninklijken bloede.

Hiermee kwam het verhaal van haar grootmoeder naar haar toe en was het haar missie geworden om er een roman van te maken. Op vrijdagavond 31 maart vertelt ze u zelf haar geschiedenis en leest ze voor uit de Hofdame.

De hofdame en Agnella Aarden wordt aangekondigd door Henk Weltevreden. Reiziger, fotograaf, schrijver en programmamaker.

Waar: Boekhandel Het Verboden Rijk, Passage 37-39, Roosendaal. Toegang: gratis.

 

Meer informatie