De hofdame - een goed bewaard familiegeheim van Agnella Aarden

vrijdag 31 maart 2017 19:00
De hofdame - een goed bewaard familiegeheim van Agnella Aarden

Uitnodiging: Vrijdagavond 31 maart 19:00 presenteert Agnella Aarden haar roman De hofdame. Een op waarheid gebaseerde familiegeschiedenis die zich afspeelt aan het hof van Koning Willem III.

“Mijn grootmoeder, Louise Jacoba Johanna Hoynck van Papendrecht (1891-1968) overleed en samen met haar ging een geheim van 150 jaar oud mee het graf in, tot oom Anton tijdens de begrafenis mijn moeder erover aansprak”, begint Agnella Aarden haar verhaal. Ze brengt met haar boek een hommage aan alle ‘onechte of bastaard’ kinderen van koninklijken bloede.

Hiermee kwam het verhaal van haar grootmoeder naar haar toe en was het haar missie geworden om er een roman van te maken. Op vrijdagavond 31 maart vertelt ze u zelf haar geschiedenis en leest ze voor uit de Hofdame.

De hofdame en Agnella Aarden wordt aangekondigd door Henk Weltevreden. Reiziger, fotograaf, schrijver en programmamaker.

Waar: Boekhandel Het Verboden Rijk, Passage 37-39, Roosendaal. Toegang: gratis.

 

Paulina komt aan het hof van Koning Willem III te werken als hofdame bij zijn vrouw Sofia. Daar merkt zij al gauw dat er vaak wrijvingen zijn tussen die twee en dat hun huwelijk een fiasco is, mede door zijn voortdurende echtelijke ontrouw. Paulina is nog jong en houdt zich door haar positieve inslag en charisma staande tussen de twee vuren. Door haar ongekunstelde zuiverheid en romantische kijk op het leven raakt de Koning steeds meer gefascineerd door haar aanwezigheid en zijn (aanvankelijke) geïrriteerdheid slaat om in een felle begeerte naar het, voor hem, onbereikbare dat zij bezit en uitstraalt: de vrijheid, die aan hem als majesteit aan een protocollair hof is ontnomen en die hij via zijn affaires opnieuw tracht te beleven of terug te winnen. Hij weet een passie in haar naar boven te brengen waarbij ze de werkelijkheid uit het oog verliest. Haar leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Dit verhaal berust op waarheid en is geromantiseerd.

Lees meer: http://internetbode.nl/roosendaal/hofdame-debuutroman-agnella-aarden-308934

Over Henk Weltevreden: http://www.henkweltevreden.nl/

 

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris