Lezing Frank Westerman

donderdag 23 maart 2017 19:30
Lezing Frank Westerman

Op 23 maart geeft schrijver Frank Westerman een lezing in Parrotia.


De Witte Roos presenteert i.s.m. boekhandel Het Verboden Rijk en Parrotia/Bibliotheek VANnU op 23 maart een lezing van de internationaal bekende schrijver Frank Westerman.

Frank Westerman voert in zijn laatste boek In het land van de ja-knikkers de lezer mee door het veranderende Nederland van de afgelopen vijfentwintig jaar. Weg van het Randstedelijke gewoel toont hij onverwachte, ongeziene gezichten van het drassige achterland en zijn bewoners is een collectie van oer-Hollandse reportages en persoonlijke vertellingen. Westerman is een eigenzinnige, bevlogen schrijver wiens werk tot het meest vertaalde van de Nederlandse literatuur behoort.

 

Locatie:    Zaal Parrotia, Markt 54, Roosendaal
Datum:     23 maart 2017
Aanvang: 19.30 uur
Entree:     € 10 [inclusief consumptie]
                Scholieren en Vrienden van De Witte Roos € 5 [inclusief consumptie]

Reportages over het veranderende Nederland in de afgelopen 25 jaar, weg van het randstedelijke gewoel. Bundel van Franks beste 'verhalen uit de polder.'

Biografie

Over Frank Westerman

Frank Westerman (Emmen, 1964) groeide op in Assen en studeerde Tropische Cultuurtechniek aan de Landbouwuniversiteit Wageningen. In 1987 woonde hij een jaar in de Andes van Peru, waar hij de irrigatiemethoden van Aymara-indianen onderzocht. Frank studeerde cum laude af en mag Ir. voor zijn naam zetten

Journalistiek

Zijn allereerste journalistieke reportages schreef Frank toen hij nog studeerde. Zo versloeg hij voor Het Parool de poging van Mario Vargas Llosa om president van Peru te worden en de Amerikaanse anti-drugscampagne om de teelt van coca uit te roeien in de Chapare-regio van Bolivia.

De graanrepubliek

In Moskou rondde Frank in 1999 'De Graanrepubliek' af, dat is bekroond met de Dr. L. de Jong-prijs voor eigentijdse geschiedschrijving. Het boek is twee maal bewerkt voor toneel - 'Graan' door Grand Theater Groningen (zestig voorstellingen), en 'Occis': muziektheater in de openlucht bij de Blauwe Stad.

Voor meer: zie http://www.frankwesterman.nl/biografie/

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 22 december 2017 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris : 19