Alex Boogers & Koen Peeters - let op deze schrijvers!

dinsdag 6 november 2018 20:00
Alex Boogers & Koen Peeters - let op deze schrijvers!

Op deze avond zullen twee schrijvers voor het voetlicht treden. Let op hen!

Alex Boogers zal je met een korte serie slagen knockout slaan, het voetenwerk licht, het hoofd geheven. Met andere woorden: hij schrijft zoals je bokst: strak, hard, direct. Daarmee heeft hij een plaats in de literatuur veroverd.

 

 

 

 

Alex Boogers (1970) woont en werkt in Vlaardingen. Hij had een turbulente jeugd die van hem een begenadigd vechtsporter maakte, totdat hij een ernstig ongeluk kreeg. Boogers studeerde Nederlands recht en filosofie. In zijn roman Alleen met de goden speelt Boogers met de werkelijkheid. Met werelden die naast elkaar bestaan, op elkaar ingrijpen en met elkaar botsen. Boogers, populair onder jongeren, gaat al jaren zijn eigen gang in de literaire wereld.

Koen Peeters  (1959) is de auteur van een rijk en veelbekroond oeuvre. Met De postbode won hij de NRC-prijs. Grote Europese Roman stond op de shortlist van de Libris Literatuurprijs en met De mensengenezer sleepte hij de ECI Literatuurprijs 2017 binnen.

Over De mensengenezer zegt Kees 't Hart in De Groene Amsterdammer het volgende:'Romans moeten ergens over gaan, zeggen we tegen elkaar. We bedoelen dan dat ze iets aan de orde moeten stellen over wat we nog niet wisten. Waar hoeven romans niet te zijn, liever niet zelfs …

Boerenzoon uit de Westhoek in Vlaanderen gaat naar het seminarium en vertrekt naar Congo om er zichzelf te leren kennen. Of wil hij de Ander leren kennen? De stammen daar, de rituelen, de gebruiken, de samenleving. Wat gebeurt daar? Wat gebeurt er met hem? Klassieke ingrediënten van een coming of age-boek zou je zeggen, maar Koen Peeters weet dit gegeven in de De mensengenezer ver uit te tillen boven de geijkte paden van dit genre. En dan krijg je dus geweldige literatuur.'

Wanneer: Dinsdag 6 november 20:00. Zaal open vanaf 19:30.

Waar: Bibliotheek VANnU, Markt 54, Roosendaal

Kaartjes: € 12,50 (vrienden WR € 7,50, scholieren en docenten gratis)

Aanmelden kan hier.

 

 

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris