Meet & greet Bonave Trilogie - Tineke Aarts

zondag 29 oktober 2017 15:00

Zeven generaties vrouwen, een legendarische wijn.

Ontmoet auteur Tineke Aarts

tijdens haar boekpresentatie & signeersessie voor Geboren uit een roos:

het slotstuk van de Bonave trilogie

De meet & greet is een mooie gelegenheid om Tineke Aarts te ontmoeten, en in gesprek te gaan over de inspiratiebronnen die haar hielpen deze indrukwekkende familiegeschiedenis tot leven te brengen. De Bonave trilogie is een absolute must-read voor liefhebbers van Frankrijk maar ook voor wijnkenners.

De Bonave-trilogie verhaalt over zeven generaties vrouwen uit een wijnbouwfamilie, die vertrouwen op hun eigen kracht tegen de heersende conventies in. Samen brengen deze vrouwen uit de familie Bonave honderdvijftig jaar Franse geschiedenis tot leven.

Tineke Aarts laat ook de legendarische wijn proeven uit de Cahorsstreek, gemaakt van de Malbecdruif. Deze druif geeft een zware wijn die eeuwenlang in de Russische kerk werd gedronken. Eind negentiende eeuw werd de druif plotsklaps door een wijnluis weggevaagd. De wijnboeren namen de wijnstok mee naar Argentinië en begonnen daar opnieuw. Pas in de jaren zeventig is de AOC in de Cahorsstreek opnieuw tot bloei gekomen.

In de Bonave-trilogie lees je hoe het de familie in al die jaren vergaan is en hoe Juliette Bonave de wijnbouw weer opneemt. Tijdens de meet-en-greet kun je zowel de Malbec uit de Cahorstreek proeven als die uit Argentinië. Een unieke gelegenheid, want zelden zijn deze ergens beiden te verkrijgen en te vergelijken. De schrijfster kan er u van alles over vertellen.

Tijdens de meet & greet met Tineke is er uiteraard gelegenheid om haar boeken te kopen! Een prachtige set boeken om zelf van te genieten of cadeau te doen.

 

Deel 1: Familiebezit

De Nederlandse Juliette Bonave trouwt in het Franse dorp waar haar grootouders een oude wijnboerderij bezaten. Op de avond van haar bruiloft realiseert ze zich echter dat haar huwelijk geen toekomst biedt. Ze laat haar echtgenoot en gasten in opperste verwarring achter en neemt haar intrek in het verlaten familiebezit.

De nieuwe Franse omgeving van Juliette komt tot leven in haar vriendschappen met de levendige, maar bemoeizuchtige buurvrouw madame Hache, de paranoïde Didier, een norse buurman en een gerenommeerde sommelier die haar het wijnvak leert kennen.

Als Juliette een nieuwe man ontmoet, speelt er een oude geschiedenis op die met haar grond te maken heeft. Alle verhoudingen komen ineens op scherp te staan. Juliette staat voor een keuze… Wat is belangrijker: de liefde of het familiebezit?

.

Deel 2: Marguerite

De zeventienjarige Marguerite reist in de 19e eeuw met haar vader naar de Franse Cahors om te helpen bij de wijnoogst. Daar wordt ze voorgesteld aan Clément Bonave, en onverwacht bloeit er een gepassioneerde relatie tussen hen op. Hoewel Marguerite aarzelt zich te binden, accepteert ze zijn aanzoek en bouwt een leven op in Frankrijk.

Ze wordt kraamvrouw en helpt de dorpelingen met hun problemen. Door haar werk realiseert ze zich hoeveel gevaren er met het kraambed verbonden zijn, en dat besef brengt haar in strijd met de conventies. Dan treft een groot drama het gehucht van de Bonaves. De curé grijpt zijn kans om de vrijzinnige Marguerite op haar plek te zetten, maar ze laat zich niet door hem de les lezen.

Zodra ze merkt dat zij als vrouw niet over haar eigen leven en lichaam mag beslissen, wordt haar strijdlust alleen maar aangewakkerd. Uiteindelijk staat ze echter alleen en tegenover haar familie en de plaatselijke tradities.

.

Deel 3: Geboren uit een roos

In 1992, twaalf jaar nadat Juliette Bonave haar intrek in de verlaten wijnboerderij van haar familie heeft genomen, wordt het domein opnieuw door tegenslagen getroffen. Juliette is vastbesloten het tij te keren en werkt aan een bijzondere wijn die de impasse moet doorbreken: de Bonave Passion. De wijn krijgt onverwachte eigenschappen toegedicht en bijna magische krachten.

Het hele gehucht ademt echter nog het verleden en dat laat dochter Virginie niet onberoerd. Ondanks de zorgen over haar dochters psychische gesteldheid en de invloed van het verleden, is Juliette genoodzaakt naar Parijs te reizen om haar toekomst veilig te stellen.

Geboren uit een roos is een sfeervolle pageturner vol onvergetelijke personages en oude legendes. Heden en verleden vallen weer naadloos samen; nu met de generatie die leefde tijdens de Tweede Wereldoorlog onder het Vichy-regime. Een tijdperk dat nog altijd gevoelig ligt.

.

 

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris