2016

september

Dioraphte Literatour Prijs

zondag 25 september 2016
Stem op het beste boek voor jongeren! Mogen we hier een stemadvies voor uitbrengen? Nou stiekem dan. Wij waren onder de indruk van Elfie Tromps Underdog. Haar scherpe blik bekijkt haar soms exentrieke hoofdpersonen zonder oordeel. Heel knap. Met of zonder prijs: Elfie Tromp is nog maar net begonnen. Let maar op.
Meer informatie

2017

september

Juffenfeest

dinsdag 19 september 2017

In 2017 is het jaarlijkse 'Juffenfeest' gepland op dinsdagavond 19 september.

Alle juffen, meesters en onderwijsassistenten zijn welkom op deze informatieve en gezellige avond die in het teken staat van de Kinderboekenweek. Dit jaar is onze speciale gast Marco Kunst. Daar zijn wij zelf heel erg blij mee, want als we één goed kinderboek lazen afgelopen jaar, dan was het De Waterwaack van Marco Kunst.

ttps://marcokunst.wordpress.com/

Aanmelden kunt u hier.

Meer informatie

Ontmoeting met Özkan Akyol - Bibliotheek VANnU

donderdag 21 september 2017

 

Özkan Akyol schroomt de media niet. Turkije, het vluchtelingenprobleem, vrijheid van meningsuiting en zijn stormachtige jeugd, Eus laat van zich horen. Hij is direct en nuchter. Op tv, in zijn columns en in zijn romans. De VPRO-serie De neven van Eus deed veel stof opwaaien. Wij zijn benieuwd hoe het nu met hem gaat.

In 2012 denderde de dan 28-jarige Özkan Akyol de literaire wereld binnen met het boek Eus. En mocht u die gemist hebben, dan las u zeker zijn columns in het AD. Eus heeft een mening en geen bagage. Dat geeft vrijheid. In februari 2016 verscheen zijn tweede roman Turis. Deze grotendeels autobiografische roman is te zien als een afrekening met zijn vader: een zuiplap en tiran. Eus neemt je mee over grenzen en in de maatschappij.

http://www.ozcanakyol.nl/

https://www.npo.nl/de-neven-van-eus/VPWON_1265350

Kaarten: € 10,00 - vrienden van de Witte Roos en scholieren: € 5,00

Locatie: Bibliotheek VANnU | Parrotia, Markt 54 Roosendaal

U kunt hier plaatsen reserveren, kaarten betalen aan de zaal.

Meer informatie