Boekenborrel voor leerkrachten Basisonderwijs

donderdag 6 september 2018 19:30
Boekenborrel voor leerkrachten Basisonderwijs

Zoals ieder jaar organiseren Bibliotheek VANnU en Boekhandel Het Verboden Rijk een inspiratieavond om leerkrachten, onderwijsassistenten en leescoordinatoren uit het basisonderwijs voor te bereiden op de Kinderboekenweek. Kinderboekenweek is van woensdag 3 oktober tot en met zondag 14 oktober en heeft als thema: Vriendschap zie https://www.kinderboekenweek.nl

 

Programma

19:30 welkom in de Passage met een alcoholvrije borrel :-)

20:00-21.30 workshops

21:30-22.00 uitreiking certificaat Leescoordinator en een sprankelend optreden van de Ukelele workshop groep!

Workshops

Er zit dit jaar een maximum aan het aantal aanmeldingen voor de Ukelele-workshop (max 25 personen). Dus aanmelden is nodig. Bij grote belangstelling proberen we hem later of bij volgende editie nog een keer te doen. De andere workshops zijn korter, dus als u zich aanmeldt voor Werken met Hoogsensitieve kinderen, heeft u ook gelegenheid om mee te doen aan het maken van een stop-motion filmpje.

Werken met Hoogsensitieve Kinderen Deze workshop wordt gegeven door Anneke de Bruijn, zij is al lang werkzaam in het basisonderwijs in Rucphen en heeft met haar school een traject uitgezet om deze kinderen echt te zien en beter te begeleiden in de klas. Anneke geeft voorbeelden die precies duidelijk maken om welke kinderen het gaat en wat jij in jouw groep al kan doen. Twee korten wokshops van een half uur. Aanmelden.

Het onderste filmpje kennen jullie vast al, maar werken met hoogsensitieve kinderen vraagt inlevingsvermogen en flexibiliteit van de leerkracht. Barry White is iig een inspirerend voorbeeld. Zie onderste frame.

Leer op een avond Ukelele spelen Deze workshop wordt gegeven door Arent Muller en zijn collega van Uked.nl. Hun enthousiasme zal jullie zonder twijfel inspireren tot het gebruiken van de Ukelele in de klas. Zelfs al heb je nog nooit een instrument aangeraakt. Vanavond gaat het lukken. Let op het aantal deelnemers voor deze workshop is beperkt. Totaal 25. Aanmelden is niet facultatief en nodig om het juiste aantal te bepalen. Wil je meedoen? Aanmelden kan hier. U krijgt bericht van ons of u wel of niet mee kunt doen met deze sessie.

Maak een stop-motion filmpje met kinderen Onder leiding van Marleen van Wesel van Bibliotheek VANnU gaan jullie aan de slag om zelf een stop-motion filmpje te maken. Een superleuke manier om speciale onderwerpen op school te behandelen. Kijk het filmpje van Amber de Nijs om een idee te krijgen. Op de avond krijg je tools om er echt mee te werken.

 

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris