NS Publieksprijs 2017

Over de NS Publieksprijs

De NS Publieksprijs voor het Nederlandse Boek en de daaraan verbonden eretitel Boek van het Jaar heeft tot doel de lezer de mogelijkheid te geven een prijs toe te kennen aan zijn persoonlijke boekvoorkeur, om zo de betrokkenheid tussen lezer en boek te vergroten.

Het boek dat de meeste stemmen vergaart, mag zich voortaan Boek van het Jaar noemen. De schrijver ervan ontvangt een sculptuur van Jeroen Henneman, een geldbedrag van € 7.500,- en een NS Altijd Vrij 1e klas abonnement voor één jaar t.w.v.  € 6.420,-.

De wereld volgens GIJP van Michael van Egmond winnaar NS Publieksprijs 2017

22-11-2017 De wereld volgens GIJP van Michel van Egmond heeft de NS publieksprijs 2017 gewonnen.

Johan Cruijff - Mijn verhaal Johan Cruijff, De levens van Jan Six Geert Mak, Huidpijn Saskia Noort, Judas Astrid Holleeder, Thomas Dekker Thijs Zonneveld en De wereld volgens GIJP waren genomineerd voor de NS Publieksprijs 2017.  Bekijk de overige nominaties.

De wereld volgens GIJP

Michel van Egmond

€ 12,50
In het voorjaar van 2016 gebeurde er iets uiterst ingrijpends in het doorgaans zo kalme bestaan van René van der Gijp, iets dat zijn leven van de e

Maak kans op een jaar lang gratis boeken en reizen met de trein

Van 25 oktober t/m 22 november 2017 kan je je stem uitbrengen op het beste boek van het jaar 2017. De winnaar wordt op 22 november 2017 bekendgemaakt in een tv-uitzending van De Wereld Draait door.

Heb jij je stem uitgebracht?​
Dan maak je kans op de volgende prijzen: Wekelijks een jaar lang, 1 boek ter waarde van € 25 uitkiezen EN een jaar lang vrij reizen met een DAL Vrij abonnement van NS t.w.v. 1.548,-) 10 x 2 NS Dag-Dalkaarten 1e klas + Boekenbon van € 20 50 x 1 NS-Dag-Dalkaart en Boekenbon.

Winnaar NS Publieksprijs 2016

Pogingen iets van het leven te maken van Hendrik Groen

NSPP16_Logo _200

23-11-2016 Pogingen iets van het leven te maken van Hendrik Groen heeft de NS publieksprijs 2016 gewonnen.

As in tas van Jelle Brandt Corstius, De Amerikaanse prinses van Annejet van der Zijl, De verwarde cavia van Paulien Cornelisse, Gij nu van Griet Op de Beeck, Neem een geit van Claudia de Breij en Pogingen iets van het leven te maken van Hendrik Groen waren genomineerd voor de NS Publieksprijs 2016. Ma van Hugo Borst werd door de vrije keuze van het publiek ook genomineerd. Bekijk de overige nominaties.

 

Pogingen iets van het leven te maken

Hendrik Groen

€ 18,99

Hendrik Groen mag dan oud zijn, hij is nog lang niet dood en niet van plan zich eronder te laten krijgen. Toegegeven: zijn dagelijkse wandelingen worden steeds korter omdat de benen niet meer willen en hij moet regelmatig naar de huisarts. Technisch gesproken is hij bejaard. Maar waarom zou het leven dan alleen nog maar moeten bestaan uit koffi edrinken achter de geraniums en wachten op het einde? In korte, ogenschijnlijk luchtige, maar vooral openhartige dagboekfragmenten laat Hendrik Groen je een jaar lang meeleven met alle ups en downs van het leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Op de laatste dag van het jaar zal het nog moeilijk zijn om afscheid nemen van dit charmante personage... De pers over Pogingen iets van het leven te maken 'Hendrik Groen is een ontroerende held.' Trouw 'Geestig, tragisch en soms aangrijpend.' Het Parool