2018

december

Derde Groote Haerlemsche Literaire Kroegkwis

donderdag 13 december 2018

Literatuurkenners opgelet! Eind vorig jaar met veel succes de Tweede Groote Haerlemsche Literaire Kroegkwis plaats, een initiatief van Stichting Literair Haarlem. De deelnemers gingen met elkaar de strijd aan om  de bokaal voor ‘de Haarlemse literatuurkenner van het jaar’. Haarlem lijkt een leuke nieuwe traditie rijker te zijn, want op donderdagavond 13 december organiseert Literair Haarlem in Cleeff de 3e editie van de Literaire Kroegkwis.

Meer informatie

Koopzondag voor kerstcadeautjes in Kleverpark

zondag 23 december 2018

Zondag 23 december is het van 12:00-17:00 uur koopzondag in Kleverpark, ook bij de Kennemer Boekhandel kunt u dan terecht voor al uw kerstcadeaus.

Meer informatie

2019

januari

Snelcursus 'Autobiografisch schrijven' door Joke Linders

donderdag 17 januari 2019

Aan de hand van haar eigen schrijfervaringen, onder meer in Geversstraat 25 – Opgroeien in Oegstgeest verkent Joke Linders samen met de deelnemers de ins en outs, de do’s en don’ts van het autobiografische schrijven. Hoe kom je bij je eigen herinneringen, hoe kleur je ze in en wat wil je met wie delen? Een avond vol schrijftips. Breng pen en papier, iPad of laptop mee.

Meer informatie

Lezing Matthias Rozemond over de jonge Rembrandt van Rijn

vrijdag 25 januari 2019

Vrijdag 25 januari geeft schrijver en buurtgenoot Matthias Rozemond een lezing in de Kennemer Boekhandel over de jonge Rembrandt van Rijn over wie hij de historische roman Het spel van licht en donker schreef. 

Meer informatie

Kennemer Leesclub: Kapitein Michalis van Nikos Kazantzakis

donderdag 31 januari 2019

Op donderdag 31 januari bespreekt de Kennemer Leesclub o.l.v. boekverkoper Vincent Elzinga de grootse Griekse klassieker Kapitein Michalis van Nikos Kazantzakis. Er is plek voor een maximum aantal deelnemers, geef u dus snel op. 

Meer informatie