september

Literaire middag rond James Joyce

zondag 30 september 2018

Op zondagmiddag 30 september geeft hoogleraar Geert Lernout een lezing over James Joyce naar aanleiding van het verschijnen van diens hoorcollege over Joyce en de recente Nederlandse vertaling van essays & toneelwerk van Joyce door Bindervoet en Henkes (onder de titel Varia). 

Meer informatie

oktober

Kennemer Leesclub Junior: 'Een indiaan als jij en ik' van Erna Sassen

dinsdag 9 oktober 2018

Op dinsdag 9 oktober, in de Kinderboekenweek, organiseert de Kennemer Boekhandel samen met schrijver Erna Sassen een Kennemer Leesclub Junior. We bespreken dan het nieuwste boek van Erna: Een indiaan als jij en ik. Geef je dus op, lees het boek en kom samen met ons met Erna praten over hoe je het boek vindt. En Erna zal ook vertellen hoe dat nou in z'n werk gaat om een boek te schrijven. 

Meer informatie

Zo 14 okt: Themamiddag over literatuur & engagement rond het tijdschrift Forum

zondag 14 oktober 2018

Op zondagmiddag 14 oktober organiseert Stichting Literair Haarlem i.s.m. Kennemer Boekhandel een themamiddag rond Literatuur & engagement in de jaren dertig. Centraal daarin staat de vraag naar de actualiteitswaarde van de auteurs rondom het tijdschrift Forum.

Meer informatie

Lezing over Frans Kellendonk door biograaf Jaap Goedegebuure

vrijdag 26 oktober 2018

Vrijdag 26 oktober geeft biograaf Jaap Goedegebuure een lezing in de Kennemer Boekhandel over schrijver Frans Kellendonk, wiens biografie Kellendonk hij heeft geschreven en die eind september verschijnt.

Meer informatie

november

Betoog Kester Freriks over eerherstel voor tempo doeloe

donderdag 8 november 2018

Auteur Kester Freriks, geboren in Jakarta, schrijft Tempo doeloe, een omhelzing; in dit pamflet, dat in oktober verschijnt, bepleit hij een eerherstel voor het Nederlands-Indië zoals het eens was. 

Meer informatie

Lezing Annegreet van Bergen over 'Het goede leven'

donderdag 15 november 2018

Annegreet van Bergen schreef de bestseller Gouden jaren, in september verscheen de aanvulling daarop Het goede leven. Opnieuw een heerlijk nostalgische terugblik met veel foto's. Op donderdag 15 november komt ze naar de Kennemer Boekhandel. 

Meer informatie

december

Derde Groote Haerlemsche Literaire Kroegkwis

donderdag 13 december 2018

Literatuurkenners opgelet! Eind vorig jaar met veel succes de Tweede Groote Haerlemsche Literaire Kroegkwis plaats, een initiatief van Stichting Literair Haarlem. De deelnemers gingen met elkaar de strijd aan om  de bokaal voor ‘de Haarlemse literatuurkenner van het jaar’. Haarlem lijkt een leuke nieuwe traditie rijker te zijn, want op donderdagavond 13 december organiseert Literair Haarlem in Cleeff de 3e editie van de Literaire Kroegkwis.

Meer informatie