september

Naomi van As in de Kennemer Boekhandel

woensdag 5 september 2018

Woensdagmiddag 5 september komt hockeyster Naomi van As naar de Kennemer Boekhandel. Ze komt vertellen en vragen beantwoorden. En uiteraard haar boek signeren. Meld je op tijd aan, want vol = vol. 

Meer informatie

Lezing over Dirck Volckertszoon Coornhert door Wim Cerutti

donderdag 6 september 2018

Op donderdag 6 september geeft Wim Cerutti in de Kennemer Boekhandel een lezing over de Haarlemse humanist Coornhert. 

Meer informatie

Lezing Thorbecke door Remieg Aerts

vrijdag 14 september 2018

Op vrijdag 14 september komt biograaf Remieg Aerts een lezing geven in de Kennemer Boekhandel over staatsman Johan Rudolf Thorbecke, wiens biografie hij geschreven heeft. 

Meer informatie

Avond rondom dichter Bredero met biograaf René van Stipriaan

dinsdag 18 september 2018

Op dinsdag 18 september organiseert Stichting Literair Haarlem i.s.m. de Kennemer Boekhandel in het Noord-Hollands Archief een avond rondom grote dichter/toneelschrijver Gerbrandt Adriaensz. Bredero, die vierhonderd jaar geleden overleed. Literair-historicus René van Stipriaan schreef de biografie van deze artiest van wie vrij weinig bekend was. 

Meer informatie

Kennemer Leesclub leest 'Vaderland' van Fernando Aramburu

donderdag 20 september 2018

Op donderdag 20 september discussieert de Kennemer Leesclub o.l.v. boekhandelaar Rob Luckerhof over Vaderland van Fernando Aramburu.

Meer informatie

Lezing over Remco Campert door biograaf Mirjam van Hengel

vrijdag 21 september 2018

Op vrijdag 21 september komt biograaf Mirjam van Hengel naar de Kennemer Boekhandel voor een lezing over dichter/schrijver Remco Campert (1929), wiens biografie Een knisperend ogenblik - een portret van Remco Campert zij schreef en die eind augustus verschijnt.

Meer informatie

Literaire middag rond James Joyce

zondag 30 september 2018

Op zondagmiddag 30 september geeft hoogleraar Geert Lernout een lezing over James Joyce naar aanleiding van het verschijnen van diens hoorcollege over Joyce en de recente Nederlandse vertaling van essays & toneelwerk van Joyce door Bindervoet en Henkes (onder de titel Varia). 

Meer informatie

oktober

Kennemer Leesclub Junior: 'Een indiaan als jij en ik' van Erna Sassen

dinsdag 9 oktober 2018

Op dinsdag 9 oktober, in de Kinderboekenweek, organiseert de Kennemer Boekhandel samen met schrijver Erna Sassen een Kennemer Leesclub Junior. We bespreken dan het nieuwste boek van Erna: Een indiaan als jij en ik. Geef je dus op, lees het boek en kom samen met ons met Erna praten over hoe je het boek vindt. En Erna zal ook vertellen hoe dat nou in z'n werk gaat om een boek te schrijven. 

Meer informatie

Lezing over Frans Kellendonk door biograaf Jaap Goedegebuure

vrijdag 26 oktober 2018

Vrijdag 26 oktober geeft biograaf Jaap Goedegebuure een lezing in de Kennemer Boekhandel over schrijver Frans Kellendonk, wiens biografie Kellendonk hij heeft geschreven en die eind september verschijnt.

Meer informatie