februari

Lezing biograaf Wim Hazeu over Lucebert

dinsdag 20 februari 2018

Dinsdag 20 februari komt biograaf Wim Hazeu naar de Kennemer Boekhandel voor een avond over Lucebert, wiens biografie op 8 februari is verschenen. Dichter Anneruth Wibaut zal voordragen uit het werk van Lucebert en saxofonist Erwin Benjamins zal een paar stukjes Charlie Parker ten gehore brengen. 

Meer informatie

Lezing Marita Mathijsen over Jacob van Lennep

vrijdag 23 februari 2018

Marita Mathijsen schreef een biografie over Jacob van Lennep (1802-1862): Een bezielde schavuit. Op vrijdag 23 februari komt ze naar de Kennemer Boekhandel voor een lezing over deze Amsterdamse schrijver-politicus die vele zomermaanden in Kennemerland doorbracht op de landgoederen Huis te Manpad, Marienduin, Huis Woestduin en die Amsterdam zijn schone waterleidingwater bezorgde. 

Meer informatie

maart

Boekpresentatie 'Mens en mens' van Monika Joras

zaterdag 3 maart 2018

Op 3 maart zal vanaf 17:00 uur de derde bundel poëzie Mens en mens - Een persoonlijk Hooglied van Monika M. Joras gepresenteerd worden. Schrijver Catharina de Haas en dichter Marten Janse zullen een lofrede houden. Klarinettist Ton Jongerius en componist George Verheul verzorgen de muzikale omlijsting. 

Meer informatie

Avond over Nietzsche met filosoof Paul van Tongeren

vrijdag 9 maart 2018

Filosoof en Nietzsche-deskundige Paul van Tongeren geeft op vrijdag 9 maart een lezing over het werk van Friedrich Nietzsche naar aanleiding van de nieuw verschenen vertaling van De vrolijke wetenschap

Meer informatie

Lezing Kester Freriks over 'Stilte, ruimte, duisternis'

donderdag 15 maart 2018

Donderdag 15 maart, in de Boekenweek, geeft Kester Freriks een lezing over zijn nieuwe boek Stilte, ruimte, duisternis - Verkenningen in de natuur, dat op 6 maart aanstaande verschijnt. 

Meer informatie

Avond over de Johannes-Passion

maandag 26 maart 2018

Op maandag 26 maart komen muziekredacteur Mischa Spel en muziekprogrammeur Floris Don vertellen over de Johannes-Passion, het net wat minder bekende maar evenzo mooie broertje van de Matthaus-Passion. Aan de hand van muziekfragmenten nemen ze u mee door deze prachtige passiemuziek.  

Meer informatie