Boekpresentatie Hannie van Peter Hammann

zaterdag 22 april 2017 16:00
Boekpresentatie Hannie van Peter Hammann

Voor het eerst na 70 jaar verschijnt er op 22 april aanstaande een boek over verzetsstrijdster Hannie Schaft, grotendeels gebaseerd op historisch/wetenschappelijk onderzoek in primaire bronnen. De Kennemer Boekhandel heet u van harte welkom bij deze bijzondere boekpresentatie.

Historicus Peter Hammann laat in deze nieuwe publicatie over het verzet van Hannie Schaft in de Tweede Wereldoorlog het oude stramien los waarin over de bezetting wordt geoordeeld vanuit een gevoel van onbehagen over het verleden van Hannie Schaft en waarin wat gebeurd is langs een eigentijdse morele meetlat wordt gelegd.

Het zicht op het geleefde leven van verzetsstrijdster Hannie Schaft is versluierd geraakt door de naoorlogse discussies over haar politieke achtergrond; door de gevolgen van de Koude Oorlog; het complot denken naar aanleiding van ernstige kwesties als de Velser Affaire en de Zaak Menten.

Niet alleen de feiten of de interpretatie daarvan, maar de kracht van het persoonlijke verhaal van het leven, het verzet, het overlijden en het herdenken van Hannie Schaft en het beeld dat daaruit naar voren komt als dat van een zeer sterke, krachtige vrouw en intelligente persoonlijkheid heeft op zichzelf al voldoende betekenis en komt tot zijn volle recht in het nieuwe boek getiteld: Hannie.

Hannie telt circa 196 pagina's en meer dan honderd afbeeldingen waarvan vele nooit eerder gepubliceerd. Geschreven door Peter Hammann met medewerking van Eric J. Coolen, tekeningen; Bies van Ede, gedichten en Henk Tijbosch, vormgeving. Prijs € 24,95.

Datum: zat 22 april
Tijd: 16.00 uur
Reserveren svp
 

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 21.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris